Ránctalanító kezelések

Az FTC (Fine Thread Contouring) bioszálas arcfelvarrás során az Ön arcbőre alá műtét nélkül, injekciós módszerrel helyezzük be az arc és a nyak bőrének feszességét eredményező, biofonalakat.


A gyógykezeléssel az Ön arcbőre feszesebbé, megjelenése vonzóbbá és fiatalosabbá válik, és elkerülhető az arcplasztika műtéte


Az arc öregedésével igen sok zavaró, pszichés panaszokat okozó elváltozás jön létre. (Az arc- nyak bőrének megereszkedése, feszességének csökkenése, zavaró ráncok, behúzódások.) Régebben e panaszok egyedüli megoldásaként a hagyományos arcplasztika jött szóba, azonban az elmúlt 10 évben egyre több olyan minimál invazív beavatkozást alkalmazhatunk, mellyel e panaszok jelentős része megszüntethetők. A btx kezelés vagy a ráncfeltöltés már ezek közül közismert.

Az FTC bioszálas arcfelvarrás (Angol szakirodalomban JBP V Lift elnevezés is használatos) e módszerek mellett olyan eseteknél elsősorban alkalmazzuk, ahol az arc és a nyak bőrének feszességét kell fokozzuk.

Az FTC Bioszálas arcfelvarrás alkalmazási területei arcon nyakon

A kezelés költsége elsődlegesen a felvarráshoz felhasznált fonal mennyiségétől függ.

  

 


 

   

  

 
 Kattintson a képre a nagyításhoz  


Az FTC Bioszálas módszerrel hosszú hatású felszívódó (tehát biológiailag természetes úton degradálódó) fonalat juttatunk a bőre alá, mert ezek adnak megfelelő hatást. Az Ön arcát feszesebbé teszik, kontúrjavítást eredményeznek, a kollagén termelést fokozzák, mely által volumennövekedés is létrejön. Az arcfiatalítás hatása 2 évig is tarthat.

A kezelést más testtájain is tudjuk alkalmazni, ezek közül érdemes megemlíteni a felkar, combbelső terület bőrének a kezelését, melyre eddig egyedül a jelentős hegekkel járó felkar-, és combplasztika műtéti lehetősége volt.


A kezelést ambulánsan végezzük, így beavatkozást követően Ön szép, feszes bőrrel otthonába távozhat.


A kezelés után erős fizikai terheléstől, arc,nyak (beavatkozásban érintett) terület kímélését kérjük 1 hétig.

Drakula terápia

Drakula terápia (Szérum és Lipoplasma Kezelés "Vámpír terápia") 

E témával a külföldi sajtó már igen régóta foglalkozik, érdemes rátekinteni. 

http://www.youtube.com/watch?v=FCr9YxrdQIQ&feature=related

http://www.rejuvalife.md/selphyl-vampire-therapy.php

A Professio Klinikán hasonló módon a "Drakula" terápiával az arc feszességét növeljük, ezáltal fiatalasabbá varázsoljuk.

vámpír terápia, drakula terápia, szérum kezelés

kezelés előtti                   és után fotók

vámpír terápia, drakula terápia, szérum kezelés

 

 Az angol nyelvterületen "Dracula therapy" Drakula terápia, vagy "Vampire therapy" Vámpír terápiaként számon tartott kezeléseknek a lényege, hogy saját vérből előállított készítményt használunk ráncfeltöltéshez, térfogatnöveléshez. (Valójában "Drakula grófnő terápia"-nak kellene nevezni, hiszen az Erdélyi Báthory Erzsébet grófnőről terjedt el a pletyka, hogy fiatal leányok vérében fürödve fiatalította magát.)

  A sokfajta, feltöltéses kezeléshez használt gyárilag előállított feltöltő anyag mindegyikére jellemző, hogy igen költségesek, és végsősorban a legjobb készítmény is idegen anyagnak számít, amiatt több mellékhatással is játhatnak. Ezek közül manapság leggyakrabban a Hyaluron készítményeket használjuk, melyek a legtermészetesebb hatást adják, és a "legbarátságosabbak" is, mivel a hyaluron a test felépítő anyaga, ezért ezt a test sajátjának tekinti, (ezért se allergiás, se pedig egyéb gondokkal általában nem kell számolnunk), igaz idővel éppen ezért el is bontja a szervezet.

  Amennyiben valaki teljesen "saját anyagot" óhajt alkalmazni ránctalanításhoz, feltöltéshez, (beleértve az ajakfeltöltést is)  ráadásul olyat, amely képes a megújulásra is (tehát tartós hatása is van), akkor a saját sejtek átültetése a Vámpír terápia jön elsődlegesen szóba. A saját (vérből előállított) szérum kezelés (Vámpír terápia) és a lipoplazma kezelénél (saját zsír terápia) is saját anyagot használunk, és a szérumban és a lipolazmában lévő őssejtek  képesek végleges eredményt adó sejtek képzésére, mely által tartósabb eredmény jöhet létre.

