Botox kezelések összes

10 ÉVET FIATALODHAT látványosan, gyorsan, fájdalommentesen, akciós több régiós BOTOX kezelés (15 E Ft/régió) segítségével! (+36 203 640 900) RÁNCTALANÍTÁS, IZZADÁSGÁTLÁS, MIGRÉN, MIMIKAI ELTÉRÉSEK, ASZIMMETRIA, de manapság már több, mint 700 féle kezelés lehetséges, például TMJ szindróma ÉJJELI FOGCSIKORGATÁS, DEPRESSZIÓ, vagy TRIGEMINUS NEURALGI (Arcidegzsába), TENISZKÖNYÖK ÉS EGYÉB IZOM-INN PROBLÉMÁK, RAYNAUD Szindróma........  .

www.plasztika.com  Hivjon most ingyenes vizitért:  +36 203 640 900 [email protected]      

BOTOX (BOtulinum TOXin) kezelés lehetséges Indikációi arcon: 

 

ARCRÁNCOK, NYAKRÁNCOK kezelése, ARCVÉKONYÍTÁS, MIMIKAI eltérések korrekciója, Kivillanó fogíny,  Blepharospasmus,  Műtéti utókezelés, Műtéti előkészítés, Betegségek & sérülések tüneteinek korrigálása.(lásd alább részletesen még többet is!)

A Botoxot manapság a különböző más szakmák is használják igen sok betegség esetén (lásd alábbi ábra) pl.  Vaginizmus, Incontinentia, Fogyáshoz gyomorkezelés, Krónikus homloküreg gyulladás orrfolyásámak megszüntetés...... 

www.plasztika.com  Hivjon most ingyenes vizitért:  +36 203 640 900    [email protected]  

1953-ban Dr. Vernon Brooks fedezte fel, (tehát több, mint 75 éve!) hogy az A típusú botulinum toxin injekciója hiperaktív izomba sikersen blokkolja az acetilcolin felszabadulását a motoros idegvégződéseken, ami ideiglenes izom blokkolódást okoz.

1960-as évektől kezdődött a Botulinum toxin alkalmazásának elkezdése Alan Scitt és Edward Schantz biokémikusok munkájának köszönhetően. (A toxin már régebbóta ismert volt.)

1980-ra már a Botox elfogadott gyógykezelést jelentett a sztrabizmus (kersztezett szemmozgás) és szem körüli izom (Blepharospazmus) miatt.

1990-től  már plasztikai sebészet is elkezdték alkalmazni.

Botox Arc-Nyak kezelések

  A hagyományos és közismert kezelés során Botulinum toxin hatóanyaggal azon mimikai izmokat blokkoljuk, (és megfelelően hozzáértő kezelésnél csak azokat!) melyek felelősek a korjelző ráncképződésért és egyéb mimikai hibákért. Hozzáértő Botox specialista orvos e kezeléseknél képes a zavaró mimika jelentős változtatására, javítására is. Így például meg tudja emelni szemöldököt. (Ezáltal nyitottabb, fiatalosabb lesz a tekintett, egyúttal javul a látótér is.) Lehetőség van a lecsüngő állszél megemelésére, a zavaró „nyuszi” ráncok blokkolására, a kórósan kivillanó fogíny tünet korrekciójára, és számtalan alább felsorolt zavaró tünet korrigálására is.

  A migrén, a túlzott homlok izzadást, vagy „tic” kezelések kapcsán a beadott Botulinum toxin hatóanyag egyúttal eltünteti a korjelző ráncokat is. A homlok ránckezelés kapcsán pedig észleltük, hogy a krónikus orrfolyás is megszűnt, ahogy a homlok izzadást is megszűnteti a Botulinum toxin kezelés. Hasonló felfedezésünk, hogy a pollen allergia miatt orrfolyást is megszünt a kezelés után. 

  Mindezekből nyilvánvalóan kitűnik, hogy manapság már a Botulinum toxinos kezelés az egy sajátságos, speciális hozzáértést igénylő külön szakma, melyet „Botox specialisták” tudnak végezni megbízható eredménnyel. Különösen igaz ez azon kezelésekre, melyek nem a "Klasszikus" kategóriába tartoznak, melyeket intézetünk igen nagy számban végez.

 Intézetünknek igen nagy szerepe volt e kezelések Magyarországi elterjedésében, ezért az idők során ORSZÁGOS BOTOX CENTRUMMÁ fejlődtünk.

A sokéves tapasztalat birtokában több, mint 30 FÉLE GYÓGYKEZELÉST VÉGZÜNK! (Lásd alább weboldalunkon külön-külön részletezve!) 

www.plasztika.com  Hivjon most ingyenes vizitért:  +36 203 640 900    [email protected]

 

A KLASSZIKUS BOTOX KEZELÉSEK

  A híres filmcsillagok esetében igen fontos volt mindig is a fiatalos külső, ezért az első Botulinum toxin ránctalanító kezelés kérő páciensek közülük kerültek ki először. Általuk lett e  világhírű e kezelés világhírűvé.

  Idővel nagyon sok hölgy rájött, hogy a megfelelő külső megjelenés elsődlegesen fontos, melyhez a Botox kezelés is hozzátartozik. (Idővel a férfiak is!)

  Emiatt manapság a legnagyobb számban végzett plasztikai sebészeti beavatkozás a Botox kezelés.

  Az arcon lévő mimikai hibák, ráncok sok páciensnek jelentenek komoly gondot, (a haragos tekintettől például az emberek félnek, ellenszenves, a tükörben látható és a tényleges életkor közötti diszkrepancia depresszióhoz vezethet, nem csak előadó művészeknél, hanem mindenkinél, ahol a külső megjelenésnek van szerepe és kinél nincs? Komoly gond lehet az állás, házastárs megtartás szempontjából is az életkorra utaló eltérések. Ugynaígy Önbecsülés szempontjából is) mely miatt egyéb panaszok, főleg pszichés problémák is jelentkezhetnek. (munkahelyi, párkapcsolati, személyiségi zavarok stb.)  E panaszokat lehet pszichiátriai kezelésbe is venni, de legkézenfekvőbb a kiváltó okot kezelni, megszüntetni.

  A  Botulinum toxin (Botox, Btx) a Clostridium anaerob baktérium által termelt exotoxin, melynek jelentősen hígított oldatával az acetilkolin neurotranszmitter mechanizmus befolyásolásával tudjuk blokkolni az idegrenszeri ingerület átvitelt a kezelt területrészen, ezzel érhetjük el a kívánt hatást. A kezelést követően általában 3-7 napot várni kell amíg e hatás lezajlik és az eredmény megjelenik. Ránckezelés esetében ezáltal, első lépésként a ráncokért felelős izom blokkolását észlelhetjük és mivel a bőr ezután nem gyűrődik, ezért a ráncok is símulni kezdenek fokozatosan. (Tehát 2 ütemben gyógyul a probléma.)

(5 féle) Korjelző, (pszichés önbecsülést befolyásoló) tünetek kezelése

Leggyakrabban a homlok, haragos és a szarkaláb ráncokat kezeljük, de sokszor ki kell egészítsük ezt további régiók ránc, mimika illetve egyéb kezelésével.

1. Homlokránc (Forehead wrinkles) a legfeltűnöbb és legnagyobb felületen létrejövő ráncok

homlokránc botox kezelése homlokránc kezelés után

2. Haragos ránc (Frown wrinkles)  a két szemöldök között létrejövő ráncok

haragos ránc haragos ránc kezelés után

3. Szarkalábráncok / Crow's feet a külső szemzúd mellet meljelenő ráncok

botox kezelés szarkaláb ráncok esetén szarkaláb ráncok

4. Szem alatti ráncok (Lower eyelid wrinkles) 

5. Szájzúg oldali  („Mickey Mouse") ráncok korrekciója (Ez a mosoly ránc mögött megjelenő rovábbi ráncok, melyet megszüntethetünk a mimikai izmok fékezésével.)

botox, botox kezelés, botox mickey mouse ránc botox, botox kezelés, botox mickey mouse ránc

  A zavaró arcráncok kezelésénél manapság alapvetően a Botox kezelés az első lépés, melyet szükség esetén kiegészítünk feltöltéssel és egyéb beavatkozásokkal.

  E módszereknek köszönhetően, a korábban előszeretettel alkalmazott (jóval jelentősebb anyagi megterheléssel és kockázatokkal járó)  "ránctalanító" műtétekre nincs szükség igen hosszú ideig. Elegendő szokott lenni a Botulinum toxin ránctalanító kezelés, melyet kiegészíthetünk ráncfeltöltéssel és egyéb ambuláns beavatkozással. (Mint például a FTC Bioszálas arcplasztika, vagy a Saját őssejtes "Dracula/Vámpír" kezelés.)

  Ráncfeltöltést leggyakrabban Hyaluron tartalmú injekcióval beadható gél jellegű implantátummal végzünk, ennek igen nagy előnye, hogy „testbarát” jellegű, mivel a bőr természetes alkotó elemei is tartalmaznak Hyaluront. Ezért például allergia tesztet nem kell végezni e hatóanyagnál.

