Botox Speciális kezelések

Speciális & Különleges Botox kezelések

TMJ/TMD Állkapocsizület szindróma, Éjszakai fogcsikorgatás kezelése

Az angol nyelvterületen Temporomandibular Joint Disorders néven jegyzett ezért TMJ és TMD néven is rövidített betegség igen sok panasszal jár, ezért a Botox kezelés óriási segítséget jelent.

 ARICAN ACADEMY OF FACIAL ESTHETICAMERICAN ACADEMY OF FACIAL ESTHETICS

Hogyan működik a BOTOX  TMJ zavar gyógyításában?

Az álkapocs csont mintkét oldalon az álkapocs izülettel csatlakozik a koponyacsonthoz. Az izület mozgatásában pedig a rágóizom vesz részt, mely evéskor, iváskor, rágáskor, beszédkor és egyéb hétköznapi tevékenységünknél használunk.

Amennyiben kóros működés jön létre, például éjszakai fogcsikorgatás, ilyenkor nagyon megerősödik a rágoizom és több káros tünet is adódhat. Izületi gyulladás, kopás, (izületi és fogak kopása is) fájdalom stb.

Botox kezeléssel ilyenkor nagyon előnyösen segíthetünk, ambuláns beavatkozással, melyet a páciens néhány nappal a kezelés után észlel.

A rágóizmok és a TMJ-nél előforduáló izületi elváltozások (izületi porc kopása, gyulladása)

A kialakuló ciculus vitiosus "ördögi kör", mely igen sok tünetet idéz elő.

 

Viszonylag egyszerű tünetek kelkezdődik a betegség, mint az éjszakai fogcsikorgatás, hosszabb idő után pedig a TMJ rövidítéssel jelzett fájdalmas betegség alakul ki, melynek lényege, hogy az álkapocs izület elkopik és gyulladásba is jön. Emiatt pedig kisugárzó fájdalmak és egyéb igen zavaró tünetek is létrejönnek.

A Botulinum toxint már régóta sikerrel alkalmazzák (a rágóizmokat kezelve) az éjszakai fogcsikorgatás és a TMJ/TMD gyógyítására.

A Botulinum toxin kezelés legyengíti az izmokat, amelyekbe beadták, így megakadályozza a túlzott izom-összehúzódásokat. Így jelentősen csökkenthető a TMJ/TMD fájdalom.

(Amennyiben csökken a fájdalom, és a vele járó krónikus gyulladásos tünetek, akkor a többi panasz is idővel megszűnhet, így az éjszakai fogcsikorgatás tünetet is)

  A kezelés csak néhány perces, ezért a korábban említett orvosi kezelési lehetőségek közül az egyik legegyszerűbb és leghatásosabb kezelési módnak tekinthető.

Jól látható, hogy a kezelések előtt vastag volt az alkapocs izület területe, a megvastagodott rágóizmok által. A kezelés végén már vékony a terület.

 

Amennyiben Önnek, ismerősének ilyen panasza van, hívjon ingyenes vizitért, hogy segíteni tudjunk: +36 203 640 900

 

Arc keskenyítése/Jaw slimming .

A TMG syndroma esetében a rágóizom a kórosan megerősödik, ez azzzal is jár, hogy az arcél megszélesedik általa.

A Botulinum toxinos kezeléssel a rágóizom gyöngítése a cél, amely egyúttal keskenyíti is az arcot. Az arc keskenyítési a kezelési mód már régóta új önálló indikációként jelentkezik. 

ARCKONTUR BOTOX KEZELÉSE (Túl erős rágóizom kontur korrekciója) 

A fogcsiorgatás ellen a rágóizmok gyöngítésére adott Botox kezelések után észlelték, hogy a rágóizom volumencsökkenése jött létre, mely által az arcforma is megváltozik.

Ezért aki arcát ez okból vékonyítani óhajtja e módzser erre is alkalmas. 

(Az emberi táplálkozás manapság nem igényel annyira erős rágóizmokat, a sok főtt étel, műzli és egyéb előkésztett, erős rágást nem igénylő ételek miatt.)

 

Amennyiben Önnek, ismerősének ilyen panasza van, hívjon ingyenes vizitért, hogy segíteni tudjunk: 

+36 203 640 900

 

Fájdalmas közösülés/Vaginizmus

 

A Vaginizmus kialakulásában nagy szerepe van a társadalmi érintkezések pszichés tényezőinek. (Közösüléstől, férfi pár erőszakosságától való félelem, korábbi rossz tapasztalat, fájdalmas nőgyógyászati vizsgálat stb.) 

Erős vagina izmok, a szűk hüvely és ehhez csatlakozó hüvelyi érzékenység is fokozzák Vaginizmust. 

Emiatt a közösülés fájdalmas a női páciensnek, (azonban ez a férfi partnernek is komoly gondot okoz) mely "ördögi körhöz" vezet.

Egyre romlik a helyzet, a közösülési képtelenségig. Emiatt értelemszerűen gyereknemzés lehetetlenné válik. Tehát nagyon komoly dolokról van szó.

