Botox Asszimetrikus mimika

Aszimmeria és egyéb torzulások Botox kezelése / Asimmetry

Az akaratlagos mimikai mozgások természetszerűen lehetnek aszimetrikusak. 

 

Akkor zavaróak e tünetek, ha az nem akaratlagos, hanem valamilyen kóros folyamat miatt alakult ki. Ezek igen zavaróak és ilyenkor tudunk segíteni Botox kezeléssel.

Aszimmetrikus mimikai működés okai:

   Veleszületett probléma igen sokszor az arc mimikai izmainak túlzott aszimmetriája,  vagy csak egyszűen a

  rossz, féloldalas mimika használat.

  Kisebb arcot ért trauma után is igen gyakran alakulhat ki az arc mimikai izomzatának aszimmetrikus működés,  

  Jelentős trauma után pedig szinte minden esetben. 

  Sorszor tapasztalható, hogy rég elfeledett gyerekkori baleset miatti sérülés tünetei csak később válik zavaróvál az idő előre haladtával a növekedéskor. Vagy a serdülő kor, amikor érzékennyé válik minden zavaró tünetre.

  Egyes betegséges aszimmetrikus arcmimikát okozhatnak (néha csak hosszabb átmeneti ideig.). Az ellenoldali mimika korrekciójával jelentősen lehet csökkenteni e zavaró tényezőt.

  Arcműtétek után az egyik legkellemetlenebb tünet, az izomműködés megszűnése, elsősorban idegsérülés miatt. Ez legtöbbször egyoldali, mely aszimmetrikus működés eredményez. Nem árt tudni, hogy néha akár évek elmúltával is a regeneráció hatására a beidegződés fokozatosan helyreállhat. Ezen időleges, vagy végleges zavaró tünetek esetében is igen jelentős segítség lehet a Botox kezelés.

  Arc esztétikai műtétek után igen gyakran előfordulhat, hogy a páciens nincs megelégedve az eredménnyel. Ennek több oka lehetséges, egyik az aszimmetria, mely általában idővel korrigálódik. Ezen átmeneti időszakban tudunks segíteni kezeléssel.

ARC ASZIMMETRIA KEZELÉSE

Minél erősebb az arc mimika izomzatának aszimmetriája annál erősebben láthatóak e tünetek. A mimika megfelelően esztétikus fékezésével, e zavaró tünetek mellett még a fiatalítást jelentő ráncokat is csökkenthetjük. 

Az összes fent felsorolt esetben igen fontos, hogy a Botox kezelés pontos és célirányos legyen, ehhez pedig az Ivanics-féle Precíziós Botox Terápia ismerete szükséges.  

A kezelés során általában az ellenoldali mimika korrekciójával, vagy mindkét oldali mimikai izom fékezésével (mely egyúttal a ráncképződés is csökkenti, ezáltal pedig 10 évvel fiatalosabbá válik a páciens)  jelentősen lehet csökkenteni e zavaró tényezőt.

Ha Önnek, vagy ismerősének hasonló gondja van, hívjon most ingyens vizitért, hogy segíteni tudjunk:

+36 203 640 900

Orvos válaszol
Referenciáink
Előtte-utána fotó galéria