Otoplasty / Ear surgery

Aesthetic Otoplasty

The outer ear lies in an angle of 23 degrees from the surface of the temporal skull. Usually an angle of 30 degrees gives the impression of disturbingly prominent ears, which are a common reason for patients to turn to plastic surgeons. Patients can be small children, teenagers, or adults. All of them consider their ears as an aesthetically disturbing deformity.

 

Specially ear surgery can treat:

- Overly large ears - a rare condition called macrrotia

- Protuding ears occurring on one or both sides in varying degrees - not associated with hearing loss

- Adult dissatifaction with previous ear surgery

 

A fül esztétikailag zavaró alaki eltéréseit korrigáljuk a fülplasztika műtétével A fülkagyló alaki elváltozásai a leggyakoribb fejlődési rendellenességek közé tartoznak. A fülplasztika alkalmas az elálló, aszimmetrikus fül, eldeformálódott fülkagylók korrigálására, a túl nagyra nőtt cimpák kisebbítésére, illetve a ki nem fejlődött ívek kialakítására is. A fülplasztika műtéttel a komoly pszichés panaszokat okozó elváltozás látványosan korrigálható, érdemes fiatalon még az iskolába való beiratkozás előtt elvégeztetni 6 éves kor körül a műtétet, hogy az iskolás gyerekek csúfolódásától megóvjuk.

Fülplasztika előtti és utáni fotók
 

fülplasztika, fül plasztika, plasztika

 

fülplasztika, fül plasztika, fül, plasztika

 

Fülplasztika műtét előtti vizsgálatok és előkészítés:

A beavatkozás előtt tisztázni kell, hogy van-e, vagy volt-e egyéb más súlyosabb betegsége, allergiája, agy egyéb panasza, ha nincs erre vonatkozó előzmény, akkor a szokásos vér és vizeletvizsgálatok elegendőek a műtéthez.

A fülplasztika műtét előtti vizsgálatok, tájékoztatás és műtéti beleegyezést követően elvégezhető a beavatkozás ambuláns jelleggel.
 

A fülplasztika műtét menete:

Műtéti beavatkozás során helyi érzéstelenítést alkalmazunk, majd a fülkagyló hátsó részén bőrkimetszést is végez az operáló orvos. Ha szükséges a fülkagyló porcából egy porccsíkot kimetsz, majd a fül porcos ívének megfelelően rögzíti a fül új formáját, hogy a fülkagyló a koponyához simuljon.
 

A fülplasztika műtét után:

Megfigyelést követően fedőkötéssel távozik a páciens, melyet néhány nap múlva ki lehet cserélni kis fejpánt jellegű kötésre, 8-14 nap után lehet a varratokat eltávolítani a műtét típusától függően.

Ask the Doctor
Our patients says
Before After Photos