vámpír terápia, drakula terápia, szérum kezelés

Mind a Szérum terápiánál (Drakula terápia), mind pedig a Lipoplazma kezelés (Saját zsír feltöltés) esetében igen fontos, hogy erre vonatkozóan igen hosszú közvetett tapasztalat áll rendelkezésre. Igen régóta megfigyelt tünet volt ugyanis, hogy injekciós kezelések után, amikor bevérzést észleltünk, az adott területen sokáig megmaradó szövettöbblet keletkezett. Ezt észlelhettük még akkor is, amikor a bevérzés látható színeltérései már rég megszüntek. E megfigyelés az alapja annak, hogy egyes bőrterületeken lehet szövettöbbletet létrehozni a Szérum kezeléssel.  Francia esztétikai sebész doktor Daniel Sister volt, aki elkezdte e kezelést alkalmazni. (A Szérumban többek között növekedési faktorok, szérum fehérjék és őssejtek is vannak.) A felszínes ráncokra e kezelés a legelőnyösebb.

A nagyobb volument igénylő elváltozások kezelésére a Lipoplasma-kezelés a megoldás, hiszen az "alapanyag" jelentősebb mennyiség esetén is ingyenes. A zsírszívásos beavatkozások kapcsán is több évtizedes tapasztalattal rendelkezünk. Amikor zsírszívást követően a pácienst arra szólítjuk fel, hogy a kezelt területet masszírozza a csomósodás elkerülése végett, akkor a fellazított zsírsejtek és őssejtek egy helyi zsírtranszpozíción esnek át, ennek révén símul el a kezelt terület. Ez volt az alapja a zsírsejtátültetéses kezeléseknek. A Zsírsejtek kinyerésekor azonban igen sok őssejtet is nyerünk .

1vip lipop beads1

A Szérum kezelés a "Drakula terápia" hasonlóan zajlik, mint a többi ráncfeltöltéses (például a Hyaluron) kezelés, csak itt először saját vért vételeztünk, majd az megfelelően előkészítve feltöltésként használjuk.

Ahol nagyobb mennyiségű feltöltésre van szükség ott előnyösebb a lipoplasma-kezelés. Itt előtte olyan helyről, ahol zsírfelesleg van, speciális módon zsíreltávolítást végzünk. Az így kinyert saját anyagot megfelelő kezelést követően jutatjuk vissza a feltölteni kívánt területre.

A Drakula terápia kezelést ambulansan lehet elvégezni. A kezelést követően otthonába távozhat, 1-2 nap pihenés javasolt, valamint erős fénytől (szoláriumtól) 10 napig óvakodni kell. A kezelés költsége 180 ezer Ft.

E kezeléseket igen gyakran kombináljuk egyéb kezelésekkel például a közismert Btx kezeléssel, a gyémántfejes arc csiszolással, vagy az IPL kezeléssel is. (Lásd a weboldalunkon!) A kezelések együttesen adják a legkiválóbb eredményt.

Bőrfiatalítás mikrotűs rádiofrekvenciás készülékkel

A DeAge berendezés lehetővé teszi az arcbőr fiatalítását, feszesítését. Az eljárás nagy előnye, hogy a bőrfelszínt kímélve a megfelelő bőr rétegre tud hatni. Ezért a kezelés kellően hatásos, ugyanakkor a bőrfelszín ép marad, tehát a páciens folytathatja munkáját, társasági életét. Már az első kezelést követően is látványosan javul az arcbőr álaga, a hatás fokozható a kezelések ismétlésével. Általában 2-3 kezelést javasolunk 1-1 hónapos eltéréssel.

A mikrotűs rádiófrekvenciás készülékkel eredményesen kezelni az arc-, nyak, dekoltázs, kézhátak bőrét, ahol kollagén, elasztin képződés segít elő, regenerációs folyamatok beindításával. Eredményesen alkalmazható a test bármely bőrterületén, így striák esetén is. Az aknés, egyéb hegek, és a pigmentfoltok halványodhatnak, a felszíni ráncok mérséklődnek.
 


Feszesítés, Lifting és bőrfelszín kezelés együttesen!

A rádiófrekvenciás berendezésen állítható a kezelés mélysége, de e kezelésnél lehetőség van a bőrfelszíni hibák eltüntetésére is, egy külön erre alkalmazott felszínt kezelő fejjel.
A mikrotűs kezelő fejnél a kezelés mélysége 0,1-1,4 mm-ig állítható a bőrtípustól és a kezelés céljától függően.A kezelésekről: A beavatkozás előtt érzéstelenítő krémet helyezünk fel, ezáltal csak enyhe fájdalmat érez a páciens a mikrótűs kezelés alatt. A kezelést követően enyhe, fokozatosan elmúló bőrpír, és esetleg enyhe duzzanat látható néhány óráig. A kezelést követően fényvédelem javasolt legalább 1 hétig.
A kezelés előtt ingyenes konzultációt javaslunk, ahol a kezelést és ennek megfelelően a kezelés árát is egyénre szabottan alakítjuk ki.

Előtte-utána fotók a kezelésről:

A Mikrotűs rádiófrekvenciális kezelés kombinálása egyéb kezelésekkel:

A kezelés kiváló kombinálható más közismert kezelésekkel: Btx, Vámpír terápia, Bioszálas arcplasztika, Hyaluronos vagy saját zsírral történő feltöltés. Az arc-, szemhéj plasztikai műtétek hatásának fokozására is kiválóan alkalmas.
 


