Botox kezelések összes

10 évet fiatalodhat látványosan, gyorsan, fájdalommentesen, akciós BOTOX kezelés (15 E Ft/regió) segítségével! (+36 203 640 900) A világ legnépszerűbb kezelését 20 éves szakmai tapasztalattal végezzünk, eltüntetjük a ráncokat és további 40 féle Botulinum toxin kezeléssel segítünk Országos Botox Központunkban. 

BOTOX (BOtulinum TOXin) kezelés Indikáció: 

 

ARCRÁNCOK, NYAKRÁNCOK kezelése, MIGRÉN, IZZADÁSGÁTLÁS, TIC, Éjjeli fogcsikorgatás, TMJ-állkapocsizület szindroma, arcvastagság redukálása, MIMIKAI eltérések korrekciója, Kivillanó fogíny,  Blepharospasmus, Aszimmetria, Műtéti utókezelés, Műtéti előkészítés, Betegségek & sérülések tüneteinek korrigálása, Vaginizmus, Incontinentia, Fogyáshoz gyomorkezelés, Krónikus homloküreg gyulladás orrfolyásámak megszüntetés......  (lásd alább részletesen!)

1953-ban Dr. Vernon Brooks fedezte fel, (tehát több, mint 60 éve!) hogy az A típusú botulinum toxin injekciója hiperaktív izomba sikersen blokkolja az acetilcolin felszabadulását a motoros idegvégződéseken, ami ideiglenes izom blokkolódást okoz.

1960-as évektől kezdődött a Botulinum toxin alkalmazásának elkezdése Alan scitt és Edward Schantz biokémikusok munkájának köszönhetően. (A toxin már régebbóta ismert volt.)

1980-ra már a Botox elfogadott gyógykezelést jelentett a sztrabizmus (kersztezett szemmozgás) és szem körüli izom (Blepharospazmus) miatt.

Egy évtizeddel később már a kozmetikai célra való alkalmazását is elkezdték.

Botox Arc-Nyak kezelések

  A hagyományos és közismert kezelés során Botulinum toxin hatóanyaggal azon mimikai izmokat blokkoljuk, (és megfelelően hozzáértő kezelésnél csak azokat!) melyek felelősek a korjelző ráncképződésért és egyéb mimikai hibákért. Hozzáértő Botox specialista orvos e kezeléseknél képes a zavaró mimika jelentős változtatására, javítására is. Így például meg tudja emelni szemöldököt. (Ezáltal nyitottabb, fiatalosabb lesz a tekintett, egyúttal javul a látótér is.) Lehetőség van a lecsüngő állszél megemelésére, a zavaró „nyuszi” ráncok blokkolására, a kórósan kivillanó fogíny tünet korrekciójára, és számtalan alább felsorolt zavaró tünet korrigálására is.

  A migrén, a túlzott homlok izzadást, vagy „tic” kezelések kapcsán a beadott Botulinum toxin hatóanyag egyúttal eltünteti a korjelző ráncokat is. A homlok ránckezelés kapcsán pedig észleltük, hogy a krónikus orrfolyás is megszűnt, ahogy a homlok izzadást is megszűnteti a Botulinum toxin kezelés. Hasonló felfedezésünk, hogy a pollen allergia miatt orrfolyást is megszünt a kezelés után. 

  Mindezekből nyilvánvalóan kitűnik, hogy manapság már a Botulinum toxinos kezelés az egy sajátságos, speciális hozzáértést igénylő külön szakma, melyet „Botox specialisták” tudnak végezni megbízható eredménnyel. Különösen igaz ez azon kezelésekre, melyek nem a "Klasszikus" kategóriába tartoznak, melyeket intézetünk igen nagy számban végez.

 Intézetünknek igen nagy szerepe volt e kezelések Magyarországi elterjedésében, ezért az idők során ORSZÁGOS BOTOX CENTRUMMÁ fejlődtünk. A sokéves tapasztalat birtokában jelenleg legalább 30 FÉLE GYÓGYKEZELÉST VÉGZÜNK! (Lásd alább weboldalunkon külön-külön részletezve!) 

 

I. A KLASSZIKUS BOTOX KEZELÉSEK

  A híres filmcsillagok esetében igen fontos volt mindig is a fiatalos külső, ezért az első Botulinum toxin ránctalanító kezelés kérő páciensek közülük kerültek ki először. Általuk lett e  világhírű e kezelés világhírűvé.

  Idővel nagyon sok hölgy rájött, hogy a megfelelő külső megjelenés elsődlegesen fontos, melyhez a Botox kezelés is hozzátartozik. (Idővel a férfiak is!)

  Emiatt manapság a legnagyobb számban végzett plasztikai sebészeti beavatkozás a Botox kezelés. Melyek közül az alábbi 3 ránctalanító kezelés a leggyakoribb.

  Az arcon lévő mimikai hibák, ráncok sok páciensnek jelentenek komoly gondot, (a haragos tekintettől például az emberek félnek, ellenszenves, a tükörben látható és a tényleges életkor közötti diszkrepancia depresszióhoz vezethet, nem csak előadó művészeknél, hanem mindenkinél, ahol a külső megjelenésnek van szerepe és kinél nincs? Komoly gond lehet az állás, házastárs megtartás szempontjából is az életkorra utaló eltérések. Ugynaígy Önbecsülés szempontjából is) mely miatt egyéb panaszok, főleg pszichés problémák is jelentkezhetnek. (munkahelyi, párkapcsolati, személyiségi zavarok stb.)  E panaszokat lehet pszichiátriai kezelésbe is venni, de legkézenfekvőbb a kiváltó okot kezelni, megszüntetni.

  A  Botulinum toxin (Botox, Btx) a Clostridium anaerob baktérium által termelt exotoxin, melynek jelentősen hígított oldatával az acetilkolin neurotranszmitter mechanizmus befolyásolásával tudjuk blokkolni az idegrenszeri ingerület átvitelt a kezelt területrészen, ezzel érhetjük el a kívánt hatást. A kezelést követően általában 3-7 npot várni kell amíg e hatás lezajlik és az eredmény megjelenik. Ránckezelés esetébenezáltal, első lépésként a ráncokért felelős izom blokkolását észlelhetjük és mivel a bőr ezután nem gyűrődik, ezért a ráncok is símulni kezdenek fokozatosan. (Tehát 2 ütemben gyógyul a probléma.)

I. (5 féle) Korjelző;  homlok, haragos, szarkaláb, szem alatti, Mickey mouse ráncok, redők kezelése

Leggyakrabban a homlok, haragos és a szarkaláb ráncokat kezeljük, de sokszor ki kell egészítsük ezt további régiók ránc, mimika illetve egyéb kezelésével.

1. Homlokránc (Forehead wrinkles) a legfeltűnöbb és legnagyobb felületen létrejövő ráncok

homlokránc botox kezelése homlokránc kezelés után

2. Haragos ránc (Frown wrinkles)  a két szemöldök között létrejövő ráncok

haragos ránc haragos ránc kezelés után

3. Szarkalábráncok / Crow's feet a külső szemzúd mellet meljelenő ráncok

botox kezelés szarkaláb ráncok esetén szarkaláb ráncok

4. Szem alatti ráncok (Lower eyelid wrinkles) 

5. Szájzúg oldali  („Mickey Mouse") ráncok korrekciója (Ez a mosoly ránc mögött megjelenő rovábbi ráncok, melyet megszüntethetünk a mimikai izmok fékezésével.)

botox, botox kezelés, botox mickey mouse ránc botox, botox kezelés, botox mickey mouse ránc

  A zavaró arcráncok kezelésénél manapság alapvetően a Botox kezelés az első lépés, melyet szükség esetén kiegészítünk feltöltéssel és egyéb beavatkozásokkal.

