Botox izzadásgátlás

(HYPERHYDROSIS) KÓROS IZZADÁS BOTOX KEZELÉSE / Hyperhydrosis

Axillaris Hyperhydrosisról (Túlzott hónalji izzadás)

Amikor az Oscar díjátadáson a fotósok kiszúrták, hogy Nicole Kidmann mennyire izgul (átázott a ruhája a hónalji izzadástól) azóta mindenki, aki Oszkár díjadásra megy, nem mulasztja el, hogy előtte Botulinum toxinos hónalji izzadás elleni kezelésre menjen. Aki ezt nem teszi meg annak kelemetlen percei lehetnek.

 

 Sokan csak a híradásokból értesülhettek arról, hogy létezik ilyen probléma. Azonban aki e betegségtől szenved, annak érthetően ez igen komoly gond. „Ördögi kör” jelegű e betegség, mivel a beteg fél attól, hogy társaságban „rá tőr” a fokozott izzadás, és pontosan ettől a szorongástól kezd fokozódni e tünet.

Az izzadás elleni Botulinum toxinos kezelés elterjedése óta, gyakorlatilag egyeduralkodóvá vált e módszer. (Akinek problémái vannak az izzadással, azoknál a dezodorok is valójában hatástalanok, mivel az izzadás feloldja, lemossa a dezodort.)

 

 

Kezelés előtti kóros izzadás; Kezelés után megszűnt a kóros izzadás

 

A kezelést követően néhány nappal jelentkezik az izzadásgátló hatás és kb. 5-7 hónapig is eltart, tehát majd kétszeres ideig hatásosabb a többi fajta kezelésekhez képest. Az injekciós kezelés során Botulinum toxin hatóanyaggal blokkolják az izzadságmirigyeket, (és megfelelő kezelésnél csak azokat!), melyek felelősek az izzadásért.

Intézetünknek úttörő szerepe volt a Botox kezelések magyarországi elterjedésében, így a fokozott izzadás elleni kezelés elterjedésében is, ezért az idők során Országos BOTOX CENTRUM-má fejlődött,
Intézetünkben használjuk a “BOTOX” "Vistabel" és a “Dysport” készítményt is (“CE” Európai Uniós engedéllyel) és a Botox vagy Botulinum toxin kezelés neveket használjuk e kezelésekre, mivel a páciensek ezt a nevet ismerik a hírekből.

Ha Önnek, vagy ismerősének hasonló gondja van, hívjon most ingyens vizitért, hogy segíteni tudjunk: 

+36 203 640 900

 

Leggyakrabban a hónalji túlzott izzadás a gond, de más testrészen is jelentkezhet e probléma. Ezek közül  a leggyakoribb a kézen, homlokon, talpon jelentkező hasonló gond.

 

Ezen izzadásos panaszok legalább akkora problémát jelentenek, mint a hónalji izzadás. A tenyéri izzadással küszködők zsebkendő kézbentartásával igyakeznek védekezni.

A homlok izzadással küzdők, hasonló módon zsebkendővel törlik homlokukat, ami igen feltűnő.

A talp izzadása kendőzhető, azonban igen erős lábszagképződéssel is társul, ahogy az összes izzadásforma is erős testszaggal jár.

Érthető, hogy, akit ilyen panasz kínoz, az mielőbb szabadulni óhajt tőle. Az izzadásgátlók készítmények erre alkalmatlanok egyedül a Botox kezelés jelent megoldást.

Manapság ezért is a botulinum toxinnal kezeéik a világon mindenhol a hyperhydrosis-t, melykezelésben 20 éves tapasztalata van intézetünknek.

Ha Önnek, vagy ismerősének hasonló gondja van, hívjon most ingyens vizitért, hogy segíteni tudjunk: 

+36 203 640 900

+36 1 224 0427

[email protected]

Orvos válaszol
Referenciáink
Előtte-utána fotó galéria