 

Ajakfeltöltés, ajakvastagítás, ajakformálás

Az injekciós ajakfeltöltés segítségével nagyon precízen tudjuk az ajkakat formálni:

vastagítani, szélesíteni, ajak és széli ráncokat mérsékelni, formai eltéréseket, aszimmetriai hibákat eltüntetni.

Javasoljuk tekintsék meg az alábbi videofelvételt, melyből igen sok fontos információt kaphat:

ajakfeltöltés

Ajakfeltöltés video

Ajakfeltöltés előtti és utána

ajakfeltöltés, ajakvastagítás

Az ajakfeltöltés, ajakvastagítás lehetséges okai

Az életkor előre haladásával az ajkak kötőszöveti elemei sorvadnak, és ezért az ajkak egyre vékonyabbá válnak, emiatt pedig ráncot is megjelennek.

Az ajkak az arc esztétikai megjelenése szempontjából kiemelt jelentőségű.

A vékony ajak nem csak öregedési tünet lehet, de a közfelfogás szerint az erőszakosság jele is.

Az ajakszélen megjelenő ráncok nem csak öregedési jelként előnytelen, de például a rúzs is szétfut rajta.

Van aki veleszületetten vékony ajkakkal rendelkezik, esetükben különösen korán jelentkeznek az öregedési tünetek.

Az ajkak teltsége "szexisebb" külsőt is jelent, ami szintén nem elhanyagolandó szempont.

Éppen ezért az egyik leggyakoribb esztétikai beavatkozás az ajakfeltöltés, mellyel leghamarabb tudunk segíteni a zavaró tünetek megjelenésekor.

Érzéstelenítés:

A beavatkozásra lidocainos spray-vel történt érzéstelenítést követően kerül sor, így fájdalommentes és mindössze néhány perces maga a beavatkozás.

Injektábilis implantátum anyaga

A feltöltéshez leggyakrabban hyaluronos feltöltő anyagokat használunk, mivel ez "testbarát" hatóanyagnak számít, ugyanis az emberi test saját kötőszöveti elemei is tartalmaznak hyaluront.

Nagyon sok egyéb feltöltő anyagot reklámoznak, azonban más szintetikus hatóanyagok esetében előbb utóbb felléphetnek problémák, azért mert a szervezet az idegen anyag ellen reakcióba lép.

Más hatóanyagoknál pedig sokszor az a gond, hogy túl durva a beavatkozás jellege az arc igen fínom változásra is reagáló jellegéhez képest, mely miatt későbbiekben durva hegek torzulások keletkezhetnek. Utóbbi miatt nem ajánlatos a saját zsír feltöltése sem. (A saját zsír feltöltését intézetünk több mint 20 éve végzi, azonban csak olyan területeken, ahol jelentős mennyiségű feltöltést kell végezni és lehetőség szerint megfelelő zsírpárna fedi az érintett területet.)
 

ajakfeltöltés, ajakvastagítás

Ajakfeltöltés menete

Hyaluronos ajakfeltöltés igen vékony tűvel történik és igen pontosan adagolható. A páciens a beavatkozás során kontrollálhatja a feltöltést időközönként a kezébe adott tükörben, így maga állapíthatja meg az ajakfeltöltés mértékét és ajakformálás jellegét is.

Az ajkak feltöltésének mértéke különböző lehet. Sokszor csak a ráncok kisimulása a cél, de legtöbbször egy picit az ajkak méretét is növeljük. Általában olyan méretűre, mely fiatalabb korban volt.

Az ajkakat nem csak vastagítani lehet egyenletesen, hanem formálni is lehet, például ha a széli zónákat töltjük akkor lehet szélesíteni, ha a középső zónát töltjük, akkor kerekebbé lehet varázsolni. Hasonló módon aszimmetriai és egyéb eltéréseket is lehet korrigálni.
 

Ajkakon keletkező zavaró esztétikai elváltozások

Az arc kötőszöveti állományának öregedésével, sorvadásával szinkronban az ajkakban is változások jönnek létre. Emiatt idősebb korban az ajkak vékonyodnak. Ez a folyamat főleg a felső ajkon igen erős és feltűnő lehet, ráadásul ilyenkor az ajak vékonyodásával együtt ráncok is megjelennek. Ezek a ráncok legfeltűnőbbek a felső ajak széle közelében és rendszerint az ajak-arcbőr határán túl is erős ráncok jelennek meg.Van akinek veleszületetten eleve vékonyabbak az ajkai. A hölgyek ősidők óta az ajkak vékonyodása ellen korrekciós ajakfestéssel „védekeznek”,(illetve az ajkak festésével igyekeznek esztétikusabbá, fiatalosabbá, nőiesebbé válni) azonban pont ezt a „védekező” módszert teszi szinte lehetetlenné a kialakult ráncosodás, mivel az ajakszélhez viszonyítva keresztirányú ráncokon az ajakrúzs elfolyik.