  E módszereknek köszönhetően, a korábban előszeretettel alkalmazott (jóval jelentősebb anyagi megterheléssel és kockázatokkal járó)  "ránctalanító" műtétekre nincs szükség igen hosszú ideig. Elegendő szokott lenni a Botulinum toxin ránctalanító kezelés, melyet kiegészíthetünk ráncfeltöltéssel és egyéb ambuláns beavatkozással. (Mint például a FTC Bioszálas arcplasztika, vagy a Saját őssejtes "Dracula/Vámpír" kezelés.)

  Ráncfeltöltést leggyakrabban Hyaluron tartalmú injekcióval beadható gél jellegű implantátummal végzünk, ennek igen nagy előnye, hogy „testbarát” jellegű, mivel a bőr természetes alkotó elemei is tartalmaznak Hyaluront. Ezért például allergia tesztet nem kell végezni e hatóanyagnál.

Az injekciós ráncfeltöltésről, Saját őssejtes szérum (Vámpír) kezelésről és Bioszálas arcfelvarrásról bővebben lásd külön a weboldalunkon!

http://www.plasztika.com/ftc-bioszalas-arcfeszesites

http://www.plasztika.com/ajakfeltoltes-ajakvastagitas-ajakformalas

Ha Önnek, vagy ismerősének ilyen gondja van, hivjon most ingyenes vizitért:  +36 203 640 900

06 1 212 7006   [email protected]       

II. (20 féle) Mimikai hiba korrekciója

  Az arcon lévő mimikai probléma többféle okból jöhet létre. Ezek kezelését lehet talán más módon gyógyítani, de legkézenfekvőbb a Botox kezeléssel megoldani. A kezelések segítségével számos mimikai kóros elváltoztatást tudunk gyógykezelni az arcon.

1. Haragos tekintett korrekciója

2. Szemöldök emelés (Eye Brown Lift) (Igen gyakori tünet a teljes szemöldök vonal megsüllyedése, mely látótér szűkülést is eredményez, szemöldök emeléssel lehet segíteni.)
botox, botox kezelés, botox kezelés botox, botox kezelés, botox kezelés

3. Szemöldökszél emelés,  "cicásabb" szem kialakítása (Ilyenkor a szemöldök szélét emeljük. Régebben minilift műtétét végezték, mely feleslegessé vált.)

      Értelemszerűen a szemöldök szél emelése a látótér szűkülés esetén is segít.

4. Nyitottabb szemrés kialakítása (Ázsiai pácienseknél ez már fiatal korban is felmerül, a fenti módszerek kombinálásával végezzük.)

    Értelemszerűen a nyitottabb szemrés a látótér szűkülés esetén is segít. (Lásd Blephrospasmus)

5. „Kerek szem” tünet korrekciója (Leggyakoribb oka, ha szemhéj műtétkor túlzott kimetszés történt, ezt is lehet részben korrigálni.)

6. "Nyuszi" ránc / Bunny lines korrekciója (Elsődlegesen annál, kinél ez kifejezett tünet.)

botox kezelés, botox kezelés, botox nyuszi redők, botox kezelés botox kezelés, botox kezelés, botox kezelés

7. Széles orrszárnyi mozgás korrekciója (nasal flaring) (Légvételkor orrszárnyak megemelkednek, ha ez túlzott mértékű, zavaró lehet.)

8. Orrcsúcs emelés (Droppy nose tip)  lógó orrcsúcs emelése

Az idő múlásával az orrcsúcs egyre lejjebb kerül. A lógó orr korrigálható botulinum toxinnal.

9. Felső fogíny kivillanásának (Gummy smile)  korrekciója (A széles mosolyú személyeknél, a felső fogíny túlzottan kivillan. Ezt lehet korrigálni. Különösen fogszabályzó viselésénél lehet ez gond.)

btxinnye Felső fogíny kivillanás botox kezelése

Felső fogíny kivillanás botox kezelése

Felső fogíny kivillanás botox kezelése

10. Felső ajak feletti redő (Smookers lines)  korrekciója (Erős ajak feletti izomzat zavaró redőt tud képezni.)

btxajak1e btxajak1ut

11. Felső ajakszél mozgásának korrekciója  (Felső ajakszél izomzatának korrekciójával)

12. Mosoly korrigálása (Droppy up lip corners) "Catherine Zeta Jones" mosoly (Az ismert színésznő mosolyához hasonlatos "csörfös" mosoly kialakítása)

13. Ajak formálás (Az ajakformát is tudjuk változtatni.)

14. „Szomorú” ajakszél  (Jaw muscle reduction) korrekciója (A lefelé húzó izomzat korrigálásával, megszüntethetjük e szomorú arckifejezést adó mimikát.)

botox, botox kezelés, botox szomorú ajakszél botox, botox kezelés, botox szomorú ajakszél

15. Kétoldalon (Jaw muscle reduction) lecsüngő arcbőr korrekciója (A felfelé húzó mimikai izmok dominanciájának elősegítésével emelhetünk az arcbőrön.)

16. Narancsbőr (Celulite) tünet korrekciója (A botox kezelés területén a narancsbőr tünetek is enyhülhetnek. Például az állon.)

17. „Haragos áll” (Chin lines and Creases) korrekciója (Akinek görcsös az állizomzata, annak e területen narancsbőr tünet mellett "dacos", "haragos" kép is kialakulhat.)

18. „Lukas” áll korrekciója (az erős áll izomzat zavaró tüneteként jelentkezik, az állizomzat blokkolásával csökkenthető e tünet.)

19. "Póker arc" létrehozása (Van akit kimondottan zavar a túl élénk mimika. Hyperaktív személyiség tüneteinek fékezésére alkalmas. Az elnevezés ellenére nem a kaszinók, póker klubbok látogatói kérik ezt leggyakrabban, ők is néha.)

20.. Nyak (Neck cords) Botox kezelése

  A nyak mimikai izma a platyzma. Mely idősebb korban hasonlóan zavaró ráncokat, redőket képes léterhozni, melyet Botox kezeléssel lehet korrigálni.

 

Ha Önnek, vagy ismerősének ilyen gondja van, hivjon most ingyenes vizitért:  +36 203 640 900

06 1 212 7006   [email protected]       

 

III. (5 féle) Féloldali Arc bénulás (Bell's palsy)  és egyéb ARC ASZIMMETRIA kezelése

A kacsintás bájos, akaratlagos aszimmetriát eredményez. Azonban az arc aszimmetrikus mozgásai általában zavaróak.

A féloldali arc bénulása (Bell's plasty) miatt kialakult tünetek nagyon zavaróak, ilyenkor tudunk segíteni Botox kezeléssel, enyhítve a tüneteket.

 

Egyéb asymmetria  

Minél erősebb az arc mimika izomzatának aszimmetriája annál erősebben láthatóak e tünetek. A mimika megfelelően esztétikus fékezésével, e zavaró tünetek mellett még a fiatalítást jelentő ráncokat is csökkenthetjük.