 

Botulinum toxin  kezeléssel ellazítható a vagina izomzat, mely által nem fájdalmas a nők számára a közösülés, és megszűnik a gyereknemzés akadálya is.

 

1978-ban Lamont, majd az alapján Pacik  a következőképpen osztályozta a súlyossági fokokat:

Lamont calssification 2013 

I. A medence fenék gorcsös, de még el lehet végezni a vizsgálatot és a páciens nem szenved tőle.

II. A medence fenék generalizált görcsben van, a beteg nem tud ellazulni a nőgyógyászati vizsgálathoz.

III. A medence fenék görcse súlyosabb a páciens felemeli a feneként, hogy elkerülje a vizsgálatot.

IV. A páciens nem engedi a vizsagálatot fenekének emelésével, combok összezárásával a vizsgálat megakadályozása érdekében

V. Viscerális reakció, fokozott adrenalis termeléssel, amely az alábbiakat is eredményezi: fokozott szívverés, palpitáció, hiperventilláció, remegés, émelygés, hányás, konrolálhatatlan sírás, fejfájás, ájulásérzet, késztetés az asztalról való leurásra, menekülésre, vagy akár az orvosra támadás.

 

A fent leírtak alapján nyilvánvaló, hogy súlyosabb esetekben a Botox kezelés már csak nőgyógyász, aneszteziológus (vénás szedálás) és szükség esetén pszichológus közreműködésével válik lehetségessé.

Az alábbi ábra mutatja a Botulinum toxin kezelés helyét.

A kezeléshez feltétlenül szükséges bevonni a férfi partnert is, mert annak megértő és türelmes közreműködése is szükséges a megfelelő eredmény, a normális szexuális élet kialkításához!

A botos kezelés ugyanis ellazítja a legfontosabb helyen lévő izmot, annak azonban még megfelelő mértékben tágulnia is kell.

Minden izmot nem lehet ellazítani, mert az inkontinenciához vezetne, a pszichés komponenst e kezelés pedig nem szüteti meg azonnal.

A férfi partnernek ezért általában türelmesen kell többször próbálkoznia, hogy a megfelelő eredmény létrejöjjön. A behatolásnak lassúnak kell lennie, semmi esetre sem erőszakosnak, erősebb fájdalom esetén visszahúzódnia kell, hogy idő legyen a hüvely kitágulásához. Ez a férfi partnernek sem könnyű feladat, de kellő kitartással sikert eredményez.

A vaginizmus botox kezelése így válhat eredeményessé  a Botox segítségével és a két partner együttműködésével.

Súlyosabb eseteben, külön erre készült különböző méretű hüvelytágító eszközre van szükség.  

Lásd alábbi video:

https://www.facebook.com/BuzzFeedHealth/videos/vb.800616763324275/1401440506575228/?type=2&theater

 

 Herezacskó Botox kezelése

  Férfiak részére is van speciális (herezacskó) botox kezelés. A Botulinum toxin ellazítja a herezacskó izomzatát, ezáltal a herezacskók le tudnak sűllyedni.

  Emiatt a herék megfelelőbb hőmérsékleti zónába tudnak kerülni, ami előnyösen befolyásolhatja a herék működését. Ugyanis a civilizáció során kialakult ferfi alsónadrágok által a herék fel vannak rögzítve a testhez, ezáltal magasabb hőmérsékleten kell működjenek, ami nem előnyös.

  A kezelés után nem csak nagyobb, "férfiasabb" herék lesznek láthatóak, hanem a felelhető adatok szerint "férfiasabb" szexuális tevékenységre is képesek lesznek. 

Lásd alábbi videó:

https://www.facebook.com/VICE/videos/1574921669231133/

 

VIZELET INKONTINENCIA

Vizelet visszatartási probléma több okból fodulhat elő férifiaknál és nőknél béha eltérő okokból is. 

Inkontinencia Botox kezelésére akkor van lehetőség, ha a hólyag izomzatának gyöngítésével megoldható a probléma, ilyen a stress okozta vizelet inkontinencia.

Ilyenkor meggyőngül a húgyvezeték záróizma, melyet kompenzálni lehet azzal, hogy Botulinum toxin injekcióval hozzá gyöngítjük a húgyhólyag izomzatát és így egyensúly jön létre a két izomzat ereje között, ezáltal megoldódik a probléma. 

 

A kezelés során több ponton adagoljuk a Botulinum toxint a húgyhólyag izomzatába.

A  Botulinum toxin injekcióval gyöngítjük a húgyhólyag izomzatát és így egyensúly jön létre a két izomzat ereje között, ezáltal megoldódik a probléma.

 

 

Elhízás botox kezelése 

Kövér embereknél a gyomor alsó részébe adott Botox injekciókkal sikerült látványos eredményt elérni.

A fenti kép csalóka, mert valójában a gyomorba endoszkóppal lehet bejuttatni a hatóanyagot, mely által csökken az éhségérzet, csökken a gyomor mobilitása és szekréciója is.

 

LPOS Lateral PatelloFemoral Syndrome

A csomb-patella külső területének fájdalma az erős térdizületi megterheléssel járó munkát végző és szabadidő (pl. kerékpáros) sportolók  körében igen eleterjedt probléma.