Igen előnyösen lehet kombinálni az ajakfeltöltést és a botox kezelést az ajakszéli ráncok esetében.

btxajak1ebtxajak1ut

Ajakszéli ráncok Hyaluronos feltöltés és Botox kezelés előtt és utána

 

Ajakformálás injektábilis implantátumokkal (ajakfeltöltés)

Ráncfeltöltésnél leírtak figyelembevétele mindenféleképpen indokolt, azonban vannak olyan tényezők amelyeket e fejezetnél külön meg kell említeni.
Az ajkak kezelésekor, ha lehet még óvatosabban kell eljárnunk, mint más esetekben. Az ajak jobban „szem előtt van”, az ajkak sokkal érzékenyebbek bizonyos eltérésekre. Egy injekciós kezelés utáni bevérzés is például jóval ijesztőbb tud lenni az ajkon, mint az arcon általában. Ez azonban általában múló jellegű tünet.

Az ajakfeltöltés esetében csak azokat a feltöltő anyagokat érdemes használni, amelyek idővel felszívódnak és vékony tűvel finoman adagolhatóak, (a beadáskor keletkező nagyobb haematomák szervülése által hegessé, deformálttá válhatnak az ajkak.)

Nem szabad olyan "idegen" hatóanyagot használni, mely idővel nem szívódik fel. Ugyanis még a leg testbarátabb idegen hatóanyagot is idővel a szervezet le akarja határolni, amiatt krónikus gyulladás alakulhat ki és kötőszövetet alakit ki körülötte. Ez részint a terület megvastagodásával, csomók kialakulásával járhat.

Igen nagy probléma szokott lenni a permanens, nem felszívodó hatóanyagok esetében azáltal is, ha a sikeres beavatkozást követően újabb feltöltéseket végeznek és "túltöltés" képe jön létre. ("Bantu" száj.)

Mindezen esetekben igen nagy gond, hogy a beadott túlzott mennyiségű hatóanyagot és a körülötte kialakult kötöszövetet, a "csomót" nem vagy csak igen körülményesen, csúnya hegekkel lehet eltávolítani.

Nem érdemes használni  olyan hatóanyagot, amely kitapinthatóvá válhat. (Pl. Artecoll.) Hasonlóan előnytelen, „durva” anyagnak számít a Gore-tex , a derma csík, is.

E szempontok alapján szelektálnunk kell tehát az injektábilis anyagok közül. Szerencsére a javasolt szelekciót figyelembevéve is marad még több alkalmas injektábilis implantátum. Ezen mind Hyaluronos készítmények jelenleg.

Az ajakherpesz kiújulását a beavatkozás elősegítheti, ennek lehetőségére érdemes felhívni a páciens figyelmét, mivel preventív gyógyszer alkalmazásával el lehet kerülni a herpesz kiújulását. (Amennyiben korábban nem fordult elő a páciensnél herpesz fertőzés, akkor nem szükséges prevenció.)

AZ AJKAK ÉS AZ AJAKSZÉLRÁNCOK INJEKCIÓZÁSÁNAK TECHNIKÁJA

Előkészítés

Az érzéstelenítéshez általában elegendő a Lidocain spray, enyhe szedatívum adása mellett. Ha a beteg nagyon szenzitív, akkor az ajak kezelésekor vezetéses vagy érzéstelenítés is alkalmazható. Az injekció beadására, minél vékonyabb, (27 G-s), 13-23 mm hosszú tűt érdemes használni.

Ajakszéli ráncok kezelése

Ajánlatos először az ajakpír-bőr határán lévő keresztirányú ráncokat kezelni. A redőket kiemelhetjük az ún. lineáris befűző technikával, azaz az anyagot a redő hosszában bevezetett tűn keresztül, kis szálakat képezve juttatjuk be a dermisbe. Minden kis szál hossza 2-3 mm legyen. E szálakat egymástól 2-3 mm távolságban visszük be. Minden szál beadása után alkalmazzunk enyhe masszázst, hogy az anyag egyenletesen oszoljon el és a kis szálakból egy egységes szál álljon össze.

A bőrfelszínhez képest a tűt kb. 33°-os szögben, a redő hosszirányában vezessük be. A tű nyílása a bőrfelszín felé nézzen és az anyagot 1-3 mm mélyen a dermis középső-alsó rétegébe vigyük be. Az implantátum beadása közben a tűt fokozatosan húzzuk vissza. Fontos, hogy a befecskendezést a tű belépési helyének elérése előtt abbahagyjuk, megakadályozva ezzel az anyag kicsorgását, illetve túl felületes adását.

Közvetlenül az injekciózás után (kb. 2-3 perc múlva) a kezelt terület kissé megduzzadhat. E duzzanat 24-48 óra után elmúlik, ezért fontos informálni a pácienst, hogy a végleges eredmény ennél kisebb lesz. A ránckezelés eredménye a beadott anyagtól függően hosszabb-rövidebb ideig tarthat.

Tartós hatású (de nem permanens!) injektábilis hatóanyag esetén is szükséges lehet hosszabb idő elteltével újabb korrekció, mivel a kötőszöveti alkotórészek mennyisége ez idő előrehaladtával csökken. (Nyilvánvalóan e beavatkozással az öregedési folyamatot megállítani nem tudjuk.)


