Mellfeltöltés Saját Zsírszövettel

 

Mellfeltöltés saját zsírszövettel

A saját zsírral történő mellfeltöltés módszerének igen nagy előnye, hogy egyszerre két irányból is tudunk segíteni a páciensnek. Eltávolítjuk a felesleges, zavaró zsírpárnákat, ezzel növeljük a mellek térfogatát. (Az angol nyelvű hírekben Breast fat transfer augmentation, Stem cell breast augmentation néven említik, és igen kiterjedt szakirodalma van. Javasoljuk tekintse meg a saját és külföldi YouTube videókat.)

 

mellfeltöltés saját zsírral, mellfeltöltés, mellnagyobbításmellfeltöltés saját zsírral, mellfeltöltés, mellnagyobbítás
Mellfeltöltés vonzatában több híresség is szerepelt a médiában

 

mellfeltöltés saját zsírral, mellfeltöltés, mellnagyobbításA páciens a saját zsír feltöltéses mellnagyobbítás módszerénél megszabadul a felesleges zsírpárnáktól (ezáltal is szebb alakja lesz), ugyanakkor a zsírfelesleg nem kerül kidobásra, hanem hasznosul egyúttal a legmegfelelőbb helyen, ezzel a zsírral töltjük fel a melleket.

Igen sokan szeretnék mellük méretét megnövelni, de tartanak az mellimplantációtól, a mellimplantátum kockázataitól, e páciensek részére is igen előnyös megoldást jelent a mellfeltöltés. Ezzel a módszerrel nem kerül idegen anyag a szervezetbe, így az ezzel járó kockázati tényezőkkel nem kell számolni. Nem kell például félni a szilikon implantátum sérüléseivel járó problémáktól, a "tokosodási" és egyéb kellemetlen, a mellimplantációval járó problémáktól. Az implantátumokat átlagosan 8-10 évente cserélni kell, a saját zsírral történő mellfeltöltés esetében azonban ilyenre nincs szükség.


Tudnivalók a beavatkozásról:

Feltételek:
A plasztikai sebészeti beavatkozás előtt a szervezet általános állapotára és a helyi státusra vonatkozó vizsgálatok szükségesek annak érdekében, hogy a beavatkozás kockázatát felmérhessük. A műtétet minden esetben altatásban végezzük.

A beavatkozás időtartama: 1-1,5 óra
Kötelező bent tartózkodás: a műtétet követő 3-6 óra 
Munkaképesség: 2-4 nap után
Varratszedés: 2-4 igen kis bőrfelszínen lévő varratot a 7. napon távolítjuk el.

A műtét után:
4 hétig tartózkodni kell minden intenzív tevékenységtől, ugyanakkor masszírozni kell azon területeket, ahonnan a zsírt eltávolítottuk és a melleket is ahova a zsírfeltöltést végeztük.


Kockázatok:

A Mellfeltöltés többségénél, velejáró következményeként a terület duzzanata, bevérzése, esetlegesen pedig gyulladás is létrejöhet azonban - az orvostudomány fejlődésének köszönhetően - ezek egyre ritkábbak és előfordulásuk esetén kezelhetők.
 

Mellfeltöltés saját zsírral előnyei:

A mell formája, mozgása természetes marad, ugyanez mondható a tapintására is. (A mellimplantátum esetében igen nagy gondot szokott okozni, hogy míg egyenesen állva lehet szép az emlő formája, de mihelyst megmozdul a viselője, igen furcsa alakzatokat vesz fel, miáltal egyértelművé válik a mellimplantátum, a "műmell" volta.)

A mellimplantátum esetében igen kellemetlen érzés, hogy mit szól majd a partner ahhoz, ha kiderül valójában nem természetes a mell és valójában csak egy "labdát" tapint. Ez igen nagy szorongást válthat ki az implantátum viselőjéből, de akár csak azon páciensből is, aki mellnagyobbítást tervez.  A mellimplantációval kapcsolatosan igen sok negatív társadalmi vélemény alakult ki, ezektől nem lehet teljesen függetlenedni. Saját zsírral történt mellfeltöltés esetében senki sem állíthatja, hogy nem "sajátja" a melle. Nincs nagy árulkodó heg, mely jelzi a műtétet, nem lehet kitapintani, mint az implantátumot, és a mell mozgása természetes hatású.

