Orrplasztika

Orrplasztika 6 Rhinoplasty

Vannak típusos orr deformítások, azonban valójában deformitások végtelen variációt képeznek. Ezért minden páciensnek egyedi műtétre van szüksége

 

Sok celebről ismert, hogy orrplasztika műtéte volt. Nem véletlen ez, ugyanis az orr az arcforma meghatározó része, ezért a külső megjelenést alapvetően meghatározza.

Ráadásul sok esetben az orrforma rassz jelleget is meghatározza, ezért igen sok esetben e jellegtől való megszabadulás is felmerül.

Ezért az orrplasztika műtéte sok esetben egy életre meghatározó jelentőségű lehet.

Vilmos herceg

Meghan Markle

Natalia Postman

Lady Gaga

 

Nikole Kidman

 

Orrplasztika előtt a legfontosabb, hogy a páciens megismerje a változtatási lehetőségeket és alaposan átgondolja, milyen változtatást óhajt.

Ebben valamelyest segíthet a képelemzés, mert így pontosítani lehet az elképzelést. Azonban a photoshop tervező programok és a plasztikai sebészeti módszere között jelentős különbség van és a belső hegek is befolyásolják a végleges műtéti eredményeket.  

A műtéti technikák is az egyes elváltozásokhoz vannak igazítva. Mivel sok módszert lehet alkalmazni ezért csak néhány típusos esetet mutatunk be.

Az orrpúp eltávolítását követően például szükséges az orr oldalsó csontos részének a mobilizálsása is. Így nem csak az orrpúpot távolítjuk el, hanem egyúttal keskenyíteni is tudjuk az orrtövet.

 

Az orrszárnyat annak egy részének kimetszésével tudjuk kisebbíteni.

A műtétet minden esetben anesztheziológus közreműködésével végezzük.

A műtét végeztével  néhány 1-2 napra tampont, 7-14 napra pedig külső rögzítést helyezünk fel.

 

11064orr dpj6hetjelolt

5335orr dpjjeloltv

 

Amennyiben Ön, vagy ismerősének hasonló problémája van hívjon, hogy segíthessünk: +36 203 640 900

 


 

Orvos válaszol
Referenciáink
Előtte-utána fotó galéria