Ajakfeltöltés

Az ajakfeltöltést az ajakpír-ajakbőr határán kezdjük a felső ajkon, hosszirányban. A 22-23 mm hosszú, 27 G-s tűt a szájzugtól 3-4 mm-rel mediálfelé, az ajak közepe felé irányítva, az ajak szélén vezetjük be.

Az anyagot a tű visszahúzása közben fecskendezzük be. A kezelés folyamán kontroláljuk, hogy az anyag a megfelelő helyre kerül-e! A területet az anyag beadását követően könnyedén masszírozzuk meg.

Az alsó ajak kezelése hasonló módon történik, mint a felső ajaké. Általában a felső ajak elvékonyodása és az ajakszél feletti ráncok erősödése a döntő panasz, ezért a kezelést a felső ajkon kezdjük és ennek végeztével (ha szükséges) kezeljük csak arányosan az alsó ajkat.

Az ajkak kezelésénél fontos, hogy milyen mélyre adjuk be az anyagot. Mindig 1 mm-nél mélyebben adagoljuk az injekciót.

Gondolni kell rá, hogy a készítmény mindig ajakduzzanatot okoz. A beadott implantátum hatásán túl, maga az injekciós tű beszúrása is duzzanatot eredményez. Előre informálni kell tehát a pácienst, hogy közvetlenül a kezelés után látható kép nem azonos a végeredménnyel!(Vastagabbnak látszik.)

Kezelés közben törekedjünk arra, hogy az ajak mindkét oldalába azonos mennyiségű anyagot vigyünk be!

A duzzanat miatt az ajak aszimmetrikussá válhat, vagy ijesztően duzzadt lehet, (főleg ha bevérzés is keletkezett) annak ellenére, hogy korrekt injektálás történt. Ezen aszimmetriát sohasem korrigáljuk azonnal! Ha az aszimmetria 5 nap után is fennáll, csak akkor korrigáljuk!

A kezelések után alkalmazhatunk hűtést a duzzanat csökkentésére.

Az ajak kezelését ajánlatos két lépcsőben végezni, kb. 5 napi intervallummal, azért is, hogy a páciens szocializálódását megkönnyítsük.


Ajkak formájának alakítása, korrekciója

Az ajak injekciós kezelése során a ráncok feltöltésén túl módunk van az ajak formálására is. Nyilvánvalóan minden esetben a beavatkozás vastagabbá teszi az ajkakat.

Az ajak teltségének fokozása több beszúrással érhető el. Az ajak „begyesítését” úgy érhetjük el legjobban, hogy a tűt az ajakpír és a bőr határán bevezetjük, (mindig 2-3 mm mélyre behatolva az ajakpír területe alá) és a tű visszahúzása közben injektáljuk az anyagot.

Amennyiben az ajak középső harmadába injektálunk, akkor az ajakforma szemből vizsgálva kerekebbé válik, amennyiben a széli harmadokba injektálunk, akkor inkább szélesebbnek látszik.

Egy alternatív kezelési forma az ajak feltöltésére

Végezhetjük a beavatkozást a nyálkahártya, az ajak belső oldala felől. Így az ajak előemelkedik a fogsortól, de megtartja eredeti alakját. Fektessük le a pácienst, kérjük meg, hogy kissé nyissa ki a száját ellazult helyzetben. Figyeljük meg, hogy az ajak hol érintkezik a fogsorral. Végezzük a töltést 3 mm-rel e vonal alatt, számos beszúrásból, kis adagokat beadva. E technika is létrehozza az ajak „begyesedését.”

E módszer veszélye, hogy ha túl nagy adagot adunk, vagy nem kellő helyre, akkor a páciens „ráharap” az ajkára, ami hegessé, érzékennyé teszi az ajakrészt.


Ismételten hangsúlyozzuk:

  • a kezelés várható eredményéről tájékoztassuk a pácienst
  • a duzzanat néhány nap alatt regrediál és akkor látható a végleges eredmény
  • az anyagot ne adjuk be túl felületesen
  • alkalmazzuk a „lineáris fonalképző” technikát, ne végezzünk gyöngysorszerű beadás
  • ne korrigáljuk túl az elváltozást, ha szükséges, 2 hét után inkább végezzünk kiegészítő kezelést
  • alkalmazzunk enyhe masszázst

 

A felszívódásra képes implantátumok esetében az ajak feltöltése kevesebb ideig marad hatásos, mint a ráncok, redők kezelése után. A páciens általában hamarabb kéri a kezelés ismétlését, bár ennek időtartama egyénenként változó.

 

ÖSSZEFOGLALÓ

Az elmondottak alapján az ajkak injekciós kezelése látszik legtöbbször a „kézenfekvőbb” beavatkozásnak, mivel egyszerű és nem okoz heget.

A pácienst mindig gondosan kell a beavatkozás előtt tájékoztatni, és bár látszólag csak egy injekcióról van szó, műtéti beavatkozásként érdemes kezelni. (Például annak megfelelően írásbeli beleegyező nyilatkozat szükséges.)