Aszimmetrikus mimikai működés okai:

 1. Veleszületett probléma igen sokszor az arc mimikai izmainak túlzott aszimmetriája,  vagy csak egyszűen a

 2.  Rossz szokásként, féloldalas mimika használat.

 3.  Kisebb arcot ért trauma után is igen gyakran alakulhat ki az arc mimikai izomzatának aszimmetrikus működés,  

 4.  Jelentős trauma után pedig szinte minden esetben. 

  Sorszor tapasztalható, hogy rég elfeledett gyerekkori baleset miatti sérülés tünetei csak később válik zavaróvál az idő előre haladtával a növekedéskor. Vagy a serdülő kor, amikor érzékennyé válik minden zavaró tünetre.

  5. Egyes betegséges aszimmetrikus arcmimikát okozhatnak (néha csak hosszabb átmeneti ideig.). Az ellenoldali mimika korrekciójával jelentősen lehet csökkenteni e zavaró tényezőt.

  Az összes fent felsorolt esetben igen fontos, hogy a Botox kezelés pontos és célirányos legyen, ehhez pedig az Ivanics-féle Precíziós Botox Terápia ismerete szükséges.  

asszimmetria kezelése btxaszimu

Sérülés miatt b.o. szemöldök felett nincs mimika, j.o. ráncok;       Kezelés után kisímult az egész homlok
 

  A kezelés során általában az ellenoldali mimika korrekciójával, vagy mindkét oldali mimikai izom fékezésével (mely egyúttal a ráncképződés is csökkenti, ezáltal pedig 10 évvel fiatalosabbá válik a páciens)  jelentősen lehet csökkenteni e zavaró tényezőt.

Ha Önnek, vagy ismerősének ilyen gondja van, hivjon most ingyenes vizitért:  +36 203 640 900

06 1 212 7006   [email protected]       

 

IV. (4 féle) Műtéti/Kezelési Eredmények javítása Botox kezelésekkel

 

1. Arc esztétikai műtétek eredményeinek fokozása

  Arc esztétikai műtétei után előfordulhat, hogy a páciens nincs megelégedve eléggé az eredménnyel. Ennek több oka lehetséges, az egyik lehetséges ok, ha a műtét előtt a lehetőséghez képest jóval nagyobb eredményre számított. A másik a műtét utáni duzzanatok, bevérzések okozta aszimmetria, mely általában idővel korrigálódik. Ezen átmeneti időszakban tudunks segíteni kezeléssel.
  A másik gyakori ok e beavatkozásra, hogy a páciens egyszerűen fokozni szeretné a műtéttel elért eredményt. A sikeres műtétek után általános tünet, hogy a páciens felteszi a kérdést: Mit lehetne még tenni, hogy mégjobban nézzen ki?

   Ilyenkor kézenfekvő lehetőség a Botulinum toxin kezelés, mellyel a műtéti eredményt lehet fokoznii, vagy egyszerűen tovább szépíteni.

 

2. Plasztikai sebészeti kezelés Botulinum toxinos „premedikációja”

  Sokszor észleljük azt, hogy a beadott injektábilis implantátum elmozdul a beadás helyéről, ennek oka a túl erős mimikai izomfunkció. Főleg a haragos ráncba adott feltöltő anyagot fenyegeti e gond, mivel az ezt okozó corrugator izom igen erős.

  Amennyiben módunkban áll Botox terápiával ezt az izmot meggyöngíteni, akkor ezzel megelőzhetjük e problémát.

 A corrugator izom meggyöngítését követően már bátran beadhatjuk a Hyarunos feltöltő anyagot, az nem fog elmozdulni.

 

3. Korábbi, más intézetben végzett Botox kezelések korrekciója

  Miután egyre több orvos végez Botulinum toxinos kezelést, akár megfelelő tapasztalat nélkül is, ezért egyre több panaszos páciens jelentkezik intézetünknél korrekciót kérve.

  A nem megfelelő kezelés eredményeként aszimmetriás, vagy „Mefisto” tünetet észlelünk intézetünkben, de sajnos néha olyan tüneteket is, mely a túlzott, vagy rossz helyre beadott hatóanyag következménye.

  Például, hogy a páciens alig, vagy egyáltalán nem tudja kinyitni a szemét. (Ez utóbbi tünet is elmúlik idővel szerencsére, de addig elég feltűnő tünet.)

Rosszhelyre alkalmazott Botulinum toxin, átmeneti szemnyitási elégtelenséget okozott

  A legtöbb esetben szerencsére mód van újabb Botulinum toxin kezeléssel korrigálni intézetünkben e zavaró tüneteket.

Szemöldök emelő izom  aszimmetriájának korrigálása

 

4. Műtét utáni átmeneti bénulásoknál segítség

   Arcműtétek után  az egyik legkellemetlenebb tünet, az izomműködés megszűnése, elsősorban idegsérülés miatt. Ez legtöbbször egyoldali, mely aszimmetrikus működés eredményez. Nem árt tudni, hogy néha akár évek elmúltával is a regeneráció hatására a beidegződés fokozatosan helyreállhat. 

  Ezen időleges, vagy végleges zavaró tünetek esetében is igen jelentős segítség lehet a Botulinum toxin kezelés. Amíg a sérült ideg és az által az izmok funkciója helyreáll, addig (az aszimmetria elkerülése érdekében) az ellenoldali izmok működésének fékezésével, lehet redukálni az aszimmetriát.

  Az összes fent felsorolt esetben igen fontos, hogy a kezelés pontos és célirányos legyen, ehhez pedig az Ivanics-féle Precíziós Botox Terápia ismerete szükséges.

 

Ha Önnek, vagy ismerősének ilyen gondja van, hivjon most ingyenes vizitért:  +36 203 640 900

06 1 212 7006   [email protected]       

 

V. Arcpirulás kezelése

  Az arcpirulás lehet bájos egy gyereknél, néha a hölgyeknél is. Férfiaknál azonban soha nem tekintik annak és hölgyeknél is igen kellemetlen lehet.

  Bizonyos élethelyzetekben pedig egyértelműen kellemetlen minden esetben.

  Ráadásul, aki ere hajlamos, lelkileg is igen rosszul éli ezt meg. Azt hihetik, hogy hazudik, vagy szégyelli magát stb., amikor nincs is ilyenről szó. Igen sokszor kell az életben "pókerjátékosnak lenni", amikor magabiztosan kell fellépni, ezt szinte lehetetlen megtenni, ha hajlamos valaki az arcpirulásra.

  A botulinum toxinos kezeléssel e kérdésegyszerűen kezelhető, mivel általában azon területek, ahol az arcpirulás gyakori kezelhetően botox-szal.

 

 

VI. Migrén botox kezelése

  Sokan szenvednek a migrénes fejfájástól. A migrénes fejfájás lehet enyhe, de leggyakrabban komoly panaszokat okoz.

  Már az is komoly probléma, ha attól kell félnie valakinek, hogy bármikor rátörhet e kínzó tünet. Maga e félelem kiválthatja a fejfájást. Mely "ördögi közhör" vezet. (Nagyon nehéz úgy teljes életet élni, ha attól kell izgulnia, hogy pont akkor jön a migrénes fejfájás, amikor helyt kellene állnia családjáért, munkahelyén, vagy éppen saját ügyének intézéskor!)