Az injekciós ráncfeltöltésről, Saját őssejtes szérum (Vámpír) kezelésről és Bioszálas arcfelvarrásról bővebben lásd külön a weboldalunkon!

http://www.plasztika.com/ftc-bioszalas-arcfeszesites

http://www.plasztika.com/ajakfeltoltes-ajakvastagitas-ajakformalas

Ha Önnek, vagy ismerősének ilyen gondja van, hivjon most ingyenes vizitért:  +36 203 640 900  vagy 06 1 212 7006   [email protected]       

(20 féle) Mimikai hiba korrekciója

  Az arcon lévő mimikai probléma többféle okból jöhet létre. Ezek kezelését lehet talán más módon gyógyítani, de legkézenfekvőbb a Botox kezeléssel megoldani. A kezelések segítségével számos mimikai kóros elváltoztatást tudunk gyógykezelni az arcon.

1. Haragos tekintett korrekciója

2. Szemöldök emelés (Eye Brown Lift) (Igen gyakori tünet a teljes szemöldök vonal megsüllyedése, mely látótér szűkülést is eredményez, szemöldök emeléssel lehet segíteni.)
botox, botox kezelés, botox kezelés botox, botox kezelés, botox kezelés

3. Szemöldökszél emelés,  "cicásabb" szem kialakítása (Ilyenkor a szemöldök szélét emeljük. Régebben minilift műtétét végezték, mely feleslegessé vált.)

      A szemöldök szél emelése a látótér szűkülés esetén is segít.

4. Nyitottabb szemrés kialakítása (Ázsiai pácienseknél ez már fiatal korban is felmerül, a fenti módszerek kombinálásával végezzük.)

    Értelemszerűen a nyitottabb szemrés a látótér szűkülés esetén is segít. (Lásd Blephrospasmus)

5. „Kerek szem” tünet korrekciója (Leggyakoribb oka, ha szemhéj műtétkor túlzott kimetszés történt, ezt is lehet részben korrigálni.)

6. "Nyuszi" ránc / Bunny lines korrekciója (Elsődlegesen annál, kinél ez kifejezett tünet.)

botox kezelés, botox kezelés, botox nyuszi redők, botox kezelés botox kezelés, botox kezelés, botox kezelés

7. Széles orrszárnyi mozgás korrekciója (nasal flaring) (Légvételkor orrszárnyak megemelkednek, ha ez túlzott mértékű, zavaró lehet.)

8. Orrcsúcs emelés (Droppy nose tip)  lógó orrcsúcs emelése

Az idő múlásával az orrcsúcs egyre lejjebb kerül. A lógó orr korrigálható botulinum toxinnal.

9. Felső fogíny kivillanásának (Gummy smile)  korrekciója (A széles mosolyú személyeknél, a felső fogíny túlzottan kivillan. Ezt lehet korrigálni. Különösen fogszabályzó viselésénél lehet ez gond.)

btxinnye Felső fogíny kivillanás botox kezelése

Felső fogíny kivillanás botox kezelése

Felső fogíny kivillanás botox kezelése

10. Felső ajak feletti redő (Smookers lines)  korrekciója (Erős ajak feletti izomzat zavaró redőt tud képezni.)

btxajak1e btxajak1ut

11. Felső ajakszél mozgásának korrekciója  (Felső ajakszél izomzatának korrekciójával)

12. Mosoly korrigálása (Droppy up lip corners) "Catherine Zeta Jones" mosoly (Az ismert színésznő mosolyához hasonlatos "csörfös" mosoly kialakítása)

13. Ajak formálás (Az ajakformát is tudjuk változtatni.)

14. „Szomorú” ajakszél  (Jaw muscle reduction) korrekciója (A lefelé húzó izomzat korrigálásával, megszüntethetjük e szomorú arckifejezést adó mimikát.)

botox, botox kezelés, botox szomorú ajakszél botox, botox kezelés, botox szomorú ajakszél

15. Kétoldalon (Jaw muscle reduction) lecsüngő arcbőr korrekciója (A felfelé húzó mimikai izmok dominanciájának elősegítésével emelhetünk az arcbőrön.)

16. Narancsbőr (Celulite) tünet korrekciója (A botox kezelés területén a narancsbőr tünetek is enyhülhetnek. Például az állon.)

17. „Haragos áll” (Chin lines and Creases) korrekciója (Akinek görcsös az állizomzata, annak e területen narancsbőr tünet mellett "dacos", "haragos" kép is kialakulhat.)

18. „Lukas” áll korrekciója (az erős áll izomzat zavaró tüneteként jelentkezik, az állizomzat blokkolásával csökkenthető e tünet.)

19. "Póker arc" létrehozása (Van akit kimondottan zavar a túl élénk mimika. Hyperaktív személyiség tüneteinek fékezésére alkalmas. Az elnevezés ellenére nem a kaszinók, póker klubbok látogatói kérik ezt leggyakrabban, ők is néha.)

20.. Nyak (Neck cords) Botox kezelése

  A nyak mimikai izma a platyzma. Mely idősebb korban hasonlóan zavaró ráncokat, redőket képes léterhozni, melyet Botox kezeléssel lehet korrigálni.

 

Ha Önnek, vagy ismerősének ilyen gondja van, hivjon most ingyenes vizitért:  +36 203 640 900 vagy 06 1 212 7006   [email protected]       

 

Féloldali Arc bénulás (Bell's palsy)  és egyéb ARC ASZIMMETRIA kezelése

A kacsintás bájos, akaratlagos aszimmetriát eredményez. Azonban az arc aszimmetrikus mozgásai általában zavaróak.

A féloldali arc bénulása (Bell's plasty) miatt kialakult tünetek nagyon zavaróak, ilyenkor tudunk segíteni Botox kezeléssel, enyhítve a tüneteket.

 

Egyéb asymmetria  

Minél erősebb az arc mimika izomzatának aszimmetriája annál erősebben láthatóak e tünetek. A mimika megfelelően esztétikus fékezésével, e zavaró tünetek mellett még a fiatalítást jelentő ráncokat is csökkenthetjük.

Aszimmetrikus mimikai működés okai:

 1. Veleszületett probléma igen sokszor az arc mimikai izmainak túlzott aszimmetriája,  vagy csak egyszűen a

 2.  Rossz szokásként, féloldalas mimika használat.

 3.  Kisebb arcot ért trauma után is igen gyakran alakulhat ki az arc mimikai izomzatának aszimmetrikus működés,  

 4.  Jelentős trauma után pedig szinte minden esetben. 

  Sorszor tapasztalható, hogy rég elfeledett gyerekkori baleset miatti sérülés tünetei csak később válik zavaróvál az idő előre haladtával a növekedéskor. Vagy a serdülő kor, amikor érzékennyé válik minden zavaró tünetre.

  5. Egyes betegséges aszimmetrikus arcmimikát okozhatnak (néha csak hosszabb átmeneti ideig.). Az ellenoldali mimika korrekciójával jelentősen lehet csökkenteni e zavaró tényezőt.

  Az összes fent felsorolt esetben igen fontos, hogy a Botox kezelés pontos és célirányos legyen, ehhez pedig az Ivanics-féle Precíziós Botox Terápia ismerete szükséges.  

asszimmetria kezelése btxaszimu

Sérülés miatt b.o. szemöldök felett nincs mimika, j.o. ráncok;       Kezelés után kisímult az egész homlok
 

  A kezelés során általában az ellenoldali mimika korrekciójával, vagy mindkét oldali mimikai izom fékezésével (mely egyúttal a ráncképződés is csökkenti, ezáltal pedig 10 évvel fiatalosabbá válik a páciens)  jelentősen lehet csökkenteni e zavaró tényezőt.

Ha Önnek, vagy ismerősének ilyen gondja van, hivjon most ingyenes vizitért:  +36 203 640 900 vagy 06 1 212 7006   [email protected]       

 

Műtéti/Kezelési Eredmények javítása Botox kezelésekkel

1. Arc esztétikai műtétek eredményeinek fokozása

  Arc esztétikai műtétei után előfordulhat, hogy a páciens nincs megelégedve eléggé az eredménnyel. Ennek több oka lehetséges, az egyik lehetséges ok, ha a műtét előtt a lehetőséghez képest jóval nagyobb eredményre számított. A másik a műtét utáni duzzanatok, bevérzések okozta aszimmetria, mely általában idővel korrigálódik. Ezen átmeneti időszakban tudunks segíteni kezeléssel.
  A másik gyakori ok e beavatkozásra, hogy a páciens egyszerűen fokozni szeretné a műtéttel elért eredményt. A sikeres műtétek után általános tünet, hogy a páciens felteszi a kérdést: Mit lehetne még tenni, hogy mégjobban nézzen ki?

   Ilyenkor kézenfekvő lehetőség a Botulinum toxin kezelés, mellyel a műtéti eredményt lehet fokoznii, vagy egyszerűen tovább szépíteni.

 

2. Plasztikai sebészeti kezelés Botulinum toxinos „premedikációja”

  Sokszor észleljük azt, hogy a beadott injektábilis implantátum elmozdul a beadás helyéről, ennek oka a túl erős mimikai izomfunkció. Főleg a haragos ráncba adott feltöltő anyagot fenyegeti e gond, mivel az ezt okozó corrugator izom igen erős.

  Amennyiben módunkban áll Botox terápiával ezt az izmot meggyöngíteni, akkor ezzel megelőzhetjük e problémát.

 A corrugator izom meggyöngítését követően már bátran beadhatjuk a Hyarunos feltöltő anyagot, az nem fog elmozdulni.