(Létezik még egy Macrolane nevű Hyaluronos készítmény is, mellyel mellfeltöltést lehet végezni, azonban ez 1-2 év alatt felszívódik és anyagkötsége sokkal jelentősebb, mint a saját zsírral való mellnagyobbítás, így e módszer csak kurriuzumként említhető meg.)  

Mindezek alapján feltétlenül érdemes elgondolkoni mindenkinek, aki mellét szeretné nagyobbítani, hogy az emlőimplantátum helyet inkább a saját zsírral történő mellfeltöltést válassza.


Kinél lehet mellfeltöltést végezni?

A legtöbb esetben a saját zsírral történő mellfeltöltés az alkalmazható módszer az emlő volumenének fokozására, az emlők kerekebbé, feszesebbé tételére.

Az egyik igen fontos feltétel, hogy legyen zsírfelesleg a donor területeken. Ez általában nem szokott gondok okozni, hiszen szinte minden nő fogyókúrázik, súlyfeleslege, nemkívánatos zsírtöbblete miatt. A Mellfeltöltéshez ugyanazon területekről nyerjük a zsírszövetet, ahol amúgy zsírszívást is szoktunk végezni alakformálás, (zsírpárnák csökkentése) érdekében. Vagyis innentől akár örülni is lehet a kisebb zsírfeleslegegnek, hiszen ennek köszönhetően tudjuk növelni az emlők méreteit. Régebben a fogyókúráknál választania kellett a hölgyeknek, hogy vagy a nagyobb testsúlyt választják szebb emlőkkel, de az alakjukat torzító nagyobb zsírpárnákkal is, vagy fogyókúráznak a szebb alakért, de akkor mellük sorvadtá vált és az arcuk bőrének feszessége is csökkent és ráncok jelentek meg rajta.

Innentől kezdve tehát igen sok hölgy lelki nyugalmat lelhet, pusztán attól a gondolattól, hogy e dilemma megszüntethető a mellfeltöltéssel, amely lényegében két beavatkozásból áll. Eltávolítjuk a zsírfelesleget, hogy azt a mellek növelésére használhassuk.
Vagyis a jelenlegi zsírfeleslege (amit eddig kifejezetten utált, mely miatt rossz érzés volt tükörbe néznie) valójában igen hasznos a melleinek szépítése érdekében.

Tehát a mellfeltöltést zsírszívással kezdjük, csak éppen egy speciális kanült, és felszerelést alkalmazva nyerjük ki az átültetésre alkalmas zsírszövetet, mégpedig igen apró részenként. (Az apró zsírszövet darabok millióit ültetjük át.)

Amennyiben rendelkezésünkre áll az átültethető zsírszövet, akkor már csak az a kérdés, milyen mértékű zsírfeltöltést végezzünk. Ez az a kérdés, melyet minden pácienssel műtét előtt szükséges tisztázni. A zsírfeltöltés esetén általában nem a rendelkezésre álló zsírmennyiség szokott kérdéses lenni, hanem az, hogy át tudunk-e olyan mennyiségű zsírt ültetni, amilyen mértékű mellnagyobbítást szeretne a páciens. A zsírátültetés volumenét ugyanis elsődlegesen a befogadó terület határozza meg. Az átültetésre kerülő zsírszövetnek, a megfelelő megtapadás érdekében, ugyanis megfelelő vérellátású szövetrészek közé kell kerülnie, ahol a szövet megtapadása és további életfeltétele megfelelő. (Az átültetésre kerülő zsírszövet azon része, mely nem kap megfelelő vérellátást felszívódik, tehát nem hasznosul.)

Akinek eleve nagyobbak a mellei, annak általában több zsírszövetet lehet átültetni, mivel nagyobb a fogadó terület is. Szerencsére azonban az emlőszövet alatti terület és az emlőszövet feletti terület (ahova a beültetést végezzük) lényegében hasonló méretű mindenkinél. Döntően tehát nem az emlők térfogata, hanem az alapterülete határozza meg az átültetés mértékét. Ezért lehet szinte bárkinél átültetést végezni.