  Érthető, ha valaki a fejfájás problémájától úgy óhajt megszabadulni, hogy ne kelljen rettegnie a kiújulásától.  A fejfájás ellen használt összes többi gyógyszer erre a megelőzésre nem képes, maximum csökkenteni a fejfájás panaszát. 

  A Botulinum toxin kezelésnek pontosan az a nagy előnye,  azért olyan népszerű, mert képes megelőzni a fejfájás tüneteinek kialakulását. Ezért a páciensek ettől nem kell izgulnia.

 

  Kezdetekben a Botulinum toxinos ránckezelés mellékhatásaként észlelhettük sok-sok évvel ezelőtt ezen előnyös hatást. (Ahogy elsőként publikáltuk a chr. orrfolyás megszűntét is.)

  Sok páciens azért kérte a ránctalanító Botulinum toxin kezelést, hogy egyuttal a fejfájásától is megszabaduljon. 

  E világszerte észlelt tapasztalatok alapján most már a Botox kezelések hivatalos indikációi között is szerepel a Migrénes fejfájás.

  A migrén elleni kezelésekben szerzett jelentős tapasztalatunk miatt Botox Országos Centrumba érkező páciens igen jelentős számban kérik a migrén elleni kezelést.

  A migrénes fejfájás területe jól bejelölhető. Minden migrénes panaszoktól küszködő páciens pontosan tudja, mely pontból indulnak ki a görcsök.

  Leggyakrabban az orrtő felső része felől és a halántékon (néha a tarkó felől) szokott elindulni a fejfájás és a koponya irányába terjed és általában csak egyik oldali panasz. Ez esetekben lehet alkalmazni a speciális migrén elleni Botulinum toxinos kezelést. Ugyanakkor az arc mindkét oldalát kezeljük, az aszimmetria elkerülése érdekében, ilyenkor mellékhatásként észlelhető a fiatalosabb, ráncmentes homlok.

migrén, migrénes fejfájás, fejfájás, botox, botox kezelés migrén, migrénes fejfájás, fejfájás, botox, botox kezelés

Migrén elleni Botulinum toxin kezelés esetén nem csak a Migrén szűnik meg, hanem 10 évves fiatalosabbá válik a páciens.

  A Botulinum toxinos készítmény közismerten ingerület átvitel blokkolásával segít. (A mimikai izmokat és az izzadást is ily módon szünteti meg.) A migrén általában az artériás izomzat görcsével kezdődik, feltehetően e görcs kelettkezését blokkolja.

  Nagyon fontos ismerni ugyanakkor a kezeléshez az arc anatómiai képleteit, mert csak így lehet eredményes a kezelés és csak így kerülhetőek el a nem kívánt tünetek.

  Akinek erős migrénje van, az tudja, hogy bármilyen külső behatásra előjöhet nála, ezért van az, hogy maga a kezelés is kiválthatja. (Maga a vele járó izgalom is okozhatja ezt.)

  A kezelés után közvetlenül migrénes panaszok tehát még jelentkezhetnek, ugyanis a Botulinum toxin hatásideje minimálisan is napokban mérhető.

Amikor a Botox kifejthette már a hatását, onnantól kezdődően megszűnnek, vagy jelentősen csökkennek a migrénes panaszok.

 

Ha Önnek, vagy ismerősének ilyen gondja van, hivjon most ingyenes vizitért:  +36 203 640 900

06 1 212 7006   [email protected]       

 

VII. TIC Botox kezelése

TIC JELLEGŰ ARCRÁNGÁSOK  KEZELÉSE

  Az esetek döntő részében a VII. arcideg és a körülötte fitó ér találkozási pontjánál lévő leszorítás váltja ki az arcráncás syndromát, azonban Pszichiszomatikus tényezők is ezt követően befolyásolják a tünteket.

  Van akinél csak kis izomrángások vannak és csak néha, amikor fáradt ideges, de már ez is komoly probléma, mert óhatatlanul attól fog félni, hogy újra előjön e panasz. E félelem pedig előidézheti au izomrángásokat rángásokat.  

  Azon páciensek, akik akaratlan arcizom rángások miatt szenvednek, segíthetünk Botulinum toxin kezeléssel, amennyiben olyan izom érintett rángásban, melynek blokkolása nem okoz jelentős panaszt. (A legtöbb esetben ilyenről van szó.) 

  A kezelést követően, ahogy blokkolódik az izom értelemszerűen megszűnik az akaratlan izomrángás is.

  A gyógyulás azonban nem ilyen egyszerű. Ugyanis akinek régóta van e panasza, annak csak idővel szűnik meg minden problémája, mivel a sztersszel életmód, amely kiváltotta e problémát nem szűnik meg.

  Ezért csak rendszeres Botulinum toxin kezeléssel lehet megfelelő javulást elérni. Illetve törekednie kell a páciensnek arra, hogy megfelelő életmódo változásra is sor kerüljön.

  Ugyanakkor az elmondható, hogy a Botulinum toxin kezeléssel legalább hathatós segítséget tudunk adni.

 

Ha Önnek, vagy ismerősének ilyen gondja van, hivjon most ingyenes vizitért:  +36 203 640 900

06 1 212 7006   [email protected]       

 

VIII. Blepharospasmus kezelése

  A szem körüli és szemzáró izomzat görcsös összehúzódása miatt alakul ki e tünetegyütes. (Tic jellegű a tünet, csak kétoldali. Még nagyobb /áll, arcterület/ érintettsége esetén Meige szindromáról beszélhetünk.) A szemnyitási funkció károsodása jelentős hátrányokkal jár. Nem lehet járművet vezetni, közlekedni, emiatt kísérő nélkül otthonát elhagyni, olvasni stb. Gyakorlatilag olyan állapot, mint aki vak, bár általában rövid időre képes kinyitni a szemét, és olyankor lát az illető.

  Mivel e betegség pontos okát nem lehet általában megállapítani, ezért tüneti terápia jöhet csak szóba elsődlegesen. A Botox korszak előtt nem volt olyan lehetőség mellyel valójában eredményesen lehetett kezelni e tünetet. A Botulinum toxin kezeléssel a záróizmok erejét tudjuk oly mértékben csökkenteni, hogy a páciens szemnyitó izmaival ki tudja nyitni, és nyitva tudja tartani a szemét, mellyel látványos eredményt tudunk elérni.

video: https://youtu.be/xuLm-FFJ9gE

 

Ha Önnek, vagy ismerősének ilyen gondja van, hivjon most ingyenes vizitért:  +36 203 640 900

06 1 212 7006   [email protected]       

IX. (4 régió) Kóros izzadás (HYPERHYDROSIS) kezelése

1. Axillaris Hyperhydrosis (Túlzott hónalji izzadás)

  Amikor az Oscar díjátadáson a fotósok kiszúrták, hogy Nicole Kidmann mennyire izgul (átázott a ruhája a hónalji izzadástól) azóta mindenki, aki Oszkár díjadásra megy, nem mulasztja el, hogy előtte Botulinum toxinos hónalji izzadás elleni kezelésre menjen.