 

3. Korábbi, más intézetben végzett Botox kezelések korrekciója

  Miután egyre több orvos végez Botulinum toxinos kezelést, akár megfelelő tapasztalat nélkül is, ezért egyre több panaszos páciens jelentkezik intézetünknél korrekciót kérve.

  A nem megfelelő kezelés eredményeként aszimmetriás, vagy „Mefisto” tünetet észlelünk intézetünkben, de sajnos néha olyan tüneteket is, mely a túlzott, vagy rossz helyre beadott hatóanyag következménye.

  Például, hogy a páciens alig, vagy egyáltalán nem tudja kinyitni a szemét. (Ez utóbbi tünet is elmúlik idővel szerencsére, de addig elég feltűnő tünet.)

Rosszhelyre alkalmazott Botulinum toxin, átmeneti szemnyitási elégtelenséget okozott

  A legtöbb esetben szerencsére mód van újabb Botulinum toxin kezeléssel korrigálni intézetünkben e zavaró tüneteket.

Szemöldök emelő izom  aszimmetriájának korrigálása

 

4. Műtét utáni átmeneti bénulásoknál segítség

   Arcműtétek után  az egyik legkellemetlenebb tünet, az izomműködés megszűnése, elsősorban idegsérülés miatt. Ez legtöbbször egyoldali, mely aszimmetrikus működés eredményez. Nem árt tudni, hogy néha akár évek elmúltával is a regeneráció hatására a beidegződés fokozatosan helyreállhat. 

  Ezen időleges, vagy végleges zavaró tünetek esetében is igen jelentős segítség lehet a Botulinum toxin kezelés. Amíg a sérült ideg és az által az izmok funkciója helyreáll, addig (az aszimmetria elkerülése érdekében) az ellenoldali izmok működésének fékezésével, lehet redukálni az aszimmetriát.

  Az összes fent felsorolt esetben igen fontos, hogy a kezelés pontos és célirányos legyen, ehhez pedig az Ivanics-féle Precíziós Botox Terápia ismerete szükséges.

 

Ha Önnek, vagy ismerősének ilyen gondja van, hivjon most ingyenes vizitért:  +36 203 640 900 vagy 06 1 212 7006   [email protected]       

 

Arcpirulás kezelése

  Az arcpirulás lehet bájos egy gyereknél, néha a hölgyeknél is. Férfiaknál azonban soha nem tekintik annak és hölgyeknél is igen kellemetlen lehet.

  Bizonyos élethelyzetekben pedig egyértelműen kellemetlen minden esetben.

  Ráadásul, aki ere hajlamos, lelkileg is igen rosszul éli ezt meg. Azt hihetik, hogy hazudik, vagy szégyelli magát stb., amikor nincs is ilyenről szó. Igen sokszor kell az életben "pókerjátékosnak lenni", amikor magabiztosan kell fellépni, ezt szinte lehetetlen megtenni, ha hajlamos valaki az arcpirulásra.

  A botulinum toxinos kezeléssel e kérdésegyszerűen kezelhető, mivel általában azon területek, ahol az arcpirulás gyakori kezelhetően botox-szal.

 

Migrén botox kezelése

  Sokan szenvednek a migrénes fejfájástól. A migrénes fejfájás lehet enyhe, de leggyakrabban komoly panaszokat okoz.

  Már az is komoly probléma, ha attól kell félnie valakinek, hogy bármikor rátörhet e kínzó tünet. Maga e félelem kiválthatja a fejfájást. Mely "ördögi közhör" vezet. (Nagyon nehéz úgy teljes életet élni, ha attól kell izgulnia, hogy pont akkor jön a migrénes fejfájás, amikor helyt kellene állnia családjáért, munkahelyén, vagy éppen saját ügyének intézéskor!)

  Érthető, ha valaki a fejfájás problémájától úgy óhajt megszabadulni, hogy ne kelljen rettegnie a kiújulásától.  A fejfájás ellen használt összes többi gyógyszer erre a megelőzésre nem képes, maximum csökkenteni a fejfájás panaszát. 

  A Botulinum toxin kezelésnek pontosan az a nagy előnye,  azért olyan népszerű, mert képes megelőzni a fejfájás tüneteinek kialakulását. Ezért a páciensek ettől nem kell izgulnia.

 

  Kezdetekben a Botulinum toxinos ránckezelés mellékhatásaként észlelhettük sok-sok évvel ezelőtt ezen előnyös hatást. (Ahogy elsőként publikáltuk a chr. orrfolyás megszűntét is.)

  Sok páciens azért kérte a ránctalanító Botulinum toxin kezelést, hogy egyuttal a fejfájásától is megszabaduljon. 

  E világszerte észlelt tapasztalatok alapján most már a Botox kezelések hivatalos indikációi között is szerepel a Migrénes fejfájás.

  A migrén elleni kezelésekben szerzett jelentős tapasztalatunk miatt Botox Országos Centrumba érkező páciens igen jelentős számban kérik a migrén elleni kezelést.

  A migrénes fejfájás területe jól bejelölhető. Minden migrénes panaszoktól küszködő páciens pontosan tudja, mely pontból indulnak ki a görcsök.

  Leggyakrabban az orrtő felső része felől és a halántékon (néha a tarkó felől) szokott elindulni a fejfájás és a koponya irányába terjed és általában csak egyik oldali panasz. Ez esetekben lehet alkalmazni a speciális migrén elleni Botulinum toxinos kezelést. Ugyanakkor az arc mindkét oldalát kezeljük, az aszimmetria elkerülése érdekében, ilyenkor mellékhatásként észlelhető a fiatalosabb, ráncmentes homlok.

migrén, migrénes fejfájás, fejfájás, botox, botox kezelés migrén, migrénes fejfájás, fejfájás, botox, botox kezelés

Migrén elleni Botulinum toxin kezelés esetén nem csak a Migrén szűnik meg, hanem 10 évves fiatalosabbá válik a páciens.

  A Botulinum toxinos készítmény közismerten ingerület átvitel blokkolásával segít. (A mimikai izmokat és az izzadást is ily módon szünteti meg.) A migrén általában az artériás izomzat görcsével kezdődik, feltehetően e görcs kelettkezését blokkolja.

  Nagyon fontos ismerni ugyanakkor a kezeléshez az arc anatómiai képleteit, mert csak így lehet eredményes a kezelés és csak így kerülhetőek el a nem kívánt tünetek.

  Akinek erős migrénje van, az tudja, hogy bármilyen külső behatásra előjöhet nála, ezért van az, hogy maga a kezelés is kiválthatja. (Maga a vele járó izgalom is okozhatja ezt.)

  A kezelés után közvetlenül migrénes panaszok tehát még jelentkezhetnek, ugyanis a Botulinum toxin hatásideje minimálisan is napokban mérhető.

Amikor a Botox kifejthette már a hatását, onnantól kezdődően megszűnnek, vagy jelentősen csökkennek a migrénes panaszok.

 

Ha Önnek, vagy ismerősének ilyen gondja van, hivjon most ingyenes vizitért:  +36 203 640 900 vagy 06 1 212 7006   [email protected]       

 

Depresszió Botox kezelése

  Nemzetközi irodalmi adatok utalnak rá, melyet saját tapasztalatunk is azt igazol, hogy a Botox kezeléssel sok depressziós betegnél segíthettünk az almúlt 20 év alatt 

  Ennek bizonyítéka a plasztikai sebészek saját tapasztalatán túl több új tudományos munkában is megjelent:

  A Journal of Psychiatric Reseach-ben jelent meg  Eric Finzi és Georg Georgetown bőrgyógyász-kozmetológusok tanulmánya, melyben 74 sulyos depresszióban szenvedő beteget vontak be. Egy részük csak sóoldatot kapott a másik fele pedig Botox kezelést a homlokráncokba. A kezelés után a Botox kezelésben részesülők 52 %-ánál  lényeges javaulást észleltek a depresszióban, míg sóoldatos kontról csoportnál 15% számolt be javulásról. (Placebo hatás.) 

  Cardiff Egyetemen Michael Lewis depressziós betegeknél hasonló jó eredményről számolt be Botox kezelést követően.

  Bázeli Egyetemen M. Axel Wollmer szintén megállípította, hogy a Botox injekció jobban működik, mint a sóoldat placebó hatása depressziós betegeknél

  William James azt állapította meg, hogy az eredmény érzése a legfontosabb tényező ilyenkor.

http://www.botoxforum.com/articles/lift-frown-botox-treats-depression/116

Ez nem azt jelenti, hogy mi minden depressziós betegen Botox kezeléssel tunánk segíteni, de olyan esetekben tüneteit tudjuk javítai, amely eseteknél a Botox kezelés egyépként is szóbajönne! 

Ha Önnek, vagy ismerősének ilyen gondja van, hivjon most ingyenes vizitért:  +36 203 640 900 vagy 06 1 212 7006   [email protected]  

  

TIC Botox kezelése

TIC JELLEGŰ ARCRÁNGÁSOK  KEZELÉSE

  Az esetek döntő részében a VII. arcideg és a körülötte fitó ér találkozási pontjánál lévő leszorítás váltja ki az arcráncás syndromát, azonban Pszichiszomatikus tényezők is ezt követően befolyásolják a tünteket.