Fontos tudni, hogy a  hinta effektus” itt is előfordulhat. (Egy hintát minél jobban hátrahúzunk, annál inkább előre fog lendülni.) Minden gyakorló plasztikai sebész találkozott már e „tünettel”. Akit régóta zavar a durva nagy orra és műtétre vállalkozik, az a páciens általában nagyon kicsi orrot akar, aki nagyon kicsi emlőjének nagyobbítását kéri az pedig általában hatalmas emlőket óhajt. Ajakfeltöltésnél is vigyázni kell erre, és lehetőleg le kell beszélni a túlzott mértékű feltöltésről a pácienst. Inkább elégedjünk meg egy kisebb adag beinjekciózásával és rendeljük vissza későbbre a pácienst egy következő beavatkozásra. Főleg a tartós hatású készítmények beadásakor fontos ennek az elvnek a gondos betartása.

Ráncfeltöltés

A ráncképződés okai

A ráncok megjelenése az  idő múlásának első jele leggyakrabban. A páciensek sokszor igen megijednek e tünetek megjelenésekor, azonban szerencsére viszonylag könnyen tudunk segíteni.

 

A ráncok kezelése

A kezdeti időszakban a "ránctalanító" műtétekre nincs szükség. Általában elegendő szokott lenni egy ráncfeltöltés, vagy a Botox kezelés. A két kezelés igen jól kiegészíti egymást. 

A Ráncfeltöltés

A ráncfeltöltéssel a bőr öregedése által lecsökkent kötőszöveti elemeket pótoljuk vissza.

Feltöltő anyag

Ráncfeltöltést leggyakrabban Hyaluron tartalmú készítményekkel végzünk. Igen nagy előnye, hogy „testbarát” jellegű, mivel a bőr természetes alkotó elemei is tartalmaznak Hyaluront. Ezért például allergia tesztet nem kell végezni e hatóanyagnál. Hasonló okból nem kell számítani arra, hogy a szervezet idegen anyagként felismerve gátat képezzen köré és „csomósodást” idézzen elő.

(A legtöbb egyéb, és főleg a műanyag jellegű készítmény esetében a leggyakoribb probléma pontosan az, hogy nem lehet tudni a szervezet meddig képes elfogadni jelenlétét, és mikor kezd ellenanyagot termelni ellene.)

Igen fontos tényező, hogy a Hyaluront igen vékony tűvel finoman lehet adagolni a bőr alá, vagy ajakba, ugyanis a durva, vastag tű maga is okozhat durva, később is meglátszó tüneteket. (Hegeket, torzulásokat)  

Az injekciós feltöltéssel olyan arcfelületeket érdemes kezelni, ahol szövetanyaghiány keletkezett, ahol a mimikai izom szerepe az elsődleges a ráncképződésben, ott érdemes Botox kezelést végezni

Lásd:  előtte/utána fotók

Botox kezelés

Botox  kezelés lényege, hogy a toxin higított oldatának segítségével gátoljuk a ráncképződésért felelős izmok működését.

Főleg a „haragos” homlok ráncok esetében igen előnyös ha Botox-kezelést végzünk az injekciós kezelést megelőzően, mert akkor nem fordulhat elő véletlenül sem, hogy a beadott feltöltő anyagot az izomtevékenység elmozdítja.

 

BOTOX  Kezelésről bővebben:   BOTOX

Soft lift

Régebben kizárólag az arcplasztika műtétének lehetősége merült az arc öregedési tüneteinek megjelenésekor, de a bőr kimetszése általában nem oldott meg minden gondot. Az Arcplasztika műtéte ugyanakkor igen jelentős megterhelést is jelent és többszöri ismételt alkalmazása által „füligérő” mosolyt torz arcot eredményez. A rohanó világunkban ráadásul egyre kevesebben tehetik meg azt is, hogy sok időre elvonuljanak a világtól. Nem véletlen tehát, hogy az arcplasztika műtétének indikációja idős korra tolódott ki.

 

Az arcon jelentkező zavaró tünetek jelentkezésekor ugyanakkor szükségessé válik annak fiatalítása, tehát az arcplasztikai helyett megfelelő módszereket kell javasolnunk.

Több fajta kezelés tudunk javasolni az arc szépítéséhez, fiatalításához a Botox kezeléssel például csökkenthetjük a ráncoltságot, IPL-es kezeléssel vagy Bőrcsiszolással fiatalítani tudjuk a bőrfelszínt. Igen gyakran azonban még ilyenkor is megmaradhat zavaró tünetként az arc bőrének csüngése az áll két oldalán, vagy az orcán.

Az arcplasztika során öltésekkel rögzítjük az arc felemelt bőrét ezen tünet javítása érdekében. Hasonló  a SOFT LIFT kezelés is, mint az arcplasztika ezen része. Igen megterhelő műtététől el lehet ezáltal tekinteni, ugyanakkor e zavaró tüneteket lehet kezelni. A SOPFT LIFT kezelésnél egy fonalat helyezünk be tű segítségével, mellyel megemeljük az áll két oldalán lelógó bőrterületet, vagy az orca bőrét emeljük hasonlóan.