  Sokan csak a híradásokból értesülhettek arról, hogy létezik ilyen probléma. Azonban aki e betegségtől szenved, annak érthetően ez igen komoly gond. „Ördögi kör” jelegű e betegség, mivel a beteg fél attól, hogy társaságban „rá tőr” a fokozott izzadás, és pontosan ettől a szorongástól kezd fokozódni e tünet.

 

  Nem véletlen, hogy az izzadás elleni Botulinum toxinos kezelés elterjedése óta, gyakorlatilag egyeduralkodóvá vált e módszer. Akinek problémái vannak az izzadással, azoknál a dezodorok is valójában hatástalanok, mivel az izzadás feloldja, lemossa a dezodort.

 

     Kezelés előtti kóros izzadás;     Kezelés után megszűnt a kóros izzadás 

  A kezelést követően néhány nappal jelentkezik az izzadásgátló hatása és kb. 5-7 hónapig is eltart, tehát majd kétszeres ideig hatásosabb a többi fajta kezelésekhez képest. Az injekciós kezelés során Botulinum toxin hatóanyaggal blokkoljuk az izzadságmirigyeket, (és megfelelő kezelésnél csak azokat!), melyek felelősek az izzadásért.

  Intézetünknek úttörő szerepe volt a Botox kezelések magyarországi elterjedésében, így a fokozott izzadás elleni kezelés elterjedésében is, ezért az idők során Országos BOTOX CENTRUM-má fejlődött,
  Intézetünkben használjuk a “BOTOX” "Vistabel" és a “Dysport” készítményt is (“CE” Európai Uniós engedéllyel) és a Botox vagy Botulinum toxin kezelés neveket használjuk e kezelésekre, mivel a páciensek ezt a nevet ismerik a hírekből.

Egyéb Hyperhydrosis kezelések:
 Leggyakrabban a hónalji területet kezeljük, de a test egyéb alábbi részein is hatásos izzadásgátlásra.

2. Talp,

3. Tenyér

4. Homlok

Hyperhydrosis műtéti kezeléséről szerzett tapasztalat:
  Régebben egyik páciensünk úgy gondolta, hogy a Botulinum toxinos kezelés hatásos volt, azonban azt ismételni kell, ezért elment műtétre. A műtéte után jelentkezett nálunk vizitre újra és elmondta, hogy a műtét után heg szörnyű számára. A műtéti dúrva heg nagyobb probléma most már számára, mint az axilláris hyperhydrosisa.

  Ráadásul Botulinum toxinos kezelését kérte újra, ugyanis a műtéti bőrkimetszés után éppen úgy megmaradt a hyperhydrosis-a. A műtéttel nem tudták a hónalji izzadást megszünteti, ugyanis a bőr minden területén vannak izzadságmirigyek, azon részen is, melyet a kimetszett bőr helyére húztak, és a fokozott izzadás megindult e bőrterületekről.

A Hyperhydrosis (kóros izzadásos kórképek) esetében hatástalan bármely más módszer (lásd izzadáságátló dezodor stb.) 

Manapság ezért is a botulinum toxinos kezeléssel kezelik mindenhol a világon a hyperhydrosis-t, melynek kezelésében 20 éves tapasztalata van intézetünknek.

 

Ha Önnek, vagy ismerősének ilyen gondja van, hivjon most ingyenes vizitért:  +36 203 640 900

06 1 212 7006   [email protected]       

 

X.  (3 féle) TMJ / ÁLLKAPOCSIZÜLET SZINDRÓMA és hozzá kapcsolódó kezelések 

  Amennyiben a szája kinyitásakor és becsukásakor hosszabb ideje fájdalmat érez, lehet állkapocs-ízületi szindrómában (Temporomadibular joint dysfunction syndrome) szenved.

  A csaknem minden hatodik embert (többnyire nőket) érintő rendellenesség fájdalmat és érzékenységet okoz a fültőnél, ahol az állkapocscsont a fej oldalán lévő halántékcsonttal ízesül. Ez a szervezet legtöbbet dolgozó ízülete; rugalmasságának köszönhetően tudjuk állkapcsunkat fel-le és jobbra-balra mozgatni.

  Amikor e probléma létrejön, az nem csak magánál az izületnél okozhat fájdalmat és érzékenységet, hanem ezen kívül fül-, fej-, és fogfájáshoz is vezethet, s megakadályozhatja, hogy az ember képes legyen száját a megszokott mértékben kinyitni. További tünetek lehetnek fogérzékenység hidegre és melegre, a fejfájás, arc, váll és lapocka területen izom fájdalmak, fülzúgás, néha teljes süketség, gyakori szédülés.

  Ezek olyan általános tünetek, mely miatt gyakran más diagnózist állítanak fel és már irányba kezdik kezelni a betegeket.

  Okok: A rendellenesség egyik oka az, hogy a beteg napközben és éjszaka összeszorítja vagy csikorgatja a fogát. Emiatt elkophat az izesülő csontvégeg közötti kis korong, amely segít elnyelni az állkapocs mozgásakor jelentkező terhelést. Ha a korong elkopik, megsérül, vagy elmozdul a helyéről, fájdalmat érezhet, illete állkapocs mozgásakor pattanó hangot is hallhat a csontból.

   A probléma kezelésére sokféle módszert javasoltak, a fogorvosi ellátástól kezdve egészen a műtétig, de sok esetben a legegyszerűbb módszerek a leghatásosabbak. Ilyennek bizonyult a Botulinum toxin kezelés.

   Igen sok korábban javasolt kezelési mód, vagy kivitelezethetetlen, vagy hatástalan. Például: "Használja kevesebbet az állkapcsát! Nyújtsa állkapocs- ás nyakizmait! Javítsa testtartását! Szedjen gyulladáscsökkentőket! Készítsen meleg borogatást! Derítse ki a fájdalom okát!"

   Az alábbi, igen drasztikus módszereket javasolták korábban az orvosok: Szájvédő. Harapáskorrekció. Ízületi punkció. Triciklikus antidepresszánsok, drasztikus műtét izületi korong csere.

 

 1. TMJ Állkapocsizület szindróma BOTOX kezelése

  A Botulinum toxint már korábban is sikerrel alkalmazták az éjszakai fogcsikorgatás gyógyítására.

  Átmenetileg legyengíti az izmokat, amelyekbe beadták, így megakadályozza a túlzott izom-összehúzódásokat. Az állkapocs izmaiba injekciózva jelentősen csökkenthető a TMJ fájdalma is. Amennyiben csökken a fájdalom, és a vele járó krónikus gyulladásos tünetek, akkor a többi panasz is idővel megszűnhet.

  A kezelés csak néhány perces, ezért a korábban említett orvosi kezelési lehetőségek közül az egyik legegyszerűbb és leghatásosabb kezelési módnak tekinthető.

 

2. ÉJSZAKAI FOGCSIKORGATÁS KEZELÉSE

  Az erős rágóizomzat, és pszichés tényező vezetnek ahhoz, hogy igen sok ember éjszaka "csikorgatja" a fogait.

  Ez nem csak az ágypartnernek okoz gondot (igen hangos a "fogcsikorgatás"), hanem emiatt elkopnak a fogak.

  Botulinum toxin kezeléssel gyöngíteni lehet a rágóizomzatot, mely miatt gyengülnek a tünetet, emiatt a beteg megnyugszik. Mindezek együttesen megoldhatják e problémát.

