Botox TIC

TIC (akaratlan arcrángás)/Hemifacial spasm HFS

& a Blepharospasmus kezelése

Az esetek döntő részében a VII. arcideg és a körülötte futó ér találkozási pontjánál lévő leszorítás váltja ki az arcrángás syndromát.

Vagy a szem körüli izmok speciális szpazmusa.

Botulinum toxin kezeléssel lehet e problémát megoldani, miután sikerült  kizárni az egyéb lehetséges problémákat. (mint pl. az agydaganat, aneurizma.)

A klasszikus esetben féloldali izomrángás érinti a szem körüli izmoktól kezdve egészen az ajakszélig terjedő területet, de van amikor csak egy-egy területrészt és a rángás intezivitásában is változhat.

Ezért sok féle megjelenési formában találkozhatunk vele. Van akinek csak a szem körül jelentkeznek a problémák, van akinek csak az ajakszélen.

Van akinek több napig nem jelentkezik, aztán hírtelen rátőr és napikig kínozza a pácienst. Legtöbben sajnos már akkor fordulnak orvoshoz, amikor folyamatosak és kiterjedtek a tünetek.

A tünetek kialakulásánál a sztressznek, félelemnek, fáradtságnak, idegességnek is jelentős szerepe van.

Ezért, ha Botox kezeléssel meg tudjuk oldani a problémát, az további javulást is eredményez, mivel páciens nem fog rettegni a tünetek előjövetelétől.

(Hasonló, mint a kóros izzadás, vagy a Migrénes panaszok Botulinum toxin kezelésénél.)

 

A gyógyulás azonban nem ilyen egyszerű. Ugyanis akinek régóta van e panasza, annak csak idővel szűnik meg minden problémája, mivel a sztresszel életmód, amely közrejátszik e problémánál nem szűnik meg könnyen.

Ezért csak rendszeres Botulinum toxin kezeléssel lehet megfelelő javulást elérni. Illetve törekednie kell a páciensnek arra, hogy megfelelő életmód változásra is sor kerüljön.

Ugyanakkor az elmondható, hogy a Botulinum toxin kezeléssel hathatós segítséget tudunk adni.

Amennyiben Önnek, vagy ismerősének ilyen panasza van, hívjon ingyenes vizitért: +36 203 640 900

 

Blepharospasmus

A TIC-hes hasonló probléma a Blepharospasmus. Ez is akaratlan mozgás, csak kétoldali szemhéjban jelentkezik. Hölgyeknél gyakoribban fordul elő.

Alapvető gond, hogy a görcsös kétoldali szemhéjgörcs óhatatlanul látásproblémát is okoz, mely jelentős problémát jelent az életvitelben.

Kellő szakértéssel végzett rendszeres Botox kezeléssel jól kezelhető e probléma is.

 

Amennyiben Önnek, vagy ismerősének ilyen panasza van, hívjon ingyenes vizitért: +36 203 640 900

 

 

 

Orvos válaszol
Referenciáink
Előtte-utána fotó galéria