Amennyiben további információkra van szüksége, kérjük hívja asszisztenseinket az alábbi telefonszámon, vagy jelentkezzen e-mailen ingyenes vizitre, amennyiben segítségére lehetünk

0036 212 006; 0036 224 0427

[email protected]

Arc csiszolás

Gyémántfejes arc csiszolás

Az arc bőre idővel elöregedik. Ráncossá, foltossá, petyhüdté válik a külső behatások, illetve a szervezet belső folyamainak következtében.

A túlzott napozás, szoláriumozás közismerten öregíti a bőrt. Azonban a túlzott mennyiségű, veszélyes erős vegyi anyagokat tartalmazó kozmetikai szerek, vagy akár a szmog is öregítheti a bőrt. A túlzott fogyás, fogyókúrák, betegségek következtében, olyan a bőr szerkezetében lévő anyagváltozások jövetnek létre melyek károsan befolyásolják annak állagát. Az öregedési folyamatok, és a gravitáció tovább rontja mindezek összhatását.

A több okú, irányú probléma megoldására több módszer is kidolgoztak. A Botox kezelés a mimikai ráncok ráncképző hatását csökkenti, a feltöltésekkel a pusztuló kötőszöveti állományt pótoljuk, az IPL kezeléssel a mélyebb rétegek fiatalítását végezzük, a Soft Lift az arcbőr lógását korrigálja.

Az arccsiszolással a bőr felszíni rétegét újítjuk meg. Elsődlegesen az apró felszíni ráncok, pigment zavarok, bőrhibák kezelésére alkalmas.

A kezelés alapelve igen egyszerű. A felszíni megöregedett bőréteg eltávolításával a bőrmegújító folyamatot serkentjük. Ugyanis a bőr  folyamatos megújúlásban van. A felszíni rétegek idővel leválnak és újabb réteg kelettkezik alatta. Idővel azonban e folyamat lelassul az öregedés jeleként. 

A gyémántfejes dermabrazióval (arcsiszolással) e folyamatot gyorsíthatjuk vissza a fiatalkori szintre. Ezáltal a bőrfelszín fiatalosabbá, feszesebbé válik és elhalványúlnak a bőrfelszínen lévő tünetek is. A kezelést kúra szerűen érdemes folytatni, de lehet megfelelő időközönként is alkalmazni.

Btx nyak fiatalítása

Botox kezeléssel lehet leghamarabb kezelni a nyakon jelentkező öregedési tüneteket

A melegebb időszakban igen furcsa, ha valaki nyakat takaró öltözékben jelenik meg. Idővel ugyanakkor a nyak bőre megöregedhet, zsírtöbblet rakódhat oda, lógóssá, ráncossá válhat. Különösen feltűnő jel amikor nyaki platyzma izom húrszerűen megfeszülve két „pulyka” lebenyt képez. E zavaró tünetek jelentkezésekor szükségessé válik e terület fiatalítása.

Régebben kizárólag az arcplasztikával együtt végzett nyakplasztika műtétének lehetősége merült ilyenkor fel, de a bőr kimetszése általában nem oldott meg minden gondot, így például az említett „pulyka” lebeny problémáját. Az Arc-Nyak plasztika műtéte ugyanakkor igen jelentős megterhelést is jelent és többszöri ismételt alkalmazása által „füligérő” mosolyt torz arcot eredményez.


A rohanó világunkban ugyanakkor egyre kevesebben tehetik meg azt is, hogy sok időre elvonuljanak a világtól. Nem véletlen, hogy az arc-nyak plasztika műtétének indikációja idős korra tolódott ki. Ebben komoly szerepe van annak is, hogy egyre több műtét nélküli kezelés van mellyel segíteni tudunk.Több fajta kezelés tudunk javasolni a nyak szépítéséhez, fiatalításához:

Botox kezeléssel a nyaki részről áthúzódó platyzma izomzatot kezeljük ezzel csökkenthetjük a ráncoltságot, megszüntethetjük a „pulyka” lebeny tünetet.

Gyémántfejes csiszolóval pedig az elöregedett bőrfelszínt tudjuk fiatalítani

Amennyiben felesleges zsírtöbblet alakult ki az áll alatt akkor pedig zsírszívással eltudjuk azt távolítani

Kérjük hívja asszisztenseinket az alábbi telefonszámon, vagy jelentkezzen e-mailen ingyenes vizitre, amennyiben segítségére lehetünk

0036 212 006; 0036 224 0427

[email protected]

Btx Dekoltázs kezelés

Botox kezeléssel a nyak Botoxos kezeléséhez hasonlóan lehet fiatalítani a dekotázst is

  A Nyári szezonban előkerülnek a „kivágott”, dekoltált ruhák, fürdőruhák, és ennek kapcsán kerül előtérbe a dekoltázs.

  Sajnos a sok és kíméletlen napozás tönkre teheti a terület bőrét, a ráncolódás is elősegíti.

  A szép dekoltázs igen fontos dísze a hölgyeknek, így az nem csak a nyári időszakban lehet fontos, hanem az esztétikus öltözködésben akár egész évben is szerepet jtászhat.

A Dekoltázs kezelése:

  A nyak botox kezeléséhez hasonlóan, azzal együtt tudjuk a dekoltázst is kezelni annak érdekében, hogy a ráncolódás csökkenjen, fiatalosabbá váljon a dekoltázs

  Két fajta kezelés tudunk javasolni dekoltázs fiatalításához:

Botox kezeléssel a nyaki részről áthúzódó platyzma izomzatot kezeljük ezzel csökkenthetjük a ráncoltságot.