 

3. ARCKONTUR (túl erős rágóizom kontur) BOTOX KEZELÉSE

  A fogcsikorgatás ellen a rágóizmok gyöngítésére adott Botox kezelések után észlelték, hogy a rágóizom volumencsökkenése jött létre, mely által az arcforma is megváltozik.

  Ezért aki arcát vékonyítani óhajtja e módzser erre is alkalmas.  (Az emberi táplálkozás manapság nem igényel annyira erős rágóizmokat, a sok főtt étel, műzli és egyéb előkésztett, erős rágást nem igénylő ételek miatt.)

 

Ha Önnek, vagy ismerősének ilyen gondja van, hivjon most ingyenes vizitért:  +36 203 640 900

06 1 212 7006   [email protected]       

 

 

XI.  Speciális, különleges Botox kezelések

VAGINISMUS

Az erős vagina izmok, a szűk hüvely és ehhez csatlakozó hüvelyi érzékenység, valamint pszichés tényezők okozzák Vaginizmust.

Emiatt a közösülés fájdalmas a női páciensnek, (azonban ez a férfi partnernek is komoly gondot okoz) mely "ördögi körhöz" vezet.

Egyre romlik a helyzet, a közösülési képtelenségig.

Emiatt értelemszerűen gyereknemzés lehetetlenné válik.

Botulinum toxin  kezeléssel ellazítható a vagina izomzat, mely által nem fájdalmas a nők számára a közösülés, és megszűnik a gyereknemzés akadálya is.

https://www.facebook.com/BuzzFeedHealth/videos/vb.800616763324275/1401440506575228/?type=2&theater

 

Nyugtalan nemi szerv szindroma (Persistens Genital Arousal Syndrome  PSAS)

A Weiss-betegség a női nemi szerv hosszan tartó izgalma, spontán és kontorálhatatlan orgazmussal, vagy anélkül, függetlenül a sexuális vágytól vagy bármilyen érzésétől. (Nem kapcsolódik hiperszexualitáshoz, nimfomániához, vagy szatirízishez.)

(Van aki a férfiak Priapizmushoz hasonlítják.)

  E női probléma igen kellemetlen lehet, amikor hosszabb ideig, napokig, hetekig fennmarad. Az első orgazmus még átmeneti megkönnyebbülést okozhat, de a hosszabb idő útán is újra ismétlődő tünetek már komoly gondokat okoznak. ELőfodulhat, hogy a vonat rázkódása, a mobil telefon csörgése is kiváltja az orgazmust a leg nem kívánatosabb helyzetben. Emiatt állandó félelem alakul ki és már szenvedés jellegű az ismétlődő orgazmus, ely elviselhetetlen fájdalmat, kényelmetlenséget okoz, hosszabb távon pedig a szexuális élettől való tartózkodást, depressziót, sőt öngyilkosságot is. 

(A kétségbeejtő helyzetet látva orvosok sokféle, legtöbbkevésbé eredményes kezelést tudtak javasolni, mint például a lidocainos kéremek, mellyel zsibbadást lehet előidézni.)

 Török orvosok számoltak be arról, hogy e betegség kezelhetővé vált a csikló területének Botox kezeléssel. 

 

Prostata Hipertrófia kezelése

A Prosztata Hipertrófia egyik zavaró tünetet, hogy a megnagyobodott prosztata miatt vizeleürítési zavarok kelettkeznek.

A Pittsburgh Egyetem kutatásai szerint 75% eredményt értek el Botox kezléssel. A kutatók szerint az 5 percet igénybevevő botox injekció 1 évig hatásos eredmény tudtak elérni

ttp://www.botoxforum.com/articles/botox-prostate-cancer/108

Krónikus Kismedencei fájdalom kezelése

Férifiaknál és nőknél egyaránt leőforduló probléma a myofastialis kismedencei fájdalom. Az alhasban, gáttájékon, illetve a keresztcsont környékén megjelenő fájdalom, melynek felfedezhető okát általában nem találnak. A tünetegyütteshez társuló tünetek lehetnek a comb a fenék vagy az alós has , hólyag vagy a székrekedés fájdalma 

Gyulladást, idegkötek kóros ingerlékenységét tételezik ilyenkor fel okként. De ténylegesen ezeket nem tudják kimutatni.

A Harvard Egyetem kutatói 31 ilyen problémákkal küszködő nőt tanulmányozva 79,3%-os javulást észleltek Botulinum toxin kezelést követően. Akik 4 hónap után kérték az újboli kezelést.

 

HEREZACSKÓ BOTOX KEZELÉSE

  Férfiak részére is van speciális herezacskó botox kezelés. A Botulinum toxin ellazítja a herezacskó izomzatát, ezáltal a herezacskók le tudnak sűllyedni.

  Emiatt a herék megfelelőbb hőmérsékleti zónába tudnak kerülni, ami előnyösen befolyásolhatja a herék működését. Ugyanis a civilizáció során kialakult ferfi alsónadrágok által a herék fel vannak rögzítve a testhez, ezáltal magasabb hőmérsékleten kell működjenek, ami nem előnyös.

  A kezelés után nem csak nagyobb, "férfiasabb" herék lesznek láthatóak, hanem a felelhető adatok szerint "férfiasabb" szexuális tevékenységre is képesek lesznek. 

Lásd alábbi videó:

https://www.facebook.com/VICE/videos/1574921669231133/

 

VIZELET INKONTINENCIA Botulinum Toxin Kezelése

A húgyhólyag záróizmának gyengülése miatt igen gyakori tünet a vizelet visszatartási (incontinencia) probléma, főleg hölgyeknél .

A húgyhólyag izomzatának Botulinum toxin kezelésével (gyengítésével) egyensúlyba hozható a két izomzat működése, és megszűnik az akaratlan vizeletfolyás.

 

 

Elhízás botox kezelése 

Kövér embereknél a gyomor alsó részébe adott Botox injekciókkal sikerült látványos eredményt elérni.

A fenti kép csalóka,mert valójában a gyomorba endoszkóppal lehet bejuttatni a hatóanyagot, mely által csökken az éhségérzet, csökken a gyomor mobilitása és szekréciója is.

 

LPOS Lateral PatelloFemoral Syndrome

A csomb-patella külső területének fájdalma az erős térdizületi megterheléssel járó munkát végző és szabadidő (pl. kerékpáros) sportolók  körében igen eleterjedt probléma.

Szántalan gyógymódot alkalmaztak ezidáig, ez jelzi is, hogy nem találtak egyértelműen megfelelő kezelési módot. (Szteroidok adását is javasolják, amely köztudottan jelentős káros mellékhetással jár.)

Mivel e problémát a Vastus Lateralis izomzat túlsúlya okozza, ezért ennek az izomnak Botulinum toxinnal való gyöngítésével (mellékhatások nélkül) lehet kezelni e problémát.

Stroke utána szpasztikus végtag Botox kezelése

Agyvérzés követően igen sok embernél probléma az alsó végtag szpasztikus jellegű mozgási gond. Ezen is tud segíteni a Botulinum toxin kezelés.

Az Egyesült Királyság Gyógyszerészeti és Egészségügyi Termékek Szabályozó HIvatala (AHL) 2014-ben jóváhagyta a Botox kezelést a storke okoza alsó végtagi spasticitas kezelésére az Allergan cég közlése szerint. A klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy a Botox hatékonyan növelheti az ilyen problémákkal küszködő betegek mobilitását.

