Botox Migrén

Migrén botox kezelése / Migrain

Sokan szenvednek a migrénes fejfájástól. A migrénes fejfájás lehet enyhe, de leggyakrabban komoly panaszokat okoz.

Már az is komoly probléma, ha attól kell félnie valakinek, hogy bármikor rátörhet e kínzó tünet. Maga e félelem kiválthatja a fejfájást. Mely "ördögi közhör" vezet. (Nagyon nehéz úgy teljes életet élni, ha attól kell izgulnia, hogy pont akkor jön a migrénes fejfájás, amikor helyt kellene állnia. Családjáért, munkahelyén, vagy éppen saját ügyének intézéskor!)

Érthető, ha valaki a fejfájás problémájától úgy óhajt megszabadulni, hogy ne kelljen rettegnie a kiújulásától.  A fejfájás ellen használt összes többi gyógyszer erre a megelőzésre nem képes, maximum csökkenteni a fejfájás panaszát. 

A Botulinum toxin kezelésnek pontosan az a nagy előnye, azért olyan népszerű, mert képes megelőzni a fejfájás tüneteinek kialakulását. Ezért a páciensek ettől nem kell izgulnia, hogy rátőr a fejfájás.

 

Kezdetekben a Botulinum toxinos ránckezelés mellékhatásaként észlelhettük sok-sok évvel ezelőtt ezen előnyös hatást. (Ahogy elsőként publikáltuk a chr. orrfolyás megszűntét is.)

Sok páciens azért kérte a ránctalanító Botulinum toxin kezelést, hogy egyuttal a fejfájásától is megszabaduljon. 

E világszerte észlelt tapasztalatok alapján most már a Botox kezelések hivatalos indikációi között is szerepel a Migrénes fejfájás.

A migrén elleni kezelésekben szerzett jelentős tapasztalatunk okán Botox Országos Centrumba érkező páciens igen jelentős számban kérik a migrén elleni kezelést.

A migrénes fejfájás vonala jól bejelölhető. Minden migrénes panaszoktól küszködő páciens pontosan tudja, mely pontból indulnak ki a görcsök. Leggyakrabban az orrtő felől és a halántékon (néha a tarkó felől) szokott elindulni a fejfájás és a koponya irányába terjed és igen gyakran csak egyik oldali panasz. Ez esetekben lehet alkalmazni a speciális migrén elleni Botulinum toxinos kezelést. Az arc mindkét oldalát kezeljük, az aszimmetria elkerülése érdekében, ilyenkor mellékhatásként észlelhető a fiatalosabb ráncmentes homlok.

migrén, migrénes fejfájás, fejfájás, botox, botox kezelés migrén, migrénes fejfájás, fejfájás, botox, botox kezelés

Migrén elleni Botulinum toxin kezelés esetén nem csak a Migrén szűnik meg, hanem 10 évves fiatalosabbá válik a páciens.

 

A Botulinum toxinos készítmény közismerten ingerület átvitel blokkolásával segít. (A mimikai izmokat és az izzadást is ily módon szünteti meg.) A migrén általában az artériás izomzat görcsével kezdődik. Nagyon fontos ismerni ugyanakkor a kezeléshez az arc anatómiai képleteit, mert csak így lehet eredményes a kezelés és csak így kerülhető el a nem kívánt tünetek.

Akinek erős migrénje van, az tudja, hogy bármilyen külső behatásra előjöhet nála, ezért van az, hogy maga a kezelés is kiválthatja. (Maga a vele járó izgalom is okozhatja ezt.) A kezelés után közvetlenül migrénes panaszok tehát még jelentkezhetnek, ugyanis a Botulinum toxin hatásideje minimálisan is napokban mérhető. Amikor a Botox kifejthette már a hatását, onnantól kezdődően megszűnnek, vagy jelentősen csökkennek a migrénes panaszok.

Igen sokan tehát már eleve azért kérik a ránctalanító kezelést, mert a migrénes panaszuk megszüntetését is szeretnék.

Ha Önnek, vagy ismerősének hasonló gondja van, hívjon most ingyens vizitért, hogy segíteni tudjunk: 

+36 203 640 900

[email protected]

Orvos válaszol
Referenciáink
Előtte-utána fotó galéria