Gyémántfejes csiszolóval pedig az elöregedett bőrfelszínt tudjuk fiatalítani

   Kérjük hívja asszisztenseinket az alábbi telefonszámon, vagy jelentkezzen e-mailen ingyenes vizitre, amennyiben segítségére lehetünk

  0036 212 006; 0036 224 0427

[email protected]

IPL-es arcrejuvenáció

Régebben kizárólag az arcplasztika műtétének lehetősége merült az arc öregedési tüneteinek megjelenésekor, de a bőr kimetszése általában nem oldott meg minden gondot. Az Arcplasztika műtéte ugyanakkor igen jelentős megterhelést is jelent és többszöri ismételt alkalmazása által „füligérő” mosolyt torz arcot eredményez.


A rohanó világunkban ugyanakkor egyre kevesebben tehetik meg azt is, hogy sok időre elvonuljanak a világtól. Nem véletlen, hogy az arcplasztika műtétének indikációja idős korra tolódott ki. Az arcon jelentkező zavaró tünetek jelentkezésekor szükségessé válik annak fiatalítása. Több fajta kezelés tudunk javasolni az arc szépítéséhez, fiatalításához a Botox kezeléssel például csökkenthetjük a ráncoltságot, IPL-es kezeléssel fiatalítani tudjuk a bőrt.


Régóta ismert a fény gyógyító hatása, ugyanakkor az is ismert. Az IPL berendezés lényege, hogy az erős villanófényt állít elő, amelynek megfelelő szűrő állja útját, úgy, hogy csak azon fénytartomány fejthesse ki hatását, mely hasznos a bőr megújulása szempontjából. Régebben lézerberendezéseket alkalmaztak, ahol csak egy bizonyos hullám hosszúságú fénytartományt hoztak létre, de az IPL-es villanófény berendezés alkalmasabbnak bizonyult a kezelésekhez.


A kezelés egyszerű, viszonylag rövid ideig tart, és a kezelést követően nem kell elvonulni hetekig a nyilvánosságtól. Akár ebédszünetben is elvégezhető az IPL-es kezelés, melyet követően közösségbe azonnal vissza lehet térni. A kezelést kúra szerűen érdemes folytatni.


Kérjük hívja asszisztenseinket az alábbi telefonszámon, vagy jelentkezzen e-mailen ingyenes vizitre, amennyiben segítségére lehetünk

0036 212 006; 0036 224 0427

[email protected]

Nyaki ráncok redők botox kezelése

btxnyakeny btxnyaku 

  Idővel  a nyak bőre megöregszik. Igen sok zavaró tünet válik láthatóvá. Zsírtöbblet rakódhat oda, lógóssá, ráncossá válhat. Különösen feltűnő jel amikor nyaki platyzma izom húrszerűen megfeszülve két „pulyka” lebenyt képez. A zavaró tünetek jelentkezésekor szükségessé válik e terület fiatalítása. 

 Igen sokan magasnyakú ruhákkal, sállal próbálnak védekezni a nyakon megjelenő öregedési tünetek ellen. Ez azonban igen felűnő, főleg melegebb időszakban. Igen furcsa egyébként is, ha valaki rendszeresen nyakat takaró öltözékben jelenik meg, így a tűnetek még inkább feltűnővé válhatnak.

  Régebben kizárólag az arcplasztikával együtt végzett nyakplasztika műtétének lehetősége merült fel ilyenkor, de a bőr megfeszítése és kimetszése általában nem oldott meg minden gondot, így például az említett „pulyka” lebeny problémáját. Az Arc-Nyak plasztika műtéte ugyanakkor igen jelentős megterhelést is jelent és többszöri ismételt alkalmazása által „füligérő” mosolyt, torz arcot eredményez.

  A rohanó világunkban ráadásul  egyre kevesebben tehetik meg azt is, hogy sok időre elvonuljanak a világtól. Nem véletlen, hogy az arc-nyak plasztika műtétének indikációja idős korra tolódott ki. Ebben komoly szerepe van annak is, hogy egyre több műtét nélküli kezelés van,  ambulánsan elvégezhető módszerekkel mtudunk segíteni.

  Több fajta kezelés tudunk javasolni a nyak szépítéséhez, fiatalításához:

 Botox kezeléssel a nyaki részről áthúzódó platyzma izomzatot kezeljük, ezzel csökkenthetjük a haránt irányú ráncokat továbbá a hoszanti izomszpazmus által okozott a „pulyka” lebeny tünetet.

  Gyémántfejes csiszolással  az elöregedett bőrfelszínt tudjuk fiatalítani

  Amennyiben felesleges zsírtöbblet alakult ki az áll alatt, akkor pedig zsírszívással eltudjuk azt távolítani 

  Kérjük hívja asszisztenseinket az alábbi telefonszámon, vagy jelentkezzen e-mailen ingyenes vizitre, amennyiben segítségére lehetünk

  0036 212 006; 0036 224 0427

  [email protected]

Ask the Doctor
Our patients says
Before After Photos