 

 

Szív pitvarfibrillációjának kezelése

Pitvarfibrilláció sokfajta okból kifejlődhet. Bypass műtétek után az egyik leggyakoribb probléma

Botulinum toxinnal erdményesen csökkentették e veszélyes tünetet klinikai kísérletekben.

Mellrekonstrucióhoz, Mell implantációhoz Botox segítség

  Daganotos melleltávolítás után emlóhelyreállítás egyik lehetséges módja, hogy expanderrel (szövettágító implantátum) helyet képeznek az emlőpótláshoz használt implantátumnak. Az emlőizm alá behelyezett szövettágító expander jelentős izomfeszülést okoz, mely nagy fájdalommal jár. Amennyiben Botox kezeléssel az izmot ellazítják, akkor az izom ellazul és a feszülés csökken, érhető nódon ezzel a fájdalom is.

  Hasonló módon Mellnagyobbításra mellizom alá beültetett implantátum is hasonló feszítő fájdalommal jár, amit Botox kezeléssel ugyanúgy csökkenteni lehet. Miért szenvedjen hetekig a páciens, ha egy ilyen egyszerű megoldással e kérdést meg lehet oldani.

Depresszió Botox kezelése

  Saját tapasztalatunk is azt igazolja, hogy Botox kezeléssel sok depressziós betegnél segíthettünk az almúlt 20 év alatt 

  Ennek bizonyítéka a plasztikai sebészek saját tapasztalatán túl több új tudományos munkában is megjelent:

  A Journal of Psychiatric Reseach-ben jelent meg  Eric Finzi és Georg Georgetown bőrgyógyász-kozmetológusok tanulmánya, melyben 74 sulyos depresszióban szenvedő beteget vontak be. Egy részük csak sóoldatot kapott a másik fele pedig Botox kezelést a homlokráncokba. A kezelés után a Botox kezelésben részesülők 52 %-ánál  lényeges javaulást észleltek a depresszióban, míg sóoldatos kontról csoportnál 15% számolt be javulásról. (Placebo hatás.) 

  Cardiff Egyetemen Michael Lewis depressziós betegeknél hasonló jó eredményről számolt be Botox kezelést követően.

  Bázeli Egyetemen M. Axel Wollmer szintén megállípította, hogy a Botox injekció jobban működik, mint a sóoldat placebó hatása depressziós betegeknél

  William James azt állapította meg, hogy az eredmény érzése a legfontosabb tényező ilyenkor.

http://www.botoxforum.com/articles/lift-frown-botox-treats-depression/116

 

 

 

XII. (2) Saját tudományos észleléseink, melyet még sehol nem közöltek máshol korábban:

1. felfedezés: Psoriasisos tünetek javulnak, megszünnek Botox kezelt bőrterületen!

 

Psoriasisos bőrtünetek a homlokon és hajas fejbőr határán (lásd következő képen teljes homlokot)

botox kezelés psoriasis plasztika budapest

kezelés előtt Psoriasisos, ráncos homlok   kezelés után tünetmentes, ráncmentes bőr

  Mivel semmilyen korábbi szakirodalomban még nem említették, ezért e tényre úgy derült fény, hogy páciensek jelezték e pozitív mellékhatást.

  (A Viagra történetéből ismeretes, hogy azt szívkoszorú ér tágító gyógyszerként használták, de a páciensek igen lelkesen iratták fel orvosaikkal. Azáltal derült ki a pozitív mellékhatása, hogy az egyik páciens elárulta ezt a kezelőorvosának.)

  Valójában hasonló történt esetünkben is. Az egyik Botulinum toxinos kezelésre rendszeresen járó páciensünk említette meg, hogy csodálatos módon amióta kezelést kap, azóta teljesen elmúltak az őt korábban nagyon zavaró homlok-hajszéli psoriásisos tünetei.

  A ráncok elmúlása jól látható, de amennyiben jobban megnézik a képet (lásd nagyítást!) az is jól látható hogy a psoriasisos bőrtünetek teljesen elmúltak valóban.

  (Nagyon fontos adat a pácienstől, hogy a rendszeres kezelés megkezdése óta nem is jöttel elő soha!)

  A Psoriasis betegség pontos oka nem ismert, (annyi ismeretes, hogy örökletes tényezők és külső behatások játszanak szerepet a fokozott elszarusosdó hámsejt termelődés okozta tünetek kifejlődésében) és kezelésére sincs igazából megbízható és tökéletes módszer. A különböző speciális kezelésekkel a tüneteket lehet enyhíteni, de a betegség nem múlik el, már a tünetmentesség nagy eredmény.

  Intézetünkben jelentős számú Botox kezelés történt az elmúlt évtizedekben. Az összegyűlt igen nagy számú adat elemzésével ezek közül sikerült több más hasonló esetet is találni, mely megerősíti:

  A Botulinum kezelés pozitív mellékhatásaként gyógyulnak a homlok-hajszéli Psoriasisos tünetek.

  Ez a Botox-nak egy újannan megismert gyógyító hatása.

  Terápiás magyarázata abból állhat, hogy a Botulinum toxin kezeléssel olyan idegi pályákat sikerült blokkolni, mely korábban felelős volt az elszarúsosó laphámsejtek növekedésének fokozódásáért.

 

2. felfedezés: Krónikus orrfolyás megszünik, homlok Botox kezelés követően!

  Hasonló módon az intézetünkben kezelt páciensek visszajelzése alapján fedeztük fel, majd a jelentős betegadatunk elemzésével előkeresett, hasonló korábban orrfolyással bajlódó pácienstől való érdeklődéssel vált bizonyossá, majd adhattuk közre elsőként, hogy a Botulinum toxin kezelés mellékhatásaként megszűnhet a homloküreg krónikus gyulladásával járó  krónikus orrfolyás.

  A krónikus orrfolyásnak több oka is lehet. Egyik tényező a homlok-, orrüreg  krónikus gyulladása. Az idült gyulladás egyik tünete a homlok üreg, orrüreg nyálkahártyájának fokozott nedvelválasztása. Ennek észlelhető tünete az orrfolyás.

  Ez tehát  egy újonnan megismert újabb gyógyító hatása. 

  A Botox kezelés pozitív mellékhatásaként megszűnik a krónikus homloküreg, orrüreg gyzlladása miatti orrfolyás tünete.

  Terápiás magyarázata, az izzadás gátlás mechanizmusával hasonló jellegű, A Botulinum toxin kezelés blokkolja a homlok- és orrüreg nedvtermeléséért felelős mirigyek funkcióját. 

 

 AMIT MÉG FONTOS TUDNI A BOTOX KEZELÉSRŐL

  Több mint 50 éve alkalmazzák a Botulinum toxint a betegek gyógyítására. (Így igen hosszú időszakra visszatekinthető, megbízható tapasztalatokkal rendelkezünk a kezeléssel kapcsolatosan. Kezdetben izom szpazmusok, vagyis görcsök kezelésére alkalmazták, majd 1989-től használják a plasztikai sebészek is.)