Szántalan gyógymódot alkalmaztak ezidáig, ez jelzi is, hogy nem találtak egyértelműen megfelelő kezelési módot. (Szteroidok adását is javasolják, amely köztudottan jelentős káros mellékhetással jár.)

Mivel e problémát a Vastus Lateralis izomzat túlsúlya okozza, ezért ennek az izomnak Botulinum toxinnal való gyöngítésével (mellékhatások nélkül) lehet kezelni e problémát.

 

 

Saját tudományos észlelések, melyet még sehol nem közöltek máshol korábban:

Első észlelés: Botox kezelt bőrterületen Psoriasisos tünetek javulnak, megszünnek 

 

Psoriasisos bőrtünetek a homlokon és hajas fejbőr határán (lásd következő képen teljes homlokot)

botox kezelés psoriasis plasztika budapest

kezelés előtt Psoriasisos, ráncos homlok   kezelés után tünetmentes, ráncmentes bőr

Mivel semmilyen korábbi szakirodalomban még nem említették, ezért e tényre úgy derült fény, hogy páciensek jelezték e pozitív mellékhatást.

(A Viagra történetéből ismeretes, hogy azt szívkoszorú ér tágító gyógyszerként használták, de a páciensek igen lelkesen iratták fel orvosaikkal. Azáltal derült ki a pozitív mellékhatása, hogy az egyik páciens elárulta ezt a kezelőorvosának.)

Valójában hasonló történt esetünkben is. Az egyik Botulinum toxinos kezelésre rendszeresen járó páciensünk említette meg, hogy csodálatos módon amióta kezelést kap, azóta teljesen elmúltak az őt korábban nagyon zavaró homlok-hajszéli psoriásisos tünetei.

A ráncok elmúlása jól látható, de amennyiben jobban megnézik a képet (lásd nagyítást!) az is jól látható hogy a psoriasisos bőrtünetek teljesen elmúltak valóban.

(Nagyon fontos adat a pácienstől, hogy a rendszeres kezelés megkezdése óta nem is jöttel elő soha!)

A Psoriasis betegség pontos oka nem ismert, (annyi ismeretes, hogy örökletes tényezők és külső behatások játszanak szerepet a fokozott elszarusosdó hámsejt termelődés okozta tünetek kifejlődésében) és kezelésére sincs igazából megbízható és tökéletes módszer. A különböző speciális kezelésekkel a tüneteket lehet enyhíteni, de a betegség nem múlik el, már a tünetmentesség nagy eredmény.

Intézetünkben jelentős számú Botox kezelés történt az elmúlt évtizedekben. Az összegyűlt igen nagy számú adat elemzésével ezek közül sikerült több más hasonló esetet is találni, mely megerősíti:

A Botulinum kezelés pozitív mellékhatásaként gyógyulnak a homlok-hajszéli Psoriasisos tünetek.

Ez a Botox-nak egy újannan megismert gyógyító hatása.

Terápiás magyarázata abból állhat, hogy a Botulinum toxin kezeléssel olyan idegi pályákat sikerült blokkolni, mely korábban felelős volt az elszarúsosó laphámsejtek növekedésének fokozódásáért.

 

Második felfedezés:

Orrfolyás megszünik, homlok Botox kezelés követően!

  Hasonló módon az intézetünkben kezelt páciensek visszajelzése alapján fedeztük fel, majd a jelentős betegadatunk elemzésével előkeresett, hasonló korábban krónikus orrfolyással bajlódó pácienstől való érdeklődéssel vált bizonyossá, így mi adhattuk közre elsőként, hogy a Botulinum toxin kezelés mellékhatásaként megszűnhet a krónikus orrfolyás.

  A krónikus orrfolyásnak több oka is lehet. Egyik tényező a homlok- és arcüreg krónikus gyulladása. Az idült gyulladás egyik tünete az arcüreg nyálkahártyájának fokozott nedvelválasztása. Az arcüregnek összeköttetése van a orrnyilással, ezen keresztül a váladék az orrba ürül. Ennek észlelhető tünete az orrfolyás.

  Ez tehát  egy újonnan megismert újabb gyógyító hatása. 

  A homloki Botox kezelés pozitív mellékhatásaként megszűnik a krónikus orrfolyás tünete, amennyiben a homloküreg krónikus gyulladása okozta a tüneteket.

  Terápiás magyarázata, az izzadás gátlás mechanizmusával hasonló jellegű, A Botulinum toxin kezelés blokkolja azon ingerületeket, mely a melléküreg nyálkahártya fokozott nedvtermeléséért felelős.

  Pollen allargiások orrfolyásának Botox kezelése

Hasonló orrfolyás problémával közdenek a pollen allergiás páciensek is rendszeresen. Ez esetben is segítséget jelent a Botox kezelés.

Amennyiben Önnek, ismerősének hasonló problémái vannak, hívja recepciónkat ingyenes vizitért: +36 203 640 900

 
Orvos válaszol
Referenciáink
Előtte-utána fotó galéria