  Van akinél csak kis izomrángások vannak és csak néha, amikor fáradt ideges, de már ez is komoly probléma, mert óhatatlanul attól fog félni, hogy újra előjön e panasz. E félelem pedig előidézheti au izomrángásokat rángásokat.  

  Azon páciensek, akik akaratlan arcizom rángások miatt szenvednek, segíthetünk Botulinum toxin kezeléssel, amennyiben olyan izom érintett rángásban, melynek blokkolása nem okoz jelentős panaszt. (A legtöbb esetben ilyenről van szó.) 

  A kezelést követően, ahogy blokkolódik az izom értelemszerűen megszűnik az akaratlan izomrángás is.

  A gyógyulás azonban nem ilyen egyszerű. Ugyanis akinek régóta van e panasza, annak csak idővel szűnik meg minden problémája, mivel a sztersszel életmód, amely kiváltotta e problémát nem szűnik meg.

  Ezért csak rendszeres Botulinum toxin kezeléssel lehet megfelelő javulást elérni. Illetve törekednie kell a páciensnek arra, hogy megfelelő életmódo változásra is sor kerüljön.

  Ugyanakkor az elmondható, hogy a Botulinum toxin kezeléssel legalább hathatós segítséget tudunk adni.

 

Ha Önnek, vagy ismerősének ilyen gondja van, hivjon most ingyenes vizitért:  +36 203 640 900 vagy 06 1 212 7006   [email protected]       

 

Blepharospasmus kezelése

  A szem körüli és szemzáró izomzat görcsös összehúzódása miatt alakul ki e tünetegyütes. (Tic jellegű a tünet, csak kétoldali. Még nagyobb /áll, arcterület/ érintettsége esetén Meige szindromáról beszélhetünk.) A szemnyitási funkció károsodása jelentős hátrányokkal jár. Nem lehet járművet vezetni, közlekedni, emiatt kísérő nélkül otthonát elhagyni, olvasni stb. Gyakorlatilag olyan állapot, mint aki vak, bár általában rövid időre képes kinyitni a szemét, és olyankor lát az illető.

  Mivel e betegség pontos okát nem lehet általában megállapítani, ezért tüneti terápia jöhet csak szóba elsődlegesen. A Botox korszak előtt nem volt olyan lehetőség mellyel valójában eredményesen lehetett kezelni e tünetet. A Botulinum toxin kezeléssel a záróizmok erejét tudjuk oly mértékben csökkenteni, hogy a páciens szemnyitó izmaival ki tudja nyitni, és nyitva tudja tartani a szemét, mellyel látványos eredményt tudunk elérni.

video: https://youtu.be/xuLm-FFJ9gE

 

Ha Önnek, vagy ismerősének ilyen gondja van, hivjon most ingyenes vizitért:  +36 203 640 900 vagy 06 1 212 7006   [email protected]       

Kóros izzadás (HYPERHYDROSIS) kezelése

Axillaris Hyperhydrosis (Túlzott hónalji izzadás)

  Amikor az Oscar díjátadáson a fotósok kiszúrták, hogy Nicole Kidmann mennyire izgul (átázott a ruhája a hónalji izzadástól) azóta mindenki, aki Oszkár díjadásra megy, nem mulasztja el, hogy előtte Botulinum toxinos hónalji izzadás elleni kezelésre menjen.

  Sokan csak a híradásokból értesülhettek arról, hogy létezik ilyen probléma. Azonban aki e betegségtől szenved, annak érthetően ez igen komoly gond. „Ördögi kör” jelegű e betegség, mivel a beteg fél attól, hogy társaságban „rá tőr” a fokozott izzadás, és pontosan ettől a szorongástól kezd fokozódni e tünet.

 

  Nem véletlen, hogy az izzadás elleni Botulinum toxinos kezelés elterjedése óta, gyakorlatilag egyeduralkodóvá vált e módszer. Akinek problémái vannak az izzadással, azoknál a dezodorok is valójában hatástalanok, mivel az izzadás feloldja, lemossa a dezodort.

 

     Kezelés előtti kóros izzadás;     Kezelés után megszűnt a kóros izzadás 

  A kezelést követően néhány nappal jelentkezik az izzadásgátló hatása és kb. 5-7 hónapig is eltart, tehát majd kétszeres ideig hatásosabb a többi fajta kezelésekhez képest. Az injekciós kezelés során Botulinum toxin hatóanyaggal blokkoljuk az izzadságmirigyeket, (és megfelelő kezelésnél csak azokat!), melyek felelősek az izzadásért.

  Intézetünknek úttörő szerepe volt a Botox kezelések magyarországi elterjedésében, így a fokozott izzadás elleni kezelés elterjedésében is, ezért az idők során Országos BOTOX CENTRUM-má fejlődött,
  Intézetünkben használjuk a “BOTOX” "Vistabel" és a “Dysport” készítményt is (“CE” Európai Uniós engedéllyel) és a Botox vagy Botulinum toxin kezelés neveket használjuk e kezelésekre, mivel a páciensek ezt a nevet ismerik a hírekből.

Egyéb Hyperhydrosis kezelések:
 Leggyakrabban a hónalji területet kezeljük, de a test egyéb alábbi részein is hatásos izzadásgátlásra.

Talp, Tenyér, Homlok, fejtető, Egyéb régió 

Hyperhydrosis műtéti kezeléséről szerzett tapasztalat:
  Régebben egyik páciensünk úgy gondolta, hogy a Botulinum toxinos kezelés hatásos volt, azonban azt ismételni kell, ezért elment műtétre. A műtéte után jelentkezett nálunk vizitre újra és elmondta, hogy a műtét után heg szörnyű számára. A műtéti dúrva heg nagyobb probléma most már számára, mint az axilláris hyperhydrosisa.

  Ráadásul Botulinum toxinos kezelését kérte újra, ugyanis a műtéti bőrkimetszés után éppen úgy megmaradt a hyperhydrosis-a. A műtéttel nem tudták a hónalji izzadást megszünteti, ugyanis a bőr minden területén vannak izzadságmirigyek, azon részen is, melyet a kimetszett bőr helyére húztak, és a fokozott izzadás megindult e bőrterületekről.

A Hyperhydrosis (kóros izzadásos kórképek) esetében sok esetben hatástalan bármely más módszer (lásd izzadáságátló dezodor stb.) 

Manapság ezért is a botulinum toxinos kezeléssel kezelik mindenhol a világon a hyperhydrosis-t, melynek kezelésében 20 éves tapasztalata van intézetünknek.

 

Ha Önnek, vagy ismerősének ilyen gondja van, hivjon most ingyenes vizitért:  +36 203 640 900 vagy 06 1 212 7006   [email protected]       

 

TMJ / TMD ÁLLKAPOCSIZÜLET SZINDRÓMA és hozzá kapcsolódó kezelések 

TMJ/TMD Állkapocsizület szindróma, Éjszakai fogcsikorgatás kezelése

Az angol nyelvterületen Temporomandibular Joint Disorders néven jegyzett ezért TMJ és TMD néven is rövidített betegség igen sok panasszal jár, ezért a Botox kezelés óriási segítséget jelent.

 ARICAN ACADEMY OF FACIAL ESTHETICAMERICAN ACADEMY OF FACIAL ESTHETICS

Hogyan működik a BOTOX  a TMJ zavar gyógyításában?

Az álkapocs csont mintkét oldalon az álkapocs izülettel csatlakozik a koponyacsonthoz. Az izület mozgatásában pedig a rágóizom vesz részt, mely evéskor, iváskor, rágáskor, beszédkor és egyéb hétköznapi tevékenységünknél használunk.

Amennyiben kóros működés jön létre, például éjszakai fogcsikorgatás, ilyenkor nagyon megerősödik a rágóizom és több káros tünet is adódhat. Izületi gyulladás, kopás, (izületi és fogak kopása is) fájdalom stb.

Botox kezeléssel ilyenkor nagyon előnyösen segíthetünk, ambuláns beavatkozással, melyet a páciens néhány nappal a kezelés után észlel.

A rágóizmok és a TMJ-nél előforduáló izületi elváltozások (izületi porc kopása, gyulladása)

A kialakuló ciculus vitiosus "ördögi kör", mely igen sok tünetet idéz elő.

Viszonylag egyszerű tünetek kelkezdődik a betegség, mint az éjszakai fogcsikorgatás, hosszabb idő után pedig a TMJ rövidítéssel jelzett fájdalmas betegség alakul ki, melynek lényege, hogy az álkapocs izület elkopik és gyulladásba is jön. Emiatt pedig kisugárzó fájdalmak és egyéb igen zavaró tünetek is létrejönnek.

A Botulinum toxint már régóta sikerrel alkalmazzák (a rágóizmokat kezelve) az éjszakai fogcsikorgatás és a TMJ/TMD gyógyítására.

A Botulinum toxin kezelés legyengíti az izmokat, amelyekbe beadták, így megakadályozza a túlzott izom-összehúzódásokat. Így jelentősen csökkenthető a TMJ/TMD fájdalom.

(Amennyiben csökken a fájdalom, és a vele járó krónikus gyulladásos tünetek, akkor a többi panasz is idővel megszűnhet, így az éjszakai fogcsikorgatás tünetet is)

  A kezelés csak néhány perces, ezért a korábban említett orvosi kezelési lehetőségek közül az egyik legegyszerűbb és leghatásosabb kezelési módnak tekinthető.