Döntően pedig egy tényezőt kell számításba venni, nevezetesen, hogy ha a páciens óriási melleket akar, hatalmas növekedést, (amely már egyébként sem természetes jellegű) akkor azt egy zsírfeltöltéssel nem lehet elérni. Hiába töltenénk be ugyanis 600 ml zsírt  mellenként, ennyi nem tud megtapadni. Amennyiben valaki normál melleket akar, csak éppen feszesebbet, nagyobbat, akkor alkalmas módszer lehet számára a zsírfeltöltés. Mint előbb tárgyaltuk az emlő alapjának méretétől függően tehát mellenként 200-300 ml összesen akár 600ml feltöltésére vállalkozhatunk. Ez egy normál méretű implantátumnak felel meg. Mód van ugyanakkor arra, hogy a zsírfeltöltést megismételjük később, amivel további mell méret növelést tudunk elérni. Ez azért is fontos, mert a tapasztalatok szerint a női mellek mérete természetes módon idővel mindig csökken, és enek kompenzálására is kimondottan alkalmas a zsírfeltöltés.


A beavatkozásról

Speciális, külön az emlő zsírfeltöltéséhez kifejlesztett eszközökkel távolítjuk el a zsírfelesleget azon testrészekről, mely területen zsírfelesleg van.

A saját zsír feltöltésnél a speciális kanüllel eltávolított zsírszövetet az emlőkbe juttatjuk vissza. Az emlőmirigy, és az emlőizomzat alá, valamint az emlőszövet főlé, így megnövelhetjük meg az emlők térfogatát, miközben az emlőszövet "érintetlen" marad. A saját zsír mellfeltöltés segítségével az emlőket több mérettel is képesek vagyunk megnövelni, azonnal látható eredménnyel.

A bejuttatott igen apró részekből álló zsírszövet többek között őssejteket is tartalmaz. Ezen őssejtek a további zsírsejt képződés is serkenthetik. Ez azért fontos, mert korlátozott az a zsírmennyiség, melyet egyszerre át tudunk ültetni. Az igen apró részekből áll zsírszövet minden egyes darabjának be kell tudnia illeszkednie. E szervülés annál előnyösebb, minél jobb azon szöveti részek vérellátása, ahová beültetjük.

Évtizedek óta végzett zsírátültetés tapasztalata alapján az átültetett zsírsejtek 70-90%-a tud megtapadni új helyén. (Igen gyakran alkalmaztuk a zsírfeltöltést testhibák korrigálására, de akár olyan speciális esetknél is, mint a nagyajkak feltöltése.)  Az eredmény igen nagy mértékben függ, hogy mennyire gondos módszerrel végzik az átültetést, illetve a páciens szervezete hogyan fogadja be az átültetett zsírszövetet. (A cigaretta fogyasztás például kifejezetten hátrányt jelenthet e téren is.) A kímélétes módszerrel történt átületés, és a páciens emlőjének a zsírszövet befogadáshoz megfelelő volta, e téren e legjelentősebb tényező.


Anesztézia

Vénás szedálást alkalmazunk a helyi érzéstelenítést kiegészítve, így a páciens nem érezhet semmi fájdalmat, végig aludhatja a beavatkozást, ugyanakkor a beavatkozást ambulánsként el lehet végezni. A páciens a beavatkozást és a néhány órás obszervációt követően otthonába távozhat.

 

mellfeltöltés saját zsírral, mellfeltöltés, mellnagyobbítás


A beavatkozás eredménye

A mellek természetes tapintásúak maradnak, azonban nagyobbá, feszesebbé válnak. (lásd fotókat!)
A veleszületten kisebb térfogatú mellek megnagyobbodnak.
A szoptatás után sorvad, vagy megereszkedett  mellek újra feszesek lesznek.

Igen fontos a természetes hatás. Nincs tapintható implantátum és a vele járó egyéb problémák. Nem látható az implantátum széle és mozgáskor sem észlelhető a korábban említett implantátumos, "műmell" jelleg. Mindenki elmondhatja, hogy megnövekedett melle a "sajátja".

Orvos válaszol
Referenciáink
Előtte-utána fotó galéria