  Dr. Ivanics Györgynek és a Professio Magánklinikának úttörő szerepe volt a Magyaroszági Botox kezelések elterjesztésében. Több, mint 20 éve végzünk plasztikai sebészeti botulinum toxin kezeléseket és ez idő alatt Országos Botox Centrummá fejlődött intézetünk, szakmai ismertsége révén. Elsőként az általunk kiadott első magyar nyelvű ESZTÉTIKAI PLASZTIKAI SEBÉSZET tankönyvben publikáltuk ezt a plasztikai sebészeti kezelést.

  Az arc kötőszöveti állománya sorvad, rugalmas rostjai pusztulnak, a külső ártalmas környezeti behatások, a szervezet belső folyamatai és a különböző egyéb betegségek által, a mimikai izmok pedig "gyűrik" a bőrt. Az így kialakult bőrelváltozások (zavaró ráncok, regők és egyéb tünetek) komoly pszichés problémát okoznak a betegeknek a társadalmi érintkezés folyamatában kialakult sérelmek okán.

  Az arcbőrön lévő kórjelző elváltozások miatt óhatatlanul társadalmi hátrányba kerülnek (partnerük elhagyja, munkahelyüket elveszhetik stb. és ettől félnek) a páciensek. A kialakult súlyos pszichés panaszok, vagy annak időben való elkerülés érdekében manapság mindenkor számára elérthető gyógykezelés áll rendelkezésre.

  Idők során a Botox kezelés vált az egyik leggyakrabban alkalmazott plasztikai sebészeti beavatkozássá. Nem véletlenül, hiszen "lunch" terápia néven is emlegetik, mivel akár az ebédszünet ideje alatt is elvégezhető. Nem kell hetekig befeküdni egy magánklinikára ahhoz, hogy valakinek megoldódjanak a bőrhibái, és ezzel együtt pszichés állapota rendbe jöjjön, társadalmi kapcsolatai rendeződése, önbecsülése helyreállásának következtében. (E kezelések kockázati tényezői is és a költségei is nagyságrendekkel kisebbek, mint a műtéti megoldásoknál.)

  A Botulinum toxin kezelés sikere és elterjedése "átrendezte" a plasztikai sebészeti beavatkozások indikációját is. 20-30 évvel kitolódott az arcplasztika szükségességének ideje. (Ezáltal a sok arcplasztikát követően kialakuló szövődmény, vagy a "lárva arc" és a "fülig érő" mosoly is elkerülhetővé vált.) Értelemszerűen jóval kevesebb arcplasztikai műtét (és csak jóval idősebb korban) végeznek világszerte ezáltal.

  A filmrendezők gyakran panaszkodnak arról, hogy a kezelések által csökkent a színésznők mimikai kifejező ereje, bár igaz, hogy sokkal fiatalosabbak tudnak lenni a sztárok ez által. (Egy-egy befutott sztár fiatalosságának megőrzése a producerek érdeke is, hiszen így velük hosszabb ideig számolhatnak. Az általunk alkalmazott „precíziós terápia” révén e kérdés is megoldható, hiszen így megmarad a mimika.)

  A köztudatban a Botulinum toxin terápia „Botox” kezelés néven vált fogalommá, (mivel az első készítménynek ez volt a neve) annak ellenére, hogy időközben igen sok más nevű készítmény is van forgalomban. Jelenleg Magyarországon több törzskönyvezett botulinum toxin készítmény is van forgalomban (Botox, Dysport és a Vistabel/Botox Cosmetic, Botoxina, Neobotoxina. Intézetünkben is több készítmény használatos.) hatásukban, tartalmukban lényegesen nem különböznek egymástól. A felsorolt készítményeket gyakran a páciensek hozzák magukkal. Ilyen esetben a költségekbe be tudjuk számítani a készítmény árát, azonban garanciát nem tudunk vállalni a "hozott" hatóanyag hatásosságát illetően.

  A Botulinum toxint elsőként (Torticollis, Blepharospasmus, Littre kór) izom szpazmusok (görcsök) gyógyítására használták, azonban a botulinum toxint évtizedek óta a komoly pszichés panaszokat okozó arcráncok képződéséért felelős izomspazmusok kezelésére is sikeresen használják. A különböző területek (arc és nyak) gyógykezelésén kívül manapság sok egyéb kezelést is végzünk, mint például a hónalji izzadásgátlást, homloki migrénes fájdalomnak a kezelése, vagy az arc karakterének, mimikájának formálása.

   A Botox terápiával szerzett tapasztalatainkat először Magyarországon az Esztétikai Plasztikai Sebészeti könyvünkben publikáltuk. Ez tartalmazta azt a táblázatot, a Glabelláris Botox terápiánál alkalmazható inverz biztonsági szabályokkal foglalkozik.

BIZTONSÁGI SZABÁLYOK

Table 1. A Glabelláris Botox terápia „Ivanics” féle inverz szabályai

Safety rules that seemed to be logical previously, but are harmful in the case of Botox therapy

The newly developed inverse rules using Botox therapy

A. The agent can be dosed more precisely if it is highly diluted!??

Diluting deactivates the agent, thus dosing cannot be judged. Greater quantity gets further. Instead of high dilution, a precise syringe is needed!!

B. The patient has to be in a horizontal position in order to avoid the effect of gravity!??

If the patient is lying, the solution will flow towards the orbit because of gravity, therefore the patient should be seated during the therapy, and should not lie 6 hours after the treatment!!

C. The patient should apply a massage to promote fast absorption!??

The patient must not massage, because the agent will get further!!

D. The treated part of body should be rested after the injection

The muscles have to be moved, because it helps the absorption of BTX!!

 

Mi az Ivanics doktor által alkalmazott Precíziós Botox kezelés lényege?

A Botox arckezelésnél igen fontos, hogy csak azok az izmok kerüljenek blokkolásra, amelyek a ráncokért és egyéb előnytelen tünetért felelősek.

Igen nagy probléma ugyanis az ugyanis, amikor a dúrva Botox kezelések után "lárva arc" tünet jelentkezik. Azért, mert túl nagy területen, túl sok izmot blokkoltak, feleslegesen.

A precíziós Botox kezeléssel ezt lehet kivédeni. Így jóval természetesebb a páciens arca a kezelés után. Miközben a zavaró ráncok, tünetek eltünnek, de megmarad a mimika.

Ezért elsőként a filmszínészeknél kezdték alkalmazni e módszert, manapság azonban minden páciens esetében ez az igényként joggal felmerül.

A kezeléshez a mimikai izmok elhelyezkedésének és funkciójának alapos ismeretére van szükség, valamint jelentős gyakorlatra e speciális Botox kezelés területén. 

Csak így lehet elérni, hogy csak azon izmok kerüljenek "precíziósan" blokkolásra, amely az adott kezeléshez feltétlenül szükséges.

Ezáltal megmaradhatnak a mimikai mozgások, mely a társadalmi együtéléshez (és persze a színészek munkájához is) elengedhetetlenül fontosak.

 

 

  Intézetünkben a Botox Országos Centrumban több, mint 20 éve ezzel a módszerrel végzünk a több, mint 40 féle kezelést a páciensek megelégedésére.

  Javasoljuk, hogy Ön is próbálja ki e kezelési módszer előnyeit!

Ha Önnek, vagy ismerősének ilyen gondja van, hivjon most ingyenes vizitért:  +36 203 640 900

06 1 212 7006   [email protected]       

 

Ingyenes visszahívás / Időpont kérése
Orvos válaszol
Referenciáink
Előtte-utána fotó galéria