Jól látható, hogy a kezelések előtt vastag volt az álkapocs izület területe, a megvastagodott rágóizmok által. A kezelés végén már vékony a terület.

 

Amennyiben Önnek, ismerősének ilyen panasza van, hívjon ingyenes vizitért, hogy segíteni tudjunk: +36 203 640 900

 

Arc keskenyítése/Jaw slimming .

A TMG syndroma esetében a rágóizom a kórosan megerősödik, ez azzzal is jár, hogy az arcél megszélesedik általa.

A Botulinum toxinos kezeléssel a rágóizom gyöngítése a cél, amely egyúttal keskenyíti is az arcot. Az arc keskenyítési a kezelési mód már régóta új önálló indikációként jelentkezik. 

ARCKONTUR BOTOX KEZELÉSE (Túl erős rágóizom kontur korrekciója) 

A fogcsiorgatás ellen a rágóizmok gyöngítésére adott Botox kezelések után észlelték, hogy a rágóizom volumencsökkenése jött létre, mely által az arcforma is megváltozik.

Ezért aki arcát ez okból vékonyítani óhajtja e módzser erre is alkalmas. 

(Az emberi táplálkozás manapság nem igényel annyira erős rágóizmokat, a sok főtt étel, műzli és egyéb előkésztett, erős rágást nem igénylő ételek miatt.)

 

Amennyiben a szája kinyitásakor és becsukásakor hosszabb ideje fájdalmat érez, lehet állkapocs-ízületi szindrómában (Temporomadibular joint dysfunction syndrome) szenved.

  A csaknem minden hatodik embert (többnyire nőket) érintő rendellenesség fájdalmat és érzékenységet okoz a fültőnél, ahol az állkapocscsont a fej oldalán lévő halántékcsonttal ízesül. Ez a szervezet legtöbbet dolgozó ízülete; rugalmasságának köszönhetően tudjuk állkapcsunkat fel-le és jobbra-balra mozgatni.

  Amikor e probléma létrejön, az nem csak magánál az izületnél okozhat fájdalmat és érzékenységet, hanem ezen kívül fül-, fej-, és fogfájáshoz is vezethet, s megakadályozhatja, hogy az ember képes legyen száját a megszokott mértékben kinyitni. További tünetek lehetnek fogérzékenység hidegre és melegre, a fejfájás, arc, váll és lapocka területen izom fájdalmak, fülzúgás, néha teljes süketség, gyakori szédülés.

  Ezek olyan általános tünetek, mely miatt gyakran más diagnózist állítanak fel és már irányba kezdik kezelni a betegeket.

  Okok: A rendellenesség egyik oka az, hogy a beteg napközben és éjszaka összeszorítja vagy csikorgatja a fogát. Emiatt elkophat az izesülő csontvégeg közötti kis korong, amely segít elnyelni az állkapocs mozgásakor jelentkező terhelést. Ha a korong elkopik, megsérül, vagy elmozdul a helyéről, fájdalmat érezhet, illete állkapocs mozgásakor pattanó hangot is hallhat a csontból.

   A probléma kezelésére sokféle módszert javasoltak, a fogorvosi ellátástól kezdve egészen a műtétig, de sok esetben a legegyszerűbb módszerek a leghatásosabbak. Ilyennek bizonyult a Botulinum toxin kezelés.

   Igen sok korábban javasolt kezelési mód, vagy kivitelezethetetlen, vagy hatástalan. Például: "Használja kevesebbet az állkapcsát! Nyújtsa állkapocs- ás nyakizmait! Javítsa testtartását! Szedjen gyulladáscsökkentőket! Készítsen meleg borogatást! Derítse ki a fájdalom okát!"

   Az alábbi, igen drasztikus módszereket javasolták korábban az orvosok: Szájvédő. Harapáskorrekció. Ízületi punkció. Triciklikus antidepresszánsok, drasztikus műtét izületi korong csere.

 

Ha Önnek, vagy ismerősének ilyen gondja van, hivjon most ingyenes vizitért:  +36 203 640 900 vagy 06 1 212 7006   [email protected]       

 

Érdekességként érdemes megemlíteni

Mellnagyobbítás Botox kezeléssel

Több cikk is olvashatóa Botox-os mellnagyobbítással: https://thomasloebmd.com/breast-augmentation/breastox-new-botox-breast-lift/

Elsőre igen furcsa belegondolni, hogyan lehetséges Botox kezeléssel "mellfelvarrást", mellnagyobbítást elérni. A dolog megértéséhez ismerni kell az emberek szokásait.

"Húzd ki magad, ne púposítd a hátad!" Tinédzser lányokra igen gyakran szolnak rá így a szüleik. 

A kép jól ábrázolja, hogy a púpos hát által lógóssá válik a mell, amennyiben pedig valaki szépen "kihúzza magát", akkor viszont szép formájú nagy mellett eredményez. Ezért a szülői biztatás, amely azonban igen gyakran eredménytelen. Ezért igen sok rossz testtartású személlyel lehet találkozni, sajnos ennek az említett melltüneteken túl igen komoly következmnényei is lehetnek. (Váll-, Hát-, és Derékfájásfájás, stb.)

A rossz testartás korrekciójára (nagyon helyesen) legtöbbször sportolást, jógát, és később már speciális fűzőket is javasolnak. Azonban a mai rohanó életben ezek legtöbbször hatástalannak bizonyulnak.

Az első zavaró mellpanaszoknál az emberek plasztikai sebészhez fodultnak mellfelvarrást kérve. A műtéti beavatkozás ugyanakkor komoly megterheléssel és ami még nagyobb gond hátramaradó zavaró hegekkel is jár, mely hegek sokkal zavaróbbak lehetnek, mint maga az enyhébben lógóssá vált mell tünete.

Ezért került a képbe a Botox, a "Breastox" névre elkeresztelt beavatkozással a "Botox breast lift"-tel ilyen esetekben 4-4 hónapra meg lehet megoldani e problémát.

A m. pectoralis  minor Botox kezelésével lehet a Botox-os "mellfevarrást", mellnagyobbítást  elérni . A mellkasfal elülső részén lévő kis „mell izom”, amelynek  Botox kezelése ellazítja az izomzatot, emiatt a hátizomzat erősebbé válik és a váll hátrahúzódik. Megszűnik a púpósítás, feszesebbé nagyobbá válik a mell.

Idővel több ilyen Breastox kezelést követően a jó, "kihúzott" testtartás fixálódhat és ekkor már nem szükséges  a további kezelés.

Mindenkit arra biztatunk, hogy fiatal kora óta törekedjen a jó testtartásra, sportoljon, azonban, ha a jelzett panasza kialakult és segítségre tanácsra van szüksége

 

Mellrekonstrucióhoz, Mell implantációhoz Botox segítség

  Daganotos melleltávolítás után emlóhelyreállítás egyik lehetséges módja, hogy expanderrel (szövettágító implantátum) helyet képeznek az emlőpótláshoz használt implantátumnak. Az emlőizm alá behelyezett szövettágító expander jelentős izomfeszülést okoz, mely nagy fájdalommal jár. Amennyiben Botox kezeléssel az izmot ellazítják, akkor az izom ellazul és a feszülés csökken, érhető nódon ezzel a fájdalom is.

  Hasonló módon Mellnagyobbításra mellizom alá beültetett implantátum is hasonló feszítő fájdalommal jár, amit Botox kezeléssel ugyanúgy csökkenteni lehet. Miért szenvedjen hetekig a páciens, ha egy ilyen egyszerű megoldással e kérdést meg lehet oldani.

 

Elhízás botox kezelése 

Kövér embereknél a gyomor alsó részébe adott Botox injekciókkal sikerült látványos eredményt elérni.

A fenti kép csalóka,mert valójában a gyomorba endoszkóppal lehet bejuttatni a hatóanyagot, mely által csökken az éhségérzet, csökken a gyomor mobilitása és szekréciója is.

Krónikus izom, inn, izületi fájdalmak kezelése

A TMJ szindróma kialakuálához hasonlóan sok egyéb betegség is kialakulhat melyeket szintén lehet Botox injekció segítségével kezelni

Teniszkönyök Botox kezelése

Hasonló mechanizmussal lehet az igen gyakori teniszkönyök problémát is Botox-al kezelni

LPOS Lateral PatelloFemoral Syndrome

A csomb-patella külső területének fájdalma az erős térdizületi megterheléssel járó munkát végző és szabadidő (pl. kerékpáros) sportolók  körében igen eleterjedt probléma.

Szántalan gyógymódot alkalmaztak ezidáig, ez jelzi is, hogy nem találtak egyértelműen megfelelő kezelési módot. (Szteroidok adását is javasolják, amely köztudottan jelentős káros mellékhetással jár.)

Mivel e problémát a Vastus Lateralis izomzat túlsúlya okozza, ezért ennek az izomnak Botulinum toxinnal való gyöngítésével (mellékhatások nélkül) lehet kezelni e problémát.

 

Piriformis Syndrome Botox kezelése

A Piriformis izon a nagy farizom alatt elhelyezkedő viszonylag kis izom. A problémát az tudja okozni, hogy alatta húzodik egy igen jelentős ideg az ischiadicus.

Amennyiben a kis piriformis izom túlterhelése jön létre, akkor annak krónikus gyulladása kihat az idegre, mely krónikus fájdalmat okoz.

Ahogy a többi hasonló krónikus panaszoknál, itt is meg lehet próbálni nagyon sok fizikoterápiás módszert és életmódbeli változtatást.

Azonban amikor ezekről idővel kiderül, hogy nem hoznak kellő eredményt, akkor nyilvánvalóan komolyabb kezelésre van szükség és még komolyabb műtét is fel szokott merülni, annak érdekében, hogy a piriformis izom nem nyomja az ideget.

Ehhez képest nyilvánvalóbb egyszerű megoldás, amennyiben az adott területre Lidocain injekct adnak, mely megszünteti a fájdalmat.  Amennyiben ez sem hoz eredményt, akkor Botox kezeléssel el lehet lazítani a piriformis izomzatot, mely által az ischiadicus ideg felszabadul az izom nyomó hatása alol és ezzel megoldódik a probléma.

 

Stroke utána szpasztikus végtag Botox kezelése

Agyvérzés követően igen sok embernél probléma az alsó végtag szpasztikus jellegű mozgási gond. Ezen is tud segíteni a Botulinum toxin kezelés.

Az Egyesült Királyság Gyógyszerészeti és Egészségügyi Termékek Szabályozó HIvatala (AHL) 2014-ben jóváhagyta a Botox kezelést a storke okoza alsó végtagi spasticitas kezelésére az Allergan cég közlése szerint. A klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy a Botox hatékonyan növelheti az ilyen problémákkal küszködő betegek mobilitását.

Arcidegzsába ( Trigeminus Neuralgia )

Az arcidegzsába (trigeminus neuralgia) rendszerint 1-2 msodpercig tartó, nagyon intenzív, áramütéshez hasonló, villanásszerű fájdalom, melyet neuralgiform fájdalomnak nevezzzük.

A Trigeminus neuralgia jellemzője a homlokot, orcát és állkapcsot beidegző V. agyideg három ága közül valamelyikének területén jelentkező féloldali neuralgiform fájdalom

A fájdalmak rendszerint hetekig, hónapokig tartó periódusokbannaponta több alkalommal ismétlődnek, amelyek követően akár hosszú panaszmentesség is lehetséges, míg aztán hirtelen újra jelentkezhet. A fájdalomhoz társuló grimaszt nevezik népiesen arcidegzsábának.

Legtöbbször nincs ismert oka ezért idiópátiás/primer/elsődleges jelzővel illetik.

A ritkábban előforduló szekunder (más betegséggel társuló) panaszokat például gyulladás, stroke, daganat, anyagcserezavar, liquor keringési zavar, artéria rendellenesség okozza.

Kezelésére korábban ige drasztikus módszereket alkalmaztak, ezek közül az enyhébbek közé tartozott az antiemoileptikumok, sőt az V. ayidegroncsolása is.

Manapság a Botox kezeléssel viszonylag egyszerűen lehet kezelni a primér trigeminus neuralgiát.

 

Raynaud Szindroma

Raynaud szindroma (Raynaud's disease) a végtagi érrendszer túlzott reakciója révén jön létre, hideg és stressz behatásra.

Leggyakrabban elsődleges problémaként fordul elő (normál körömkapillárisokkal) fiatal nőknél, de bárki másnál is természetesen.

Az emberi populáció legalább 3-5%-ánál fordul elő, de a fiatal hölgyek esetében esetében ez kétszámjegyű előfordulást jelent.

Másodlagos előfordulásnál (gyakran abnormális körömkapilláris viszgálati eredménnyel) a kiváltó okként igen sok mindent feltételeznek (autoimmun, reumatológiai, hematológiai betegségeket, Hypothyreosis, vaskulális betegségeket, környezeti behatások, vegyi behatások),

Gyakran társul mellé Hyperhydrosis, Migrén

Jellegzetesek az újvégek tünetei.

Az ujjak érrendszerének túlzott reakciója miatt a fent ábrázolt 3 fázis alakul ki jellegzetes külső tünetekkel, mely tüneteket kínzó fájdalmat érez a pácisens, sebek fekélyek is kelettkezhetnek és idővel reumás tünetek is kialakulhatnak az ujj megvastagodhat.

A tünetek a kéz és láb ujjain kívül orron fülön is jelentkezhet.

2004 óta van tapasztalat e betegség Botox kezelésére (dr. Neumeister, aki emellett neuromák, fájdalmas hegek, krónikus hátfájás, Karpat alagut szindróma, tenisz könyök, diabetikus lábfájdalom, és reflex szimpatikus dosztrófia szindróma kezelésére is használta) 

A Botox kezelés hasonlóan zajlik, mint a végtagok izzadás csökkentésének botulinum toxin kezelése és hasonló módon a kéz ujjj mozgató izmainak részbeni gyöngülésével is járhat.

A betegek 70 %-a esetében észlelhető kifejezett javulás a hidegre való reagálásnál és a fájdalom csökkenés vonzatában.

  

Egyéb Speciális, különleges Botox kezelések

VAGINISMUS

Az erős vagina izmok, a szűk hüvely és ehhez csatlakozó hüvelyi érzékenység, valamint pszichés tényezők okozzák Vaginizmust.

Emiatt a közösülés fájdalmas a női páciensnek, (azonban ez a férfi partnernek is komoly gondot okoz) mely "ördögi körhöz" vezet.

Egyre romlik a helyzet, a közösülési képtelenségig.

Emiatt értelemszerűen gyereknemzés lehetetlenné válik.

Botulinum toxin  kezeléssel ellazítható a vagina izomzat, mely által nem fájdalmas a nők számára a közösülés, és megszűnik a gyereknemzés akadálya is.

https://www.facebook.com/BuzzFeedHealth/videos/vb.800616763324275/1401440506575228/?type=2&theater

 

Nyugtalan nemi szerv szindroma (Persistens Genital Arousal Syndrome  PSAS)

A Weiss-betegség a női nemi szerv hosszan tartó izgalma, spontán és kontorálhatatlan orgazmussal, vagy anélkül, függetlenül a sexuális vágytól vagy bármilyen érzésétől. (Nem kapcsolódik hiperszexualitáshoz, nimfomániához, vagy szatirízishez.)

(Van aki a férfiak Priapizmushoz hasonlítják.)

  E női probléma igen kellemetlen lehet, amikor hosszabb ideig, napokig, hetekig fennmarad. Az első orgazmus még átmeneti megkönnyebbülést okozhat, de a hosszabb idő útán is újra ismétlődő tünetek már komoly gondokat okoznak. ELőfodulhat, hogy a vonat rázkódása, a mobil telefon csörgése is kiváltja az orgazmust a leg nem kívánatosabb helyzetben. Emiatt állandó félelem alakul ki és már szenvedés jellegű az ismétlődő orgazmus, ely elviselhetetlen fájdalmat, kényelmetlenséget okoz, hosszabb távon pedig a szexuális élettől való tartózkodást, depressziót, sőt öngyilkosságot is. 

(A kétségbeejtő helyzetet látva orvosok sokféle, legtöbbkevésbé eredményes kezelést tudtak javasolni, mint például a lidocainos kéremek, mellyel zsibbadást lehet előidézni.)

 Török orvosok számoltak be arról, hogy e betegség kezelhetővé vált a csikló területének Botox kezeléssel. 

 

Krónikus Kismedencei fájdalom kezelése

Férifiaknál és nőknél egyaránt leőforduló probléma a myofastialis kismedencei fájdalom. Az alhasban, gáttájékon, illetve a keresztcsont környékén megjelenő fájdalom, melynek felfedezhető okát általában nem találnak. A tünetegyütteshez társuló tünetek lehetnek a comb a fenék vagy az alós has , hólyag vagy a székrekedés fájdalma 

Gyulladást, idegkötek kóros ingerlékenységét tételezik ilyenkor fel okként. De ténylegesen ezeket nem tudják kimutatni.

A Harvard Egyetem kutatói 31 ilyen problémákkal küszködő nőt tanulmányozva 79,3%-os javulást észleltek Botulinum toxin kezelést követően. Akik 4 hónap után kérték az újboli kezelést.

 

Prostata Hipertrófia kezelése

A Prosztata Hipertrófia egyik zavaró tünetet, hogy a megnagyobodott prosztata miatt vizeleürítési zavarok kelettkeznek.

A Pittsburgh Egyetem kutatásai szerint 75% eredményt értek el Botox kezléssel. A kutatók szerint az 5 percet igénybevevő botox injekció 1 évig hatásos eredmény tudtak elérni

ttp://www.botoxforum.com/articles/botox-prostate-cancer/108

HEREZACSKÓ BOTOX KEZELÉSE

  Férfiak részére is van speciális herezacskó botox kezelés. A Botulinum toxin ellazítja a herezacskó izomzatát, ezáltal a herezacskók le tudnak sűllyedni.

  Emiatt a herék megfelelőbb hőmérsékleti zónába tudnak kerülni, ami előnyösen befolyásolhatja a herék működését. Ugyanis a civilizáció során kialakult ferfi alsónadrágok által a herék fel vannak rögzítve a testhez, ezáltal magasabb hőmérsékleten kell működjenek, ami nem előnyös.

  A kezelés után nem csak nagyobb, "férfiasabb" herék lesznek láthatóak, hanem a felelhető adatok szerint "férfiasabb" szexuális tevékenységre is képesek lesznek. 

Lásd alábbi videó:

https://www.facebook.com/VICE/videos/1574921669231133/

 

VIZELET INKONTINENCIA Botulinum Toxin Kezelése

A húgyhólyag záróizmának gyengülése miatt igen gyakori tünet a vizelet visszatartási (incontinencia) probléma, főleg hölgyeknél .

A húgyhólyag izomzatának Botulinum toxin kezelésével (gyengítésével) egyensúlyba hozható a két izomzat működése, és megszűnik az akaratlan vizeletfolyás.

 

 

 

Szív pitvarfibrillációjának kezelése

Pitvarfibrilláció sokfajta okból kifejlődhet. Bypass műtétek után az egyik leggyakoribb probléma

Botulinum toxinnal erdményesen csökkentették e veszélyes tünetet klinikai kísérletekben.

 

Saját tudományos észleléseink, melyet még sehol nem közöltek máshol korábban:

1. felfedezés: Psoriasisos tünetek javulnak, megszünnek Botox kezelt bőrterületen!

 

Psoriasisos bőrtünetek a homlokon és hajas fejbőr határán (lásd következő képen teljes homlokot)

botox kezelés psoriasis plasztika budapest

kezelés előtt Psoriasisos, ráncos homlok   kezelés után tünetmentes, ráncmentes bőr

  Mivel semmilyen korábbi szakirodalomban még nem említették, ezért e tényre úgy derült fény, hogy páciensek jelezték e pozitív mellékhatást.

  (A Viagra történetéből ismeretes, hogy azt szívkoszorú ér tágító gyógyszerként használták, de a páciensek igen lelkesen iratták fel orvosaikkal. Azáltal derült ki a pozitív mellékhatása, hogy az egyik páciens elárulta ezt a kezelőorvosának.)

  Valójában hasonló történt esetünkben is. Az egyik Botulinum toxinos kezelésre rendszeresen járó páciensünk említette meg, hogy csodálatos módon amióta kezelést kap, azóta teljesen elmúltak az őt korábban nagyon zavaró homlok-hajszéli psoriásisos tünetei.

  A ráncok elmúlása jól látható, de amennyiben jobban megnézik a képet (lásd nagyítást!) az is jól látható hogy a psoriasisos bőrtünetek teljesen elmúltak valóban.

  (Nagyon fontos adat a pácienstől, hogy a rendszeres kezelés megkezdése óta nem is jöttel elő soha!)

  A Psoriasis betegség pontos oka nem ismert, (annyi ismeretes, hogy örökletes tényezők és külső behatások játszanak szerepet a fokozott elszarusosdó hámsejt termelődés okozta tünetek kifejlődésében) és kezelésére sincs igazából megbízható és tökéletes módszer. A különböző speciális kezelésekkel a tüneteket lehet enyhíteni, de a betegség nem múlik el, már a tünetmentesség nagy eredmény.

  Intézetünkben jelentős számú Botox kezelés történt az elmúlt évtizedekben. Az összegyűlt igen nagy számú adat elemzésével ezek közül sikerült több más hasonló esetet is találni, mely megerősíti:

  A Botulinum kezelés pozitív mellékhatásaként gyógyulnak a homlok-hajszéli Psoriasisos tünetek.

  Ez a Botox-nak egy újannan megismert gyógyító hatása.

  Terápiás magyarázata abból állhat, hogy a Botulinum toxin kezeléssel olyan idegi pályákat sikerült blokkolni, mely korábban felelős volt az elszarúsosó laphámsejtek növekedésének fokozódásáért.

 

2. felfedezés: Krónikus orrfolyás megszünik, homlok Botox kezelés követően!

  Hasonló módon az intézetünkben kezelt páciensek visszajelzése alapján fedeztük fel, majd a jelentős betegadatunk elemzésével előkeresett, hasonló korábban orrfolyással bajlódó pácienstől való érdeklődéssel vált bizonyossá, majd adhattuk közre elsőként, hogy a Botulinum toxin kezelés mellékhatásaként megszűnhet a homloküreg krónikus gyulladásával járó  krónikus orrfolyás.

  A krónikus orrfolyásnak több oka is lehet. Egyik tényező a homlok-, orrüreg  krónikus gyulladása. Az idült gyulladás egyik tünete a homlok üreg, orrüreg nyálkahártyájának fokozott nedvelválasztása. Ennek észlelhető tünete az orrfolyás.

  Ez tehát  egy újonnan megismert újabb gyógyító hatása. 

  A Botox kezelés pozitív mellékhatásaként megszűnik a krónikus homloküreg, orrüreg gyzlladása miatti orrfolyás tünete.

  Terápiás magyarázata, az izzadás gátlás mechanizmusával hasonló jellegű, A Botulinum toxin kezelés blokkolja a homlok- és orrüreg nedvtermeléséért felelős mirigyek funkcióját. 

 

 AMIT MÉG FONTOS TUDNI A BOTOX KEZELÉSRŐL

  Több mint 50 éve alkalmazzák a Botulinum toxint a betegek gyógyítására. (Így igen hosszú időszakra visszatekinthető, megbízható tapasztalatokkal rendelkezünk a kezeléssel kapcsolatosan. Kezdetben izom szpazmusok, vagyis görcsök kezelésére alkalmazták, majd 1989-től használják a plasztikai sebészek is.)

  Dr. Ivanics Györgynek és a Professio Magánklinikának úttörő szerepe volt a Magyaroszági Botox kezelések elterjesztésében. Több, mint 20 éve végzünk plasztikai sebészeti botulinum toxin kezeléseket és ez idő alatt Országos Botox Centrummá fejlődött intézetünk, szakmai ismertsége révén. Elsőként az általunk kiadott első magyar nyelvű ESZTÉTIKAI PLASZTIKAI SEBÉSZET tankönyvben publikáltuk ezt a plasztikai sebészeti kezelést.

  Az arc kötőszöveti állománya sorvad, rugalmas rostjai pusztulnak, a külső ártalmas környezeti behatások, a szervezet belső folyamatai és a különböző egyéb betegségek által, a mimikai izmok pedig "gyűrik" a bőrt. Az így kialakult bőrelváltozások (zavaró ráncok, regők és egyéb tünetek) komoly pszichés problémát okoznak a betegeknek a társadalmi érintkezés folyamatában kialakult sérelmek okán.

  Az arcbőrön lévő kórjelző elváltozások miatt óhatatlanul társadalmi hátrányba kerülnek (partnerük elhagyja, munkahelyüket elveszhetik stb. és ettől félnek) a páciensek. A kialakult súlyos pszichés panaszok, vagy annak időben való elkerülés érdekében manapság mindenkor számára elérthető gyógykezelés áll rendelkezésre.

  Idők során a Botox kezelés vált az egyik leggyakrabban alkalmazott plasztikai sebészeti beavatkozássá. Nem véletlenül, hiszen "lunch" terápia néven is emlegetik, mivel akár az ebédszünet ideje alatt is elvégezhető. Nem kell hetekig befeküdni egy magánklinikára ahhoz, hogy valakinek megoldódjanak a bőrhibái, és ezzel együtt pszichés állapota rendbe jöjjön, társadalmi kapcsolatai rendeződése, önbecsülése helyreállásának következtében. (E kezelések kockázati tényezői is és a költségei is nagyságrendekkel kisebbek, mint a műtéti megoldásoknál.)

  A Botulinum toxin kezelés sikere és elterjedése "átrendezte" a plasztikai sebészeti beavatkozások indikációját is. 20-30 évvel kitolódott az arcplasztika szükségességének ideje. (Ezáltal a sok arcplasztikát követően kialakuló szövődmény, vagy a "lárva arc" és a "fülig érő" mosoly is elkerülhetővé vált.) Értelemszerűen jóval kevesebb arcplasztikai műtét (és csak jóval idősebb korban) végeznek világszerte ezáltal.

  A filmrendezők gyakran panaszkodnak arról, hogy a kezelések által csökkent a színésznők mimikai kifejező ereje, bár igaz, hogy sokkal fiatalosabbak tudnak lenni a sztárok ez által. (Egy-egy befutott sztár fiatalosságának megőrzése a producerek érdeke is, hiszen így velük hosszabb ideig számolhatnak. Az általunk alkalmazott „precíziós terápia” révén e kérdés is megoldható, hiszen így megmarad a mimika.)

  A köztudatban a Botulinum toxin terápia „Botox” kezelés néven vált fogalommá, (mivel az első készítménynek ez volt a neve) annak ellenére, hogy időközben igen sok más nevű készítmény is van forgalomban. Jelenleg Magyarországon több törzskönyvezett botulinum toxin készítmény is van forgalomban (Botox, Dysport és a Vistabel/Botox Cosmetic, Botoxina, Neobotoxina. Intézetünkben is több készítmény használatos.) hatásukban, tartalmukban lényegesen nem különböznek egymástól. A felsorolt készítményeket gyakran a páciensek hozzák magukkal. Ilyen esetben a költségekbe be tudjuk számítani a készítmény árát, azonban garanciát nem tudunk vállalni a "hozott" hatóanyag hatásosságát illetően.

  A Botulinum toxint elsőként (Torticollis, Blepharospasmus, Littre kór) izom szpazmusok (görcsök) gyógyítására használták, azonban a botulinum toxint évtizedek óta a komoly pszichés panaszokat okozó arcráncok képződéséért felelős izomspazmusok kezelésére is sikeresen használják. A különböző területek (arc és nyak) gyógykezelésén kívül manapság sok egyéb kezelést is végzünk, mint például a hónalji izzadásgátlást, homloki migrénes fájdalomnak a kezelése, vagy az arc karakterének, mimikájának formálása.

   A Botox terápiával szerzett tapasztalatainkat először Magyarországon az Esztétikai Plasztikai Sebészeti könyvünkben publikáltuk. Ez tartalmazta azt a táblázatot, a Glabelláris Botox terápiánál alkalmazható inverz biztonsági szabályokkal foglalkozik.

BIZTONSÁGI SZABÁLYOK

Table 1. A Glabelláris Botox terápia „Ivanics” féle inverz szabályai

Safety rules that seemed to be logical previously, but are harmful in the case of Botox therapy

The newly developed inverse rules using Botox therapy

A. The agent can be dosed more precisely if it is highly diluted!??

Diluting deactivates the agent, thus dosing cannot be judged. Greater quantity gets further. Instead of high dilution, a precise syringe is needed!!

B. The patient has to be in a horizontal position in order to avoid the effect of gravity!??

If the patient is lying, the solution will flow towards the orbit because of gravity, therefore the patient should be seated during the therapy, and should not lie 6 hours after the treatment!!

C. The patient should apply a massage to promote fast absorption!??

The patient must not massage, because the agent will get further!!

D. The treated part of body should be rested after the injection

The muscles have to be moved, because it helps the absorption of BTX!!

 

Mit jelent az Off-label kezelési lehetőség?

    Az Off-label gyakorlat kapcsán tudni kell, hogy egy gyógyszer hivatalos engedélyezése óriási költségekkel (és igen hosszú idővel) jár.

  Ezért a forgalmazók a profitjuk érdekében kerülik e nagy költséget, (már egy indikációval engedélyezett gyógyszer) olyan betegségek indikációja esetében, ahol egyáltalán nem várható e költség megtérülése. Ezért alakult ki az Off-label gyakorlat, amikor egy már hivatlosan engedélyezett és forgalomban lévő orvosságot szélesebb körben is használnak az orvosok, mint ami az eredeti indikációban szerepelt, hogy a betegeknek segíteni tudjanak. (Olyan viszonylag ritka, de szörnyű betegségekre kell gondolni, mint a Raynauld szindróma.

(Nem véletlenül az igen gyakori Migrén vagy Túlzott izzadás gátlása esetében elvégezték a külön engedélyeket.)

  Nem egyedül a Botox/Dysport esetében van így, hanem igen sok orvosság esetében ez előfodul, mely már sokszor fel sem tűnik.

  Például a C-vitamin, amelynek hivatalos engedélye C-vitamin hiányos állapotok (pl. skorbut) kezelésére” szól.

  Ugyanakkor mindannyian tudjuk, hogy nem csak skorbut és egyéb C-vitamin hiányos betegségekben adják (fogyasztják, indikálják be), hanem gyakorlatilag igen sok betegségnél kiegészítő kezelésként, sőt teljesen egészséges emberek is szedik preventív jelleggel. (Akik nem szenvednek C vitamin hiányos betegségben.) 

  Tehát az életben igen sokszor más esetben is, a hivatalos engedélynél említett indikációt meghaladóan kerül alkalmazásra más gyógyszer. Amennyiben ebből nem adódik gond, akkor ezzel senki nem foglalkozik, mindenki elfogadja, ahogy van.

    Jelen esetben a kérdés, mi legyen azzal a ténnyel, hogy a Botox/Dysport/Vistabel gyógyszerek esetében is igen kiterjedt indikációkkal történik a gyakorlati alkalmazása szerte a Világon, miközben a számtalan új és új indikációjú alkalmazástól a hivatalos engedélyeztetés ügye, a C-vitaminhoz hasonlóan igencsak elmaradt. Erről nem a betegek és nem a gyógyítani akaró orvosok tehetnek, hanem az e helyzethez nem megfelelően idomuló szabályozás.

    Az orvosok érthető módon segíteni akarnak a betegeken, látva szenvedésüket. Ezért alakult ki az „Off-label” gyakorlat.

    Ennek köszönhetően jön sok új hír, szakmai információ az újabb és újabb Botox/Dysport kezelési indikációkról.

    Igen fontos adat, hogy az elmúlt 25 évben 12 milliárd Botox kezelést végeztek a Világon. Nincs pontos adat, hogy ebből mennyi a hivatalos indikációban szereplő kezelés és mennyi az Off-label, de garantáltan sok milliárd. 

. Egy már engedélyezett indikáció esetén más régiók kezelése egy speciális eset, mellyel úgy tűnik gyakorlatilag senki nem foglalkozik a Világon. Ebben is van logika, hiszen, ha egy kezelési indikációt engedélyeztek (igen bonyolult és költséges módon) akkor értelmetlen költség lenne ugyanezt ugyanígy minden egyes újabb régióra külön-külön elvégeztetni. (E kidobott pénzt inkább gyógyításra kell fordítani, ugyanakkor a megfelelő szabályváltozás pillanatok alatt megoldhatná e helyzetet, külön költség nélkül.)

     Fontos tudni az Off-label módszer nélkül a most hivatalos indikációban szereplő beavatkozások sem léteznének.

    Jó példa erre a Migrén kezelés Off-label esete. Ugyanis a haragos ránckezelések (ez volt eredtileg engedélyezve) után a betegek (pozitív) mellékhatásként azonnal jelezték, hogy megszűntek a rendszeres gyötrő fejfájásaik. Mivel pedig ez elterjedt a páciensek között, igen sokan azért kérték a ránc elleni kezelést, (volt, aki utólag elismerte, volt, aki csak, amikor már hivatalosan is engedélyezték) hogy megszűnjön a fejfájásuk. Ez így ment évtizedekig, míg végre külön engedélyt intéztek ezzel a hivatalos indikációval.

    Nehezen lehetett volna ez ellen bármit is tenni. A betegeknek joga volt kérni a ránckezelést (ahogy az engedélyezésben le volt írva) azzal, hogy „pszichésen nagyon zavarja” a ránca. A közismert és pozitív mellékhatást (komoly panaszokat okozó Migrénjük elmúlt) nyilvánvalóan nem lehetett ellenjavallatnak tekinteni.

    Idővel e tapasztalatnak köszönhetően válhatott hivatalosan engedélyezetté a Migrén kezelés, ahogy a Hyperhidrosis és még igen sok más Botox/Dysport kezelés is.

  A Time Magazin (2017-es) címlapján, már 793 egészségügyi gond esetén jelzi, hogy a Botox tud segíteni. (Azóta nyilvánvalóan már 800 főlé melkedett az indikációk száma, vagy eléhette az 1000-es számot)

  Még az olyan gazdag államban, mint a USA, ott is elképzelhetetlen, hogy a 800-szoros újabb engedélyezési eljárást véghez vigyék. Tehát csak az az egy lehetőség marad, hogy az orvos off label segítsenek a páciensek szenvedésén. (A másik, régebbi ábra a Nyugati-Európai helyzetet mutatja, jelezve, hogy az egész testen jelentős számú indikációval történnek a kezelések.)

E 800 BOTOX kezelési indikáció 95%-a egyértelműen gyógyítő kezelés, mely komoly szenvedésektől kíméli meg a pácienseket. Az orvosok kötelessége, hogy segítsen betegén, erre esküdnek fel.

 

 

Mi az Ivanics doktor által alkalmazott Precíziós Botox kezelés lényege?

A Botox arckezelésnél igen fontos, hogy csak azok az izmok kerüljenek blokkolásra, amelyek a ráncokért és egyéb előnytelen tünetért felelősek.

Igen nagy probléma ugyanis az ugyanis, amikor a durva Botox kezelések után "lárva arc" tünet jelentkezik. Azért, mert túl nagy területen, túl sok izmot blokkoltak, feleslegesen.

A precíziós Botox kezeléssel ezt lehet kivédeni. Így jóval természetesebb a páciens arca a kezelés után. Miközben a zavaró ráncok, tünetek eltünnek, de megmarad a mimika.

Ezért elsőként a filmszínészeknél kezdték alkalmazni e módszert, manapság azonban minden páciens esetében ez az igényként joggal felmerül.

A kezeléshez a mimikai izmok elhelyezkedésének és funkciójának alapos ismeretére van szükség, valamint jelentős gyakorlatra e speciális Botox kezelés területén. 

Csak így lehet elérni, hogy csak azon izmok kerüljenek "precíziósan" blokkolásra, amely az adott kezeléshez feltétlenül szükséges.

Ezáltal megmaradhatnak a mimikai mozgások, mely a társadalmi együtéléshez (és persze a színészek munkájához is) elengedhetetlenül fontosak.

 

 

  Intézetünkben a Botox Országos Centrumban több, mint 20 éve ezzel a módszerrel végzünk a több, mint 40 féle kezelést a páciensek megelégedésére.

  Javasoljuk, hogy Ön is próbálja ki e kezelési módszer előnyeit!

www.plasztika.com  Hivjon most ingyenes vizitért:  +36 203 640 900    [email protected]  

 

Orvos válaszol
Referenciáink
Előtte